Eşim hiçbir yere çıkmama müsaade etmiyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
al iste. kiz kardesimin bosadigi herif boyleydi. ustelik biz onun ailesiyle tanisirken bile anlamistik belirli seyleri. kardesimi oyle bir dunyaya soktu, oyle beynine girdi, oyle bizden uzaklastirdi ki, dusundukce ofkeden aglayasim geliyor. su an agliyom iste. kardesime de kiziyorum, ama iste. salaklikti. kadinlarda var boyle tuhaf bir salaklik. ask ask diye tutturup her seylerini feda etmek. her neyse, simdi yeni yeni kendine geldi. tekrar gulmeye ve eglenmeye basladi. yeniden arkadaslarla bir araya geliyor. isini gucunu duzene soktu.

kendisi evli oldugu surecte 30 kg almisti, sessizlesti, yorgundu, bakimsizlasmisti. surekli hastalaniyordu. beni en cok kizdiran sey, eger 20 yil oncesinde yasasaydik, kim bilir cinayetle sonuclanan bir evliligin olacagi bilinci. daha oncesinde, kadinlarin pek cok hakka sahip olmadigi donemlerde olsaydi, o zaman da ayni sonuc olurdu. bu yuzden kizginligim ancak o it herifin vefatiyla gecer. cok aci cekmelerini istiyorum, ozellikle o ve babasi. ah uf icimi dokerken daha fazla ofkelendim :d bazi kadinlar kendine cekiyor boyle erkekleri. hep ayni dongude kaliyor. anlatsan anlatamazsin. sadece dag gibi surekli yakininda bulunmalisin. uzaktan hep biraz izlemelisin, guvende ve rahatlikta olmasi icin. zor seyler. belki fazla dusunuyorum, ama korkutuyor bazi farkindaliklar beni. biz, yani ailem ve ben olmasaydik, yapayalniz kalsaydi, kardesim bu derece hizli toparlanamazdi. her bakimdan. onun da bunun bilincinde olmasini istiyorum. tekrar kendini bu tur durumlara dusurmemek icin, ki eger duserse, susmamasi icin. planlarinin olmasi. cok uzun oldu. ben yoruldum yazarken pf
Ben anlamistim aslinda bir sorudan oturu sormak istememistim sana. Seni anliyorum ayni seyleri yasamisiz kizkardes konusunda.

vakit geçirmek istemesi çok normal. başka bir kadını telefonuna kaydediyorsa da söylesin eşine. iş yerinden şu şu arkadaşım diye. onun dışında anlatılanlar gerçekten daraltıcı. insan bi zaman sonra özel alan ihtiyacı duyuyor. ama sürekli degil. haftada bir ya da iki haftada bir makul bence.
ayy ne değişik insanlar var haftalarca erkek arkadaşımla kaldığımda o işe gittiğinde bile aşırı özleşiyoduk. işi bırakıp öğlen geldiği bile oluyodu. bu dertler hep aşksızlıktan.

Olm siz bizi ne sanıyorsunuz? Hikayedeki kadını bana gönderip normale çevirmemi mi bekliyorsunuz? Hiç işim gücüm yok mu arkadaşım benim.

Bak böyle bişey başınıza gelirse psikiyatri randevusu almaya ikna edin. Ama tedavi olacağı için falan değil. Mahkemede akıl sağlığı bozuk diye boşanmanız kolaylassin diye.

Bu iyiliğimi de unutmayın. Yok öyle aile terapisi falan hikaye. Ben senin karını senden fazla düzeltemem.

Tıp böyle bişi diil.
Boşanma kararı almadan önce uzman görüşü almak gerekiyor, belki de geçmişten gelen takıntıları var ve aşılabilir. Psikiyatristlerin ve aile terapistlerin işi bu zaten, sen nörolog olarak uğraşmak istemeyebilirsin. Tıp bu değil diyorsun da psikiyatristler neden tıp okuyor o zaman?

Boşanma kararı almadan önce uzman görüşü almak gerekiyor, belki de geçmişten gelen takıntıları var ve aşılabilir. Psikiyatristlerin ve aile terapistlerin işi bu zaten, sen nörolog olarak uğraşmak istemeyebilirsin. Tıp bu değil diyorsun da psikiyatristler neden tıp okuyor o zaman?
Sizin evliliğiniz gram umurunda olmaz psikiyatristin. Evlenirken bana mı sordunuz?

Sizin evliliğiniz gram umurunda olmaz psikiyatristin. Evlenirken bana mı sordunuz?
Kadının şüpheci, kontrolcü davranışları için psikiyatriste gidilecek ve zaten sorun aşılabilirse evlilik de kurtulur. Bu davranışlarının kökeninde ne olduğunu bulmak psikiyatristlerin işidir. "Çocukluğundan mı geliyor yoksa sonradan yaşadığı bir ihanet olayı travma mı yarattı?" gibi durumların tespitini ancak psikiyatristler yapabilir ve uygun gördüğü tedaviye başlanır veya doğrudan psikoloğa da yönlendirebilir.

Evlilik terapisti ile görüşün derse de ona göre bir karar verirler.

Ruhsal sorunlarda önce psikiyatristen görüş alınır ve onun tavsiyesine göre haraket edilir.

Son düzenleme:
Kadının şüpheci, kontrolcü davranışları için psikiyatriste gidilecek ve zaten sorun aşılabilirse evlilik de kurtulur. Bu davranışlarının kökeninde ne olduğunu bulmak psikiyatristlerin işidir. "Çocukluğundan mı geliyor yoksa sonradan yaşadığı bir ihanet olayı travma mı yarattı?" gibi durumların tespitini ancak psikiyatristler yapabilir ve uygun gördüğü tedaviye başlanır veya doğrudan psikoloğa da yönlendirebilir.

Evlilik terapisti ile görüşün derse de ona göre bir karar verirler.

Ruhsal sorunlarda önce psikiyatristen görüş alınır ve onun tavsiyesine göre haraket edilir.

Vahiy alıyorum dersen yardım ederim. Bu bir hastalıktır. Ama kocamı kıskanıyorum dersen umurumda olmaz.

Psikiyatri bu değil.

Kıytırıktan hikaye kesin uydurmadır. Ben şimdi bunu okuyupta napam. Kocanı köşeye çekip yengemin yakasından düş artık mı diyem. Abidik gubidik işler.

Vahiy alıyorum dersen yardım ederim. Bu bir hastalıktır. Ama kocamı kıskanıyorum dersen umurumda olmaz.

Psikiyatri bu değil.
İlk sayfadaki yorumunda kendin de yazdın ve akıl sağlığı bozulmuş dedin, bu durumda psikiyatrist ilgilenmeyecek de hangi doktor ilgilenecek?

Kıskançlık ciddi bir sorundur ve psikiyatrinin tedavi alanına girer. Biliyorsun ki bu uğurda şiddete başvuranlar, cinayet işleyenler bile var.

Psikiyatrist Selin Baran
Kıskançlığın Nedeni: Aşk Değil Özgüven Eksikliği

Kıytırıktan hikaye kesin uydurmadır. Ben şimdi bunu okuyupta napam. Kocanı köşeye çekip yengemin yakasından düş artık mı diyem. Abidik gubidik işler.
Burda zor durumda olan enişte bey oluyor nödödöd kurban bir erkek yani nödöd

Çocukluğumda bir komşumuz vardı. Kıskanç olan kocaydı. Kadını her akşam dövermiş. Bir akşam kadın bize kaçtı. Adam da peşinden geldi. Annem içeri almadı. Ben de korktum. Adama gücüm yetmez. Elimden bir şey gelmez. Sonraları daha az dövüyordu ya da sessiz dövüyordu. Bir süre ses gelmedi. Dışarıda gezen de adam kendisisydi.

Ummadık yerde karşınıza çıkabilir böyle insanlar.

İyi be.

Sınav kazanamadım dikkatim eksik psikolog baksın. Yoksa asla gerizekalı yada tembel falan degilim.

Çocuğum okulda zorbalık yapıyo psikolog baksın. Yoksa benim çocuğum it kopuk değil.

Cinnet getirdim bir an yoksa pırlanta gibi bir insanım, katil değilim. Psikolog gelsin.

İkili ilişkiyi beceremeyecek çiğlikte değilim. Eş terapisti bulun bana.

Kumarbaz değilim veya kolay köşe dönme çabam yok sadece bağımlıyım. Kurtarsinlar beni.

Sigaraya psikolog başlatmadi tabi ama o bıraktırsın. Benim iradem yok.

Özgüvensizin teki degilim. Eşim sürekli bana boynuz takacak gibi hissediyorum sadece, noolur bana biraz prozac verin.

Sorunlar karşısında çözüm arayacak gücüm tam ama elim ayağım uyuşuyor kalbim çarpıyor. Terapist çözer umarım. Ah bu kaygı bozukluğu yedi beni.

Çalışmaya götüm yemiyor olur mu hiç? Depresyondayim kafamı toplamam lazım. Bilişsel terapi ile altı aya kendime gelirim.

İyi be.

Sınav kazanamadım dikkatim eksik psikolog baksın. Yoksa asla gerizekalı yada tembel falan degilim.

Çocuğum okulda zorbalık yapıyo psikolog baksın. Yoksa benim çocuğum it kopuk değil.

Cinnet getirdim bir an yoksa pırlanta gibi bir insanım, katil değilim. Psikolog gelsin.

İkili ilişkiyi beceremeyecek çiğlikte değilim. Eş terapisti bulun bana.

Kumarbaz değilim veya kolay köşe dönme çabam yok sadece bağımlıyım. Kurtarsinlar beni.

Sigaraya psikolog başlatmadi tabi ama o bıraktırsın. Benim iradem yok.

Özgüvensizin teki degilim. Eşim sürekli bana boynuz takacak gibi hissediyorum sadece, noolur bana biraz prozac verin.

Sorunlar karşısında çözüm arayacak gücüm tam ama elim ayağım uyuşuyor kalbim çarpıyor. Terapist çözer umarım. Ah bu kaygı bozukluğu yedi beni.

Çalışmaya götüm yemiyor olur mu hiç? Depresyondayim kafamı toplamam lazım. Bilişsel terapi ile altı aya kendime gelirim.
Psikiyatristler her hastaya ilaç yazmıyor ayrıca herkesin yaşam koşulları eşit değil ve her olaya aynı tepkiyi vermiyorlar. Bu sebeple çıkış göremediği noktada uzman yardımı almasında hiçbir sakınca yok, sonuçta psikiyatriste gidiyor, falcıya değil.

Plastik cerrahların işi de hiçbir kusuru olmayan insanları daha iyi bir görüntüye kavuşturmak değil ve itiraz edilecekse bu konuya itiraz edilebilir.

Olur mu @Lefty
Evde memelerimi kendim büyütemem. Ama kendimi telkin edebilirim. Aklımı başıma toplayabilirim.

O da bana rahat versin ben de ona. Suyunu cikarmanin anlami yok..

Olur mu @Lefty
Evde memelerimi kendim büyütemem. Ama kendimi telkin edebilirim. Aklımı başıma toplayabilirim.
İnsan psikolojisinin kırılganlığını çok iyi biliyorsun ve telkin ile kendini toparlayacak kişinin, ilk başta içinde bulunduğu yanlışı fark etmesi gerekir. Bu örnekte de gördüğümüz gibi bazı insanlar nasıl saçmaladıklarını idrak edemiyorlar ve onlara profesyonel bir yol gösterici gerekmektedir. Psikiyatristler de bu tip vakaları hafife almazlar çünkü sonradan şiddet içeren durumlar yaşanabilir.

Verdiğin örnek ise tam isabet olmuş. Birileri keyfi olarak bir yerlerini yaptırmak için doktor ve ameliyathane meşgul ederken, yanık-kaza-tümör v.s gibi durumlar sebebi ile gerçekten tedaviye ihtiyaç duyan hastalar da çaresizce sıra bekliyorlar. "Tıp bu değil" diyeceksek, bu durumu eleştirmemiz gerekiyor.

İnsan psikolojisinin kırılganlığını çok iyi biliyorsun ve telkin ile kendini toparlayacak kişinin, ilk başta içinde bulunduğu yanlışı fark etmesi gerekir. Bu örnekte de gördüğümüz gibi bazı insanlar nasıl saçmaladıklarını idrak edemiyorlar ve onlara profesyonel bir yol gösterici gerekmektedir. Psikiyatristler de bu tip vakaları hafife almazlar çünkü sonradan şiddet içeren durumlar yaşanabilir.

Verdiğin örnek ise tam isabet olmuş. Birileri keyfi olarak bir yerlerini yaptırmak için doktor ve ameliyathane meşgul ederken, yanık-kaza-tümör v.s gibi durumlar sebebi ile gerçekten tedaviye ihtiyaç duyan hastalar da çaresizce sıra bekliyorlar. "Tıp bu değil" diyeceksek, bu durumu eleştirmemiz gerekiyor.
Çok tutucusun.
İnsanlar bırak memesini burnunu büyütsün küçültsün. Ama şu dudak dolgusunu yaptırmayın yaaa. Ne o öyle ördek gibi.

Çok tutucusun.
İnsanlar bırak memesini burnunu büyütsün küçültsün. Ama şu dudak dolgusunu yaptırmayın yaaa. Ne o öyle ördek gibi.
Tutuculuk ile ilgisi yok ancak sen 'tıp bu değil' dediğin için ben de keyfi estetik operasyonları gereksiz bulduğumu ifade ettim. Burun ameliyatları ise sağlık açısından sorun teşkil ettiğinde zaten doktorun tavsiyesi ile yapılıyor.

Dudak dolgusu da yanak dolgusu da kesinlikle çok belli oluyor.

Estetik cerrahi ile rekonstrüktif cerrahi birbirinden ayrılmalıdır.

Son düzenleme:
Geri