Evleneceğiniz kişinin siyasi görüşü önemli midir?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Evleneceğiniz kişinin siyasi görüşü önemli midir?​

Elbette önemlidir. Farklı fikirlere benden uzakta olduğu sürece saygı duyarım, birçoğuna saygı da duymuyorum o ayrı sks

Eşimle siyasi görüşlerimiz de, ideolojilerimiz de, mezhebimiz ve yetiştirilme tarzımız tamamen ayrı. Fakat bunlar hiçbir zaman sorun olmadı aramızda.

Bunları sorun yapan, kendi görüşü dışındaki görüşlere tahammülü olmayan ve benden uzak olsun diyen insanlar bana göre zavallıdır. Irkçılık ile hiçbir farkı yoktur gözümde. Ve dünya bu insanlar yüzünden kötü bir yerdir aslında. Ve farklı görüşlere sahip olan insanlar değilde, farklı görüşlere sahip olan insanları ötekileştiren insanlar uzak dursun benden, yeter. Keza bu tiplerin sana kötülükten başka katacağı hiçbir şey yoktur.

Farklılıklar güzeldir. Farklı görüşler, ideolojiler her zaman artı değer karar, birbirlerine saygı duydukları sürece.

siyasi görüş aynı zamanda hayat tarzının bir yansıması. hayatıma insan alırken hayata da aynı pencereden bakabiliyor olmamız kriterimdir, benimle aynı fikirlere sahip olmayan birine düşman olmam ama samimiyetim de kısıtlıdır. ne derseniz deyin hayata aynı yerden bakabilmek çok önemli. beşiktaş meydanda güneşin alnında akşama kadar senle değişir logolu broşür dağıtıp halay çeken adamla ben bir şey paylaşamam mesela, aynı şey bazı diğer partiler için de geçerli :d benim için çok önemli bir kriterdir siyasi görüş.

Allah aşkına, benim dinime ve milletime düşman olan bir ideolojiye gönül vermiş insanla neden evleneyim? Arkadaş dahi olamazsınız, kaldı ki saygı duyulsun. Bir kadın dört sebeple seçilir diyor efendimiz. Güzelliği, zenginliği, soyu ve dindarlığı. Sizin için en hayırlısı dindar olanındadır. Dindar değilse kaybedersin.

Evet nasıl Çanakkaleli anlamıyorum :D

Değil desem yalan olur. :p Gerçi hangi görüşte olursa olsun onu değiştiririm kesin. :)

Onemlidir. Hdp ye inaanan ve destekleyen biri ile nasil evleneyim.

Muharrem inceye oy veriyorsa alttan alirim recep tayyibe oy veriyorsa sen bilirsin derim temel'e oy verirse doktora götürürüm akşener'e oy verirse deli lan bu der ordan uzaklasirim

farklılıklar olmalı bence, diğer türlüsü sıkıcı olmaz mı

Geri