Et fiyatlarındaki artış

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Gıda dışında yapılan zamları anlayabilirim enflasyon döviz artısı vs.
Ama gıda ve özellikle doğal besin kaynaklarına yapılan zamlar cok saçma.
Bizler bu konularda cok tepkisiz bir topluma dönüştürüldük.

Gıda dışında yapılan zamları anlayabilirim enflasyon döviz artısı vs.
Ama gıda ve özellikle doğal besin kaynaklarına yapılan zamlar cok saçma.
Bizler bu konularda cok tepkisiz bir topluma dönüştürüldük.
Döviz sabit. Arz yok. Üreten olmazsa mal kısıtlı olur ve ulaşılması zor olur. Enflasyon böyle oluşuyor zaten. Hayvancılık yapan adam mı bıraktılar.

gidin biraz et üretin
oturup duruyorsunuz

Avrupada da rakamlar yukseldi sanirim bu iklim zimbirtisi sorunuyla alakali bizde. Hayvanlari azalttilar cunki ulkede. Et azaldi fiyatlar uctu.

Hala düzgün bir şekilde et yiyebilenler el kaldırsın. Anadolu'da bir kaç yerde bulundum ve tümünde kasaplar sinek avlıyordu.

Bu gün BIM'de, kampanyamız var, Et 150,- TL, alırmısınız abi? diye sordular ve almadım. Elde kalmış, son kullanma tarihi gelmiş olabilir diye düşündüm.

@melnur da Sinek yutuyormuş. Olsun, o da Et.

üzerimiz bok kokuyor
iş ağır diyorlarmış
he he zoru seversiniz

Besicilik zor iş. Sabah 04:45 te kalkıyorsunuz, ve akşam saat 19:30 da işiniz genellikle bitiyor. Bazen da bitmiyor. Haftanın 7 günü, senenin 365 günü. Bayram yok, tatil yok. Çünkü Can bunlar.

Türkiye'deki yüksek enflasyonlu ortam et fiyatlarında da sabit bir fiyatlamayı mümkünsüz kılıyor. Kasaplar marketlerle rekabet etmek ve fiyatları düşürebilmek için yeni düzenleme istiyor.

Türkiye'de hemen her üründe olduğu gibi kırmızı ve beyaz ette de fiyatlar artıyor. Kasaplar marketlerle rekabet etmek ve fiyatları düşürebilmek için yeni düzenleme istiyor.
NTV'ye konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tavukçu, Eğer biz kasap esnafı olarak Ramazan’dan önce bu izni alabilirsek tavuk etinde yüzde 20-30 zam değil indirim yapacağız” dedi.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası üyeleri “Mahalle Kasabımı Geri İstiyorum” kampanyası başlattı. Seslerini Tarım ve Orman Bakanlığına duyurmak isteyen kasaplar mevcut yönetmeliğin haksız rekabete de yol açtığını vurguluyor.

Fatih Tavukçu, “Biz bütün tavuğu alıp, göğüs, but, baget olarak parçaladığımız zaman maliyetimizi çok aşağıya çekecek. Halkımız daha ucuz tavuğa ulaşmış olacak. Tüm mahalle esnafları marketlerle rekabet edebilirse büyük faydası olur” diye konuştu.

Mevcut yönetmelikte Salmonella bakterisi riski nedeniyle kasapların parçalamasına izin verilmiyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Burada çok ciddi anlamda yanlış bir bakış açıcı söz konusu. Kasaplarda bunu ete bulaştırma söz konusu.” dedi.

Kaynak

1737272365116-thumbs-b-c-7-ac-324-e-047-f-9-e-3-a-4-d-3251-c-2-ea-36-ad-909.jpg

Diyorum. Sizin bu saçma yasa yönetmelik tüzük bilmem neleriniz yüzünden yaşayamıyoruz.

Kurallar yüzünden nefes alamıyoruz.

Diyorum. Sizin bu saçma yasa yönetmelik tüzük bilmem neleriniz yüzünden yaşayamıyoruz.

Kurallar yüzünden nefes alamıyoruz.
Kurallar olmadan da herkes nerede duracağını ve ne yapacağını bilmiyor. Sadece bilinçli bireylerden oluşan bir toplumda yaşamıyoruz.

Bütün Tavuk 100 TL, parça olunca 300 TL. Bütün almıyoruz çünkü tembelleştik. Parçalamak zor geliyor. Bir de o zaman herkese But düşmüyor.

Geri