Engelli Öğrenciler, Sağlıklı Öğrencilerle Karma Halinde Okumalı mı?

Konu sahibi son olarak 3126 gün önce görüldü
Eğer öğrenme durumunu etkiliyorsa karma olmamalı örneğin ben ders anlatırken onlar dersten çok kopuyorlar çoğu zaman onlarla ek çalışmalar yapıyoruz ve bu durumda onlar çok sıkıntı yaşıyor.Kendilerini çok yetersiz hissediyorlar ve inanın bu onları daha çok üzüyor.Ya da sınavlarda onların seviyesine göre soru soruyoruz bu durumda diğer öğrencilerin ister istemez dikkatini çekiyor.Bu konuyu ister istemez dillendiriyorlar.

Kaynaştırma eğitimi var zaten. Benim girdiğim bi sınıfta bi tane vardı. Artı yönü de oluyor, eksi yönü de. İnsanları kategorilere ayırarak sınıf yapmak benim tasvip ettiğim bir durum değil. Oluşturulan sınıflar heterojen olmalı ve farklı program ve teknikle diğer öğrencilerle kaynaştırma yapılmalı. Çok değişik bir sevgi, ilgi, bağ oluyor o öğrencilerle öğretmen arasında.
Bu tip öğrenciler ayrıştırılmamalı, kaynaştırılmalı.

Kendinde ifade etmissin cocuk dunyasi cok acimasizdir tipki ilker insanlarin dunyasi gibidir yani kendilerinden olmayani cok kolay ve rahat disliyabiliyorlar. Alay edilir,lakaplar takilir,gozluklu kilolu,engelli fark etmiyor. Sirf bu cocugun dunya'ya kusmesi sagliyabilir bu durum. Cok dikkat edilmesi ve takip edilmesi gereken bir durum. Allah kolaylik versin.

Not; Hollanda'da bir cok cocuk ve ergen intihara kalkisiyor bu dislanmalar yuzunden (yani engelli olmasi gerekmiyor). Cok ciddi onlemler aliniyor psikolojik destek filan. Turkiye'de durum nedir bilmiyorum ama bu tur seylerin dikkate alinmasi gerekiyor.

Fiziksel engelli çocukların eğitimi normal insanlarla birlikte eğitim gorulmelidir kesinlikle. Yani ama şu var. Zihinsel engelli çocukların eğitimi farklı olmalıdır. Aldıkları eğitim daha farklıdır.

Kesinlikle karma olamaz.
Bir kere özgüven kazanması için kendisini rahat edebileceği bir ortamda olmalı ve özel ilgi ve alaka lazım. Üstelik zihinsel açıdan bir engel göz önüne alındığında çoğunluğa göre uygulanan eğitim o çocuğu mağdur edicek, hiç bir zaman bir adım öteye taşıyamadığı gibi geriye götürecek. Böyle bir şey olmamalı.

Karma Olması En Güzeli ve En Doğalı Onlarında Bizler Gibi Olduğunu Düşünmelerini Sağlamalı O Duyguyu Hissetmeleri Gerek. Hayata Daha UMUT Dolu Bakmaları Aileleri İçinde Güzel ve Kolay Olacaktır.

"Hayat" Hepimizin 2. Adı.

Üniversite de belki olabilir ama daha öncesinde karşıyım, çocuk bunlar birbirlerine ne söyleyecekleri belli olmaz, engelli çocuklar haklı olarak pek tabii kafalarına çok takarlar, bunalım felan ..

Geri