Ev hanımı mı, çalışan kadın mı?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
@ibadeath

Konuya inanç temelli yaklaşıyorsun, değil mi?
Herşeye öyle yaklaşıyor. Çünkü din yaşamın bir bölümünde değil, tümünde etkin. Yani "kadın çalışmalı mi" sorusuna müslüman kendisi cevap vermez. "Din ne diyor" diye bakar. İskender yoğurtlu mu yenmeli diye sorsan da "İslam ne diyor bu konuda" diye düşünür. Eğer Kuran'da varsa Kur'an, yoksa sünnet, orada da yoksa şeyhine bakar.

Kendi çevrene ve yaşam tarzına göre konuşuyorsun fakat Türkiye'de çok sayıda kadın kendi ayakları üzerinde duruyor ve aynı zamanda evli, çocuklu bir şekilde yaşamına devam edebiliyor. Bu forumda sayfalarca yazı yazdım erkek güçlü olmalıdır diye fakat nereden çıktı bu erkeğin kadına muhtaç olduğu fikri, şahsen hiç aklım almıyor.

Erkek aldatılırsa boşanıp gider fakat kadın çalışmadığı için mecburen bu çirkinliği hazmetmeye çalışır çünkü ne gidecek yeri vardır ne de parası...
Her kelimesine katiliyorum kesinlikle dogru. Ama bir yerde okumustum ki ev hanimlarina gore calisan kadinlar daha cok aldatiyor. Sanirim ozguven, para, is cevresi buna sebep. O yaziyi bulursam paylasacagim. Bizim Turk erkeklerinin bir yandan dusundugu konu bu olsa gerek.

Haa benim kisisel fikrim calisan, calismak isteyen kadinlarin onu kesilmemeli. Cok hirsli bir kiz kardesim var mesela. Her zaman der "Ben bir erkege muhtac olmayacam. Calisip kendi parami kazanacam." diye.

Lefty tane tane anlatacağım. Bir kadının erkeğe muhtaç olması ne demek? Bunu belirleyen kıstas çalışıp para kazanmaması mı? Eğer buysa ki evet bu, o zaman neden ev işleri yapmayan ya da yapamayan erkek, kadina muhtaç olmuyor? Aldatilan erkek, boşandigi karısına çocuklarını vermiyor. Bu durumda çocuklara nasıl bakıyor?

Her kelimesine katiliyorum kesinlikle dogru. Ama bir yerde okumustum ki ev hanimlarina gore calisan kadinlar daha cok aldatiyor. Sanirim ozguven, para, is cevresi buna sebep. O yaziyi bulursam paylasacagim. Bizim Turk erkeklerinin bir yandan dusundugu konu bu olsa gerek.

Haa benim kisisel fikrim calisan, calismak isteyen kadinlarin onu kesilmemeli. Cok hirsli bir kiz kardesim var mesela. Her zaman der "Ben bir erkege muhtac olmayacam. Calisip kendi parami kazanacam." diye.
Aldatmanın doğasında çalışıp çalışmamak ya da özgüven yok aslında ve tamamen kişinin kendi bakış açısı ile alakalıdır. Aldatan kişi gizlemeyi seçiyorsa bu kişi ev hamını da olabilir çalışan da hiç fark etmez ve haberlerde de örneklerini görüyoruz, kişi aldatacak olduktan sonra komşusu ile bile yapabilir.

Toplumun sağlıklı olması için önce bireylerin bilinçli olması gerekiyor yani örneğin aldatma sorununu aşmak istiyorsak, insanların seçimlerini bilinçli yapacağı ortamları yaratmalıyız yoksa eş başka bir kadını ya da erkeği hayal ettikten sonra senin yanında olsa ne yazar? Aklı tamamen ona kaymış demektir.

Bugün ağır cezalarla şiddete çözüm arıyoruz fakat çözüm verilen ceza değildir, o aşamaya gelinen koşulları yok etmek gerekiyor. Senin yıllarca emek verdiğin biricik çocuğun başka birinin çocuğu tarafından öldürüldükten sonra o kişi idam edilse ne yazar?

Toplum sağlığının temeli, aile kurumunun sağlıklı olmasından geçiyor.

Son düzenleme:
Aldatmanın doğasında çalışıp çalışmamak ya da özgüven yok aslında ve tamamen kişinin kendi bakış açısı ile alakalıdır. Aldatan kişi gizlemeyi seçiyorsa bu kişi ev hamını da olabilir çalışan da hiç fark etmez ve haberlerde de örneklerini görüyoruz, kişi aldatacak olduktan sonra komşusu ile bile yapabilir.

Toplumun sağlıklı olması için önce bireylerin bilinçli olması gerekiyor yani örneğin aldatma sorunu aşmak istiyorsak, insanların seçimlerini bilinçli yapacağı ortamları yaratmalıyız yoksa eş başka bir kadını ya da erkeği hayal ettikten sonra senin yanında olsa ne yazar? Aklı tamamen ona kaymış demektir.

Bugün ağır cezalarla şiddete çözüm arıyoruz fakat çözüm verilen ceza değildir, o aşamaya gelinen koşulları yok etmek gerekiyor. Senin yıllarca emek verdiğin biricik çocuğun başka birinin çocuğu tarafından öldürüldükten sonra o kişi idam edilse ne yazar?

Toplum sağlığının temeli, aile kurumunun sağlıklı olmasından geçiyor.
Bu ne tepki? Sasirdim yahu. Tabi ki aldatmak insanin dogasiyla, icguduleriyle ilgilidir. Ben sadece okudugum bir yazidan bahsettim. Bu oyle dusundugum anlamina gelmiyor haliyle.

Ayni taraftayiz yani. :)

Lefty tane tane anlatacağım. Bir kadının erkeğe muhtaç olması ne demek? Bunu belirleyen kıstas çalışıp para kazanmaması mı? Eğer buysa ki evet bu, o zaman neden ev işleri yapmayan ya da yapamayan erkek, kadina muhtaç olmuyor? Aldatilan erkek, boşandigi karısına çocuklarını vermiyor. Bu durumda çocuklara nasıl bakıyor?
Kadını erkeğe muhtaç bırakan ilk unsur elbette ekonomik özgürlüktür çünkü eşinden para alan bir kadının, herhangi bir baskı ya da şiddet karşısında sesi çıkmaz, istese de çıkaramaz. Parası yoksa nereye gidecek ya da nasıl yeniden düzen kurmayı başarabilecek ki? Mecburen şiddet de görse katlanıyor işkence de görse dayanmaya çalışıyor. Erkek ise zaten çalışıyor ve çocuğuna bakmak için bir alternatif bulabilir yani bakıcı olur, aile desteği olur ya da yeniden evlenebilir v.s. Sonuçta erkek, kadına muhtaç olduğu için değil de çalışmak zorunda olduğu için çocuğuna zaman ayırmakta zorlanabilir en fazla...
Kadın ise her işte çalışamaz, boşandığı için hor görülür ya da taciz edilir, baba evine gitmek istese kabul edilmeyebilir ve en son çare ya o eşe katlanacak ya da belli bir süre aç kalmayı göze alacaktır.

Bu ne tepki? Sasirdim yahu. Tabi ki aldatmak insanin dogasiyla, icguduleriyle ilgilidir. Ben sadece okudugum bir yazidan bahsettim. Bu oyle dusundugum anlamina gelmiyor haliyle.

Ayni taraftayiz yani. :)
Tepki vermedim ki hatta yorumuna beğeni de yaptım, sanırım yazım tarzımdan dolayı tepki verdim sandın. Kimseye tepkili değilim.:)

Bu zihniyetin değişmesi için uğraşmak, çalışmayan kadını erkeğe muhtaç olarak görmekten daha mantıklı değil mi?

Yani siz kadınlar kendinize bu zulmü yapıyorsaniz, kendi gücünüzün farkında değilseniz bir erkek olarak bana bk yemek düşer evet.

Bu zihniyetin değişmesi için uğraşmak, çalışmayan kadını erkeğe muhtaç olarak görmekten daha mantıklı değil mi?
Toplumda genel algı bu @Hatem ve mantıken de böyle çünkü kadın, evlendikten sonra çalışmadığı sürece para birikimi yapamıyor, eşin geliri sadece kendi yaşamlarını idame ettirmeye yetiyor ve büyüyen çocuklar var. Bu çocukların eğitim masrafı var, evliliği var... Hastalanırlarsa köşede tedavi için para yok v.s.
Kadının ailesi varlıklı ise ve kadına miras kalır ya da aile desteklerse belki o zaman bir güvencesi olabilir yoksa eşine muhtaç kalıyor işte, var mı ötesi?

Kadına şiddet haberlerini izlemiyor musun? Yıllarca işkence gören kadın ve çocukların halini görmüyor musun? Şiddete direnmek isterken katil olan ya da ölen kadınların gerçeği ne sence? Parasızlık ve ekonomik bağımlılıktan dolayı yaşanıyor tüm bunlar...

Toplumda genel algı bu @Hatem ve mantıken de böyle çünkü kadın, evlendikten sonra çalışmadığı sürece para birikimi yapamıyor, eşin geliri sadece kendi yaşamlarını idame ettirmeye yetiyor ve büyüyen çocuklar var. Bu çocukların eğitim masrafı var, evliliği var... Hastalanırlarsa köşede tedavi için para yok v.s.
Kadının ailesi varlıklı ise ve kadına miras kalır ya da aile desteklerse belki o zaman bir güvencesi olabilir yoksa eşine muhtaç kalıyor işte, var mı ötesi?

Kadına şiddet haberlerini izlemiyor musun? Yıllarca işkence gören kadın ve çocukların halini görmüyor musun? Şiddete direnmek isterken katil olan ya da ölen kadınların gerçeği ne sence? Parasızlık ve ekonomik bağımlılıktan dolayı yaşanıyor tüm bunlar...
Şiddetin konumuzla alakası yok Lefty Hanım. Şiddet, başka bir başlık altinda tartisilali. Şiddetin bahanesi olmaz, şiddete meyilli erkek için ekonomik durum fark etmez. O, her durumda şiddet uygular zaten. Düşüncelerinize saygılıyım, sadece fazla duygusal yaklaşıyorsunuz

Saygılarla @Lefty

Şiddetin konumuzla alakası yok Lefty Hanım. Şiddet, başka bir başlık altinda tartisilali. Şiddetin bahanesi olmaz, şiddete meyilli erkek için ekonomik durum fark etmez. O, her durumda şiddet uygular zaten. Düşüncelerinize saygılıyım, sadece fazla duygusal yaklaşıyorsunuz

Saygılarla @Lefty
Özetle ne erkek kadına muhtaçtır ne kadın erkeğe ve yaşamda birbirlerine destek olarak yol almaları için taraflar arasındaki tüm bağımlılıkların, mecburiyetlerin ortadan kaldırılması gerekir. Kadının ekonomik anlamda özgür olması, eşi açısından tehlike değil tam tersi yaşam boyu eşine destektir. Kadının eğitimli olması aynı zamanda bilinçli bir anne olması demektir ve bu da çocuk eğitiminde fark yaratır.

Duygusal biri değilim hatta tam tersi çok gerçekçiyimdir.

Ben teşekkür ederim @Hatem

Çalışan kadın..

Ama sebebi çalışsın eve baksın değil,Çalışan,araştıran,okuyan,sorgulayan kadın.. Çalışan kadın özgürdür.diledği gibi yaşama lüksüne sahiptir,ayakları üstünde durabilir.bir erkek olarak kadınların özgür ve diledikleri gibi yaşaması tarafındayım.Evli olsam konusuna gelirsek,iş ve maddi durumuna göre çalışabilir.bir kadının evde oturunca bu coğrafya da pek hayatın içinde olabileceğine inanmıyorum.tüm gün gereksiz kadın programları izleyerek ev hayatı ve gelecek için faydalı olamaz diye düşünüyorum.

Çalışan kadın..

Ama sebebi çalışsın eve baksın değil,Çalışan,araştıran,okuyan,sorgulayan kadın.. Çalışan kadın özgürdür.diledği gibi yaşama lüksüne sahiptir,ayakları üstünde durabilir.bir erkek olarak kadınların özgür ve diledikleri gibi yaşaması tarafındayım.Evli olsam konusuna gelirsek,iş ve maddi durumuna göre çalışabilir.bir kadının evde oturunca bu coğrafya da pek hayatın içinde olabileceğine inanmıyorum.tüm gün gereksiz kadın programları izleyerek ev hayatı ve gelecek için faydalı olamaz diye düşünüyorum.

Bkz: Oggy.

@Prodesmotes @hihaho size ilginç gelen nedir ? amaç nedir ? fikrimi yazdım polemik tartışma niyetinde değilim.alıntılıyıp birbirinizi etiketliyorsunuz ? ikiniz sohbet etmek istiyorsanız beni etiketlemeyin insanların fikrinine saygı duyun.

@Prodesmotes @hihaho size ilginç gelen nedir ? amaç nedir ? fikrimi yazdım polemik tartışma niyetinde değilim.alıntılıyıp birbirinizi etiketliyorsunuz ? ikiniz sohbet etmek istiyorsanız beni etiketlemeyin insanların fikrinine saygı duyun.
Ben etiketlemedim ki hocu. Sadece yesil domatese katildim ilk defa. Bunun serefine viski bile patlatilir...

Çalışma konusunda şöyle bir sorun var o kimsenin aklına gelmemiş. Kadın çalışıyor evet ama maaş kartı kocasının cüzdanında. Parasını çekemiyor , özel ihtiyaçları var yapamıyor. Kocası senin param bizim paranız düşüncesinde ama kadın bu durumda da ekonomik özgürlüğe sahip değil sadece kocasına çalışıyor. Misal Fatma abla bana iki haftada bi gelen abla kendi ağzından bu cümle. Yine çok iyi pozisyonda çalışan bir sürü kadın bu sorunla evliliğini yürütüyor. Bu kadar boyun eğilmemeli kimse kimsenin sahibi değil.

Bir kadının aylık giderlerini en basit yoldan düşünürsek aylık dip boyası saçı açık olsun örtülü olsun boyası geliyor beyazı geliyor ve kadın bakımlı olmak istiyor çok çok haklı. Çok özel kadınsal ihtiyaçları, belki botoks belki başka başka hatta en basiti arkadaşlarıyla oturup kahve içmek istiyor bunu ekonomik özgürlüğüyle yapabiliyor ve kocası müdahale etmiyorsa ne güzel.

Ama her koca aynı değil. Ortak olmak birlik olmak ekonomik anlamda destek vermek güzel ve görev ama her adam aynı kafada değil.
Eşinin işi bozulduğu için destek olan bir sürü kadın var ev geçindiren kadın var ne mutlu o sorumluluğu taşıyan kadına ama her kadın da böyle değil.

Bir çok kişi belki ailenizde de kadınlar kocasının Pazar - market harçlığı olarak verdiği paraları arttırarak birikim yapıyor. Yine biriktirip kocasının zor gününde bir eksik kapatıyor. Çocuğuna harcıyor bak kendine de değil işte böyle kadınlar da var. Çalışsın ya da çalışmasın kadın arttırır biriktirir ailesine katkı sağlar.

Kelime tırtıklayıp laf cambazlamaya gerek yok. Birey olarak önce kendi geleceğini insan düşünmeli sonra biz duygusuyla evliyse tabi ortak hareket etmeli ama sömürmeden bu mantığı taşıyorsa zaten olay senin benim kavgası olmaz.

Fikrine saygısızlık göremiyorum. Yazdıklarını görünce aklıma Oggy geldi, sürekli kadın programı izliyor kendisi. Bu kadar basit.

Şu at kafası bahtiyar ile polemik yaratacaksın zorla.

Geri