En yakın arkadaşınız eski sevgilinizle çıksa ne yaparsınız ?

Konu sahibi son olarak 3037 gün önce görüldü
Çıkmak degil cok konuşsa bile benim için sorundur.

Eski sevgilimle naiysıl ayrıldığıma ve neler hissettiğime bağlı. Hala sevdiğim biriyse veya iyi ayrıldıysam ve en yakın arkadaşım bile bile çıkıyorsa artık arkadaşım olmaz..En azından yakın olmaz.

Yakın arkadaşım değildir o zaman , çıkamaz.

Arkadaşınızın, eski sevgilinizin kişiliğini sorgulamadan önce arkadaşınız ve sevgilinizin arasında zamanla bir çekim oluşmasının oldukça olası bir durum olduğunu idrak etmeniz gerekiyor. Sizi beğenen sevgiliniz, yine size oldukça benzeyen arkadaşınızı beğenmesi oldukça normal bir durumdur. Ki yakın arkadaşınızın sizinle geçirdiği zaman kadar sevgilinizle de aynı miktarda zaman geçirmesi, onun hakkında bir yığın özel bilgiye sahip olmasıyla sizden daha avantajlı duruma gelebilmekte. Kahrolsun, her şey fazla olası. Hazır olun. Kolay kabullenin.

Öneri, bu tarz olası durumlarda yargıdan uzak durmakta fayda var. Zira ne karşı taraf bencil, kötü biri ne de siz aptalsınız. Üzülmeyin, üzmeye çalışmayın. İlla yargılayacaksanız, ilk düşünmeniz gereken, yediğiniz kazığı zamanında sizin yağlamış olma ihtimalinizdir.

Daha kuvvetli bir öneri, durumdan çıkarımınız bunlar olmamalı ki gereken sonuçları çıkarabilesiniz. Bu deneyim size belkide kendiniz ile bir gerçeği göstermek için var olabilir mi mesela? Hadi düşünelim.

El cevap: Benim için sıkıntılı bir süreç değildir. İyi bir seyirci olamıyorum fakat izleyebilirim.

Sanırım buna benzer bir durumu Cohen'den dinlemek daha doğru.. Teorik olarak Cohen'e katılabileceğimi söylesem de pratikte nasıl bir tutum takınacağımı hala kestirememekteyim.. Sanırım benzer bir durumu deneyimlemeden ön kabul oluşturmanın ayakları yere basan bir durum olmadığına kanaat getirmiş durumdayım.. Yine de Cohen gibi olmak lazım sanırım..

Not: Şarkıda anlatılan durum başlıkla paralel olup bir miktar farklıdır.

Famous Blue Raincoat - Leonard Cohen - YouTube

deli raporu alırım ikisini de öldürmek için..

Görüsmem arkadasımla da onla da.

Geri