Eşcinsellik Neden Bu Kadar Yaygın?

Konu sahibi son olarak 1275 gün önce görüldü
İste ben de diyorum ki sana gore oyle, bir baskasina gore de boyle. Farkli fikirler olacaktir 7 milyar insandan bahsediyoruz. Bu fikir farkliliklari ozgurlugu kisitlayici durumlar yaratmadigi surece kim ne yapiyorsa yapsin. Herkes kendisinden sorumlu.

EkSen abi sadece şunu soracağım tamam hastalık olduğunu varsayalım eşcinselliği peki bunun tedavisi var mıdır ? Hani kanser hastası kemoterapi alır örnek veriyorum.Bu hastalık için tedavi var mı tıp dilinde?
Bildiğin duydugun.
Açıkçası ben bilmiyorum.Mesele sadece psikolojik destekle çözülür mü?

halbuki ben de tamamen yaradılışla alakalı olduğunu düşünüyorum.

içerden bilgi almış gibi hehe
her şey çift ve zıt yaratılmıştır bunun ortası yaratılmamıştır öyle bir şey şahsen ben görmedim:)

bu şey küçüklükten başlayan psikolojik travmalar olduğunu düşünüyorum kişi diyor ben öyle hissediyorum her hislerimizi dinlemeye kalksak ne olurdu bilemiyorum

Ha mesela bu vera da kinaye yaptigini dusunerek normal bir durum diyenleri escinsel olarak itham etmis. Basarili mi degil. Kaliplara sokmamak lazim fikirler ozgurdur, tutsak edilemez.

Alıntı yap lütfen .
Ben diğerleri gibi yaygara koparmam insan gibi dönüş yaparım .
Evet yaptım ...
Bu kadar olağan karşılamanız doğanıza ters bir kere . ( normalseniz)Sorun ne biliyormusun ?
Sizler sadece normal diyip geçmiyorsunuz çünkü onaylamayanlara saldırıyorsunuz .
Ben normal bir kadınım ve hiçbir zaman lezbiyenliği anlamam ve kabul edemem.
Siz de bunu anlayış ve hoşgörüyle karşılayın .
Ha tasvip etmiyorum diye ne ben ne diğerleri emin olun zarar vermeyide düşünmüyoruz.
İncitmek dahi istemem amma velakin benden ve cevremden uzak olsunlar .
Homofobik nedir allahaşkına karşılığıda homosevicimi oluyor ??

EkSen abi sadece şunu soracağım tamam hastalık olduğunu varsayalım eşcinselliği peki bunun tedavisi var mıdır ? Hani kanser hastası kemoterapi alır örnek veriyorum.Bu hastalık için tedavi var mı tıp dilinde?
Bildiğin duydugun.
Açıkçası ben bilmiyorum.Mesele sadece psikolojik destekle çözülür mü?

Vallahi geçmişte tanıdığım bir iki gay arkadaş vardı onlar diyorlardı bizde ki bu durum hastalık diye .. Peki kurtulmayı denemiyor musunuz diye sorduğumda bunun neredeyse imkansız olduğundan yakınmışlardı .. Açıkcası bende durumlarına pek vakıf değilim ama olay psikolojilerinde bitiyor kanımca .. Kimse cinsel tercihini değiştirdiği için ölmez sonuçta ..

Vera hanim benim yazdiklarimi ozumseyerek okuyup bana donerseniz sevinirim. Toplu cevaplara karsiyim. Saldiriya geciyorsun demissin bir don bak konuya. Saldiri nerde yapmisim cikar goster dediklerini onaylayacagim. Ezbere yorumlarla gelme bana. Her tur dusunceler olacagini belirttim saygi duydugumu belirttim saka misin ?

Onaylamayanlara saldırıyorsunuz demiş. Ben saldirmadim, saldiranlar adina da konusayim. Eger saldiriya saldiriyla karsilik vererek normal karsilayanlarin escinsel oldugunu iddia ediyorsan en buyuk saldirgan sensindir. Karsi tarafi elestirirken onlarin yaptigini dusundugun hataya kendin de duserek komik olma.

Vera hanim benim yazdiklarimi ozumseyerek okuyup bana donerseniz sevinirim. Toplu cevaplara karsiyim. Saldiriya geciyorsun demissin bir don bak konuya. Saldiri nerde yapmisim cikar goster dediklerini onaylayacagim. Ezbere yorumlarla gelme bana. Her tur dusunceler olacagini belirttim saygi duydugumu belirttim saka misin ?

Bu sadece burada olan bir mevzu değil efendi.
Sen bi dön bak geçmişe ben şu an arayıp bulamam inan .
Şu eşcinsel konularına .
Size dönüş yaptım çünkü benim mesajıma gönderme siz yapmıştınız .
Durduk yere mesajınızdan alıntı yapmadım ki yapabilirimde .
Nitekim özgürüz dimi ? ;)
Bir homo kadar en azından..!
Millet alıntı yapma diye deliriyor az kaldı ben de alıntı yap diye delircem :p
Ama ama şakamısın sen diyerek beni üzüyorsunuz :T:

Hakkimda oyle ezbere konusursan sadece guler gecerim. Sizin mesajiniz bu olayi normal karsilayan beni de escinsel yapacaksa pasa pasa cevap veririm.

Hakkimda oyle ezbere konusursan sadece guler gecerim. Sizin mesajiniz bu olayi normal karsilayan beni de escinsel yapacaksa pasa pasa cevap veririm.

Benim lafımla mı eşcinsel olcaksınız ?
Bu kadar incittiyse ben özrümü dilerimm sizden efendim .
Tekrar diyorum size dönüş yapmamın sebebi sizin bana yaptığınız göndermedir .
Neden hala anlamamkta ısrarcısınız ?
Kaldı ki ben o lafı ortaya yazdım geçtim üzerine alıp laf atan siz oldunuz .
Hatam var ise affola , kırmak istemem sizi.
Emin olun saldırdığım gibi paşa paşa geri adım atmayıda bilirim .

Feveran bak dinle nasıl tevafuk olduysa bu konu da artık daha altı gün önce bir çiftin evine misafirliğe gitmiştim arkadaşımla .. Çiftin özellikleri şu ; İkisi de kadın ama biri erkek olmaya çalışıyormuş .. Yani kendini erkek gibi hissediyormuş ve bu yüzden tedavi görmeye başlamış .. Birbirlerini deli gibi seviyorlarmış .. İnsan ister istemez üzülüyor hallerine tabi .. Bi çaylarını içtik ve kalktık .. Kimsenin kafasını kesmedim merak etme .. :)

Fikirlere son derece saygım var, saldırı veya hakaret etmiyorum. Üslübunuz ölçüsünde eş üslupla cevap veriyorum. Eskiden sürekli üslubumu bozmama gayreti içerisindeydim lakin bunun doğru olmadığını, doğru olanın karşıdakinin üslubuyla paralel bir şekilde bir üslup takınmak olduğunu fark ettim.

Kalkıp, eşcinsel bir insanı "kişilik bozukluğu" olarak nitelendirebilirsiniz, fikrinizdir. Ben de kalkıp, homofobik bir insanı eş derecede "kişilik bozukluğu" olarak nitelendirebilirim, fikrimdir.

Fikirler konuşulur, tartışılır. Ben uzum zaman önce bu forumda bir senteze varılamayacağını fark ettiğim için, tarzımı değiştirdim sadece. Fevo'nun dediği gibi, eşcinselliğin cezası acı çekerek öldürmektir ya uçurumdan atacaksın, ya yakacaksın, ya boğacaksın demedikçe istediğini düşünebilirsin. Düşünceni ifade ediş üslubun ölçüsünde de cevap veririm sadece.

Diğeri de çıkıp aklınca kinaye yapmış ve eşcinsellikle : Eşcinselliği savunanlar kıllatıyor diye, eş ölçüde yine fikir belirtiyorum bakın: Homofobik olanlar, potansiyel eşcinsel, dolayısıyla gizli eşcinsellerdir.

halbuki ben de tamamen yaradılışla alakalı olduğunu düşünüyorum.

bence kişisel olarak değişkenlik gösteren bi durum. kimi doğuştan kimi çevresel etkenlerden. aslında bu konuyu anlamak istiyorum. şöyle,
diyelim ki toplumumuzda eş cinsel ilişkiler normal karşılanıyor. herkes istediğiyle ilişki kurabilir. bizlerin de ailece görüştüğümüz eş cinsel aile dostlarımız var. günün birinde ailece ziyarete gittiğimizde (bu çiftlerin erkek olduğunu varsayarak) erkek evladımıza durumu nasıl izah edeceğiz? bak oğlum bunlar sevgili ya da eş dediğimizde, ilerleyen zamanda oğlumuz bu durumu normal karşılayacak ve günün birinde belkide karşı cinsi reddedip kendisi de hemcinsiyle yakınlaşma ihtiyacı hissederse harbiden sıkıntı olur!

yaşamadan bilemeyiz. bir eş cinsel kendini nasıl hisseder bilemeyiz. sonuçta ben de yaratılışlarının böyle olduğunu ve kendi seçimleri olmadığı için toplum tarafından dışlanmadan kabul görülmeleri taraftarıyım. bizler gibi makul işler yapsınlar, yaşasınlar, arkadaşımız olsunlar, gezsin tozsunlar ama iş hemcinsiyle duygusal anlamda yakınlık kurmaya gelince, bu ilişki çok doğru bi ilişki değilmiş gibi kafada ciddi anlamda soru işaretleri oluşturuyor

Eskiden de varmış eşcinsellik şuana mahsus bir şey değil. Önceleri gizliniyorken şuan daha rahat davranabiliyorlar.

Ki bu zaten benim umrumda olan durum değil.

Hayatını adam akıllı yaşayan, işinde gücünde olan insanların yaşam şekline tek lafım yok. Durumunu gözüme sokar gibi yaşayan, cinsel tercihi üzerinden ticari kazanç elde edenler , benim bulunduğum ortamda huzur bozmasınlar yeter.

O kadarını midem kaldırmıyor.

Eskiden de varmış eşcinsellik şuana mahsus bir şey değil. Önceleri gizliniyorken şuan daha rahat davranabiliyorlar.

Ki bu zaten benim umrumda olan durum değil.

Hayatını adam akıllı yaşayan, işinde gücünde olan insanların yaşam şekline tek lafım yok. Durumunu gözüme sokar gibi yaşayan, cinsel tercihi üzerinden ticari kazanç elde edenler , benim bulunduğum ortamda huzur bozmasınlar yeter.

O kadarını midem kaldırmıyor.

Buna biraz toplum zorluyor. Senin gibi düşünüyor çoğu kişi ve toplum dışı muamele ediyor bu insanlar o halde Nerede çalışıp ne iş yapacaklar ?

O zaman kendi benliğini gizleyecek. Yapacak hiç bir şeyi yok.

Bastirilan tü kaka gosterilen hersey ortam duvarlari yikildikca genisler. Tipki uyusturucu ve zinanin yayildigi gibi. Simdi siz boyle konusunca es cinsel olasim geldi :dyg:

Buna biraz toplum zorluyor. Senin gibi düşünüyor çoğu kişi ve toplum dışı muamele ediyor bu insanlar o halde Nerede çalışıp ne iş yapacaklar ?

O zaman kendi benliğini gizleyecek. Yapacak hiç bir şeyi yok.

Benim anlatmaya çalıştığım şey çok farklı. Çalıştığım şirkette eş cinsel arkadaşlar var. Onlarla çalışırken rahatsız olmuyorum. Çalışkanlıklarına, yeteneklerine, iş bitiriciliğine bakıyorum. Aklıma gelmiyor yani sana bakar gibi, işte başka birisine bakar gibi bakıyorum.

Benim bahsettiğim şey sokakta fuhuş yapan, sokakta huzur bozan kesim.

Anladın ??

Aleyna konuyu açan birisi olarak senin bu konuda düşüncelerin nelerdir ?

Benim anlatmaya çalıştığım şey çok farklı. Çalıştığım şirkette eş cinsel arkadaşlar var. Onlarla çalışırken rahatsız olmuyorum. Çalışkanlıklarına, yeteneklerine, iş bitiriciliğine bakıyorum. Aklıma gelmiyor yani sana bakar gibi, işte başka birisine bakar gibi bakıyorum.

Benim bahsettiğim şey sokakta fuhuş yapan, sokakta huzur bozan kesim.

Anladın ??

Senin cümlelerin bana 1.5 til evvel boğaz köprüsunden atlayarak intihar eden trans kadını getirdi aklıma . Video ya çekip insan gibi yasamak istedim izin vermediler Yaşatmadilar diye ağlıyordu ve cinsel tercihi normal olan bir taksici tarafından son parası alınıp köprüye bırakılmıştı.

Bilemiyoruz neler olup bittiğini.
Benimde demek istediğim buydu.

Senin cümlelerin bana 1.5 til evvel boğaz köprüsunden atlayarak intihar eden trans kadını getirdi aklıma . Video ya çekip insan gibi yasamak istedim izin vermediler Yaşatmadilar diye ağlıyordu ve cinsel tercihi normal olan bir taksici tarafından son parası alınıp köprüye bırakılmıştı.

Bilemiyoruz neler olup bittiğini.
Benimde demek istediğim buydu.

İnsan cinsel tercihi ile değil yaşam şekliyle kendisini ifade eder. Ben buna inanırım.

Yazdıklarımın özetiydi.

Geri