Evlatık Edinilen Çocuk Haram Mı?

Konu sahibi son olarak 2778 gün önce görüldü
Sen ateistsin ben teist .. Ben olaya Kuran'dan bakıyorum ve Kuran'da ki her hüküm benim için KESİNLİK içerir ..

peki arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum koruyucu aile olunuyor hafta sonları çocuğu yuvadan alıyorsun eğitimi vs ile ilgileniyorsun bu konuda ki düşünceleriniz neler ?

Hayırlı güzel bir şey olduğunu düşünüyorum kardeşim ..

Şu yaşımda Türkçe dersi alacak değilim. Kurduğum cümleden ne demek istediğimi anladıysan gerisi teferruattır.

Ders vermek haddim değildir ki uğraşmam zaten :cici: anladığımda sorun yoksa hepsini mi kastetmişim demende gereksiz bir ayrıntıdır:cici:

Konu soru başlığı " HARAM MI ? " diye sorulmuş .. Haliyle elbette ki dini bakış açısıyla tartışılacak konu ..

Sen ateistsin ben teist .. Ben olaya Kuran'dan bakıyorum ve Kuran'da ki her hüküm benim için KESİNLİK içerir ..

İşte olay bakış açısında bitiyor.Senin bakış açına göre haram olacağı yönünde. Düşüncelerin sana göre kesin ama başkasına göre kesin değil.

Şunca insani yaniltan konun başliği. Bu haram kilinmamiştir yani hiç bir yerde bunu okumadim ama vicdan muhasebesiyle bu kaniya vardim. Ha başlik evlatlik alinan cocuğa aile üzerindeki değerleriyle alakali olsaydi bir çok insan bir biriyle hemfikir olurdu ama "haram" ibaresi sert olmuş.

Forumlarda hakaret etmek yasak diye biliyorum ben kimse hic bir millete hayvan diyemez.heleki o milletin soyundan bir peygamberim varsa hic diyemez .yonetici arkadaslarin mudahale etmesini istiyorum

İşte olay bakış açısında bitiyor.Senin bakış açına göre haram olacağı yönünde. Düşüncelerin sana göre kesin ama başkasına göre kesin değil.

Bana mantık oyunları mı yapıyorsun !!
Başkalarının adına kesin olan bir hüküm vermedim ki !
" İnananlara göre " dedim .. Zira inananlara göre YARADAN ne buyurmuşsa O'dur .. Dolayısıyla biz burada düşüncemizin kesinliğini değil ALLAH'ın hükmünün değişmezliğini dile getiriyoruz ..
Sonuç olarak ben zaten kendi söylediğimin kesinliğinden sorumluyum .. Başkasına göre değişkenliği beni bağlamaz ..
Soru " Haram mı " diye sorulmuşsa dini açıdan ele alırım ..
Selametle ..

Çocuğa sevgi gösterip kafasını okşarsan cehenneme odun olacakmışsın.
Şaka mısınız siz ya?
sabır sınırlarını zorluyorsun sana yatmayan yönü varsa düşüncemin kendi düşünceni saygı cerçevesinde iletirsin yada susarsın benim düşüncelerimi aşalayacak alay konusu edecek insan değilsin sen haddini bil

Herkese hayırlı geceler ..

sabır sınırlarını zorluyorsun sana yatmayan yönü varsa düşüncemin kendi düşünceni saygı cerçevesinde iletirsin yada susarsın benim düşüncelerimi aşalayacak alay konusu edecek insan değilsin sen haddini bil

Bence bosa sinirlenme canim ustteki uyenin cok yorum bu tarzda zaten.hem dinle alakasi olmayip neden butun din konulara yorum yapip ortami gererler hic anlamam zaten.sana eksen abi cevap vermis zaten gerisi onemsiz

Başkalarının yazdığı mesajlara katılmak zorunda değilsiniz. Fakat saygı gösterme zorunluluğunuz var. Katılmadığınızı gösterirken Karşıdaki kişinin fikirlerini ezmeden gösterin lütfen.

Bir tane tartışma konusu da arap saçına dönmesin yahu! Daha tartışmayı bilmiyorsunuz.zora girince hakaretten başka bir cümle kuramıyorsunuz,lafa gelince hepiniz koca koca insanlarsınız güya.biraz düşünerek yorum yapın.

Ve ayrıca üşenmeden her yorumu tek tek okuyacağım tek kelimesinde bile saçma bir ima sezersem direk mesajı sileceğim.​

Geri