Evlenmeden Aynı Evde Yaşanırmı

Konu sahibi son olarak 3070 gün önce görüldü

Evlenmeden Aynı Evde Yaşanırmı

• Evet Yaşanır

Kullanılan: 74 45.1%
  • Hayır Yaşanmaz

Kullanılan: 77 47.0%
  • Bence

Kullanılan: 13 7.9%

• Kullanılan toplam oy
    164
"Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular."

"Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir. İnsan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.

Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken de..."

Turan Dursun
peki bu adam din'i karanlık sayıyorsa sende mi sayıyorsun.bundan şunun anladım ben bu adam dinimizi saymıyor..ama ölünce ahirette hesabı sorulacaktı bundan eminim.. tabi bu benim düşüncem.. siz evde evlenmeden yaşanır diyenler ne kdr bozulursunuz onu bilmm.. ama örf ve adetlerimizi geçtim.. bu aile tarafındanda hoş karşılanmaz...

Evet tabi tam da bunu anlatıyor zaten. Din karanlıktır diyor. Anca bu kadar ters yorumlanabilirdi, ayrıca tebrik ettim. Hani o kadar zoraki çevirmişsin ki.. Daha sade anlatayım, islam diyor, akıl dini mantık dinidir diyor.

Neyse ya hepimiz dinsiziz. Bi sensin müslüman. Ben de karanlık sayıyorum dini. Adam hurafelerle yaşamayın, ilimle fenle yürüyün islam yolunda dediği için dinsiz oluyorsa, ben de öyle düşünüyorum. Hayır düşüncene saygı duyarım. Ama ben böyle düşünüyorum, siz öyle düşünüyosun diye dinsizsiniz öylesiniz böylesiniz dediğin zaman iş değişir. Ben sana yobazsın sığsın diyo muyum mesela?

Kesinlikle karşıyım!
Evlenmeyi düşündüğün insanla aynı evde yaşamak istiyosan o zaman evlende yaşa.

bencede yaşanmaz kesinLikLe kaçıncı yüzyıLda olursak oLaLım evLenmeden yaşayanLar onLArın probLemi bncede herkesin kendi fikri.

Yaşanmaz.
Ben kendime yakıştırsam aileme yakıştıramam..Yani evlendiğin zaman bir şeylere doyduğundan ötürü hiçbirşey güzel gitmez.

Eğer iki kişide kendini biliyorsa kesinlikle yaşanır, vede yaşanmalı gerektiğini düşünüyorum.

kacıncı yüzyıldayız demeyin ..
yaŞanmaz arkadaŞ şahsi kanatım budur ..! (:

Kesinlikle karşıyım.. Yaşayanlara saygı duyabilirim ama yine de garipsiyorum.
Özenti bi milletiz. Bu özentiliğimiz arttıkça dinimizden yavaş yavaş uzaklaşır olduk.
Sevdiğin insanla aynı evi paylaşmak güzel, özel.. Ama şu da var ki evliliğin asıl anlamı da burada.
Evimizi, yatağımızı paylaşalım diyenler zaten evliliğin anlamını tam olarak kavrayamamış insanlar oluyor gördüğüm kadarıyla.

benim kültürüm bukadar Larç olamaz

Ateşle Barut Nezamandandır Yan yana durmaya Başladı?

Yaşanmamalı.

Bu görüşünmün dinle yada ahlak yasalarıyla bir ilgisi yok.Flörtün evlilik seviyesine taşınması için belli bir dereceyi aşmaması lazım.Anlaşamayıp ayrılırlarsada türk kültüründe olan kıza olur.Yaşayanlara saygı duyarım tercih meselesidir.Şöyle bir gerçekte varki kültür ufak kıvılcımlardan doğar.Bungün siz yarın başkaları.Sonra bir bakmışsnız aile kurumu denen şey unutulur olmuş.

bencede yaşanmamalı herşeyin zamanı var :)

Namahremlik mi kaldı artık ?
Yaşıyorlar, Yaşanır. Ama bana kalırsa Yaşanmamalı herşeyin zamanı var ..

Aynı evde yaşamak istiyolarsa evlensin yaşasınlar iki imza atmak çok zor değil.Sorun onu kaldırabilmek.Kaldıramıcak olanlardan çıkan saçma sapan bir fikir.Ön prova gibi bişey mi yapıcaklar anlamadım ki. :p

Geri