En köylü özelliğiniz nedir?

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Misal; evinizde kablolar göze çarpıyorsa, 3lüler falan ortalıkta kol geziyorsa köylüsünüz..
Köyde 3'lü ne gezerdi Aeg? Şimdiki modern köyleri demiyorum, eskinin tezekten yapılan evleri olan köyler diyorum.
Millet kendisini temizlemeye su bulamıyor, sen de gelmişsin 3'lü priz diyorsun.

Ha bu arada olur da köyde yaşamaya başlarsanız kulağınıza küpe olsun; bir köylünün otuna, bokuna, hayvanına ilişmeyeceksin; cinayet sebebidir.
Hayvanla geçimini sağlar, otla geçmini sağladığı hayvanı besler, bokla da evini inşa eder, kışın ısınır.

Köyde 3'lü ne gezerdi Aeg? Şimdiki modern köyleri demiyorum, eskinin tezekten yapılan evleri olan köyler diyorum.
Millet kendisini temizlemeye su bulamıyor, sen de gelmişsin 3'lü priz diyorsun.

Ha bu arada olur da köyde yaşamaya başlarsanız kulağınıza küpe olsun; bir köylünün otuna, bokuna, hayvanına ilişmeyeceksin; cinayet sebebidir.
Hayvanla geçimini sağlar, otla geçmini sağladığı hayvanı besler, bokla da evini inşa eder, kışın ısınır.
Abi ben ne anlarım köyden xd kadıköy bile köy gibi geliyor… bunları hayal bile edemedim.. tezek ne demek bu arada?

Oturuş şeklim olabilir... Sağ bacağımı şu pozisyona getirmeden rahat etmiyorum... dışarıda düzgünce oturmak bana zulüm geliyor.. ani refleksle kaldırıp tekrar indiriyorum..... böyle cok rahatım.. bazen kolumu üstüne atarım falan..... Bu keko özelliğim mi.. köylü özelliğim mi bilmiyorum...... belkide normaldir he ne dersiniz....

IMG_20221129_175849.jpg

Ben sobalı odada yer döşeği isterimmm ama şimdi köyler lüks oldu hep :o

ben küçükken kimse artvin’i bilmiyor diye utanıp artvinliyim diyemiyordum. sonra müzik öğretmenim nasıl olduysa şşşllaaaks diye bana sen şavşatlı mısın dedi. artvin bile değil direkt şavşat. o gün anladım ki ben köylüyüm ve belli oluyor… sahiplendim hemen. yalnız kömbe çekti canım, bakın dünyadaki en iyi şeylerden biri kömbe.

Sobada kestane partilerimde ne kadar köylü olduğumu göreceksiniz..

ben küçükken kimse artvin’i bilmiyor diye utanıp artvinliyim diyemiyordum. sonra müzik öğretmenim nasıl olduysa şşşllaaaks diye bana sen şavşatlı mısın dedi. artvin bile değil direkt şavşat. o gün anladım ki ben köylüyüm ve belli oluyor… sahiplendim hemen. yalnız kömbe çekti canım, bakın dünyadaki en iyi şeylerden biri kömbe.
Karadeniz turuna gitmiştim. Beni batuma almamışlardı da artvinde bir avm’msi bir yerde dolanmıştım boş boş. Artvine de gelmedim demem

Karadeniz turuna gitmiştim. Beni batuma almamışlardı da artvinde bir avm’msi bir yerde dolanmıştım boş boş. Artvine de gelmedim demem
bizim yaylalar gürcistan yaylalarıyla komşu, sakın düşürme yüzünü… seni yaylalardan sokarız oraya! almayanlar utansın.

Bu kabaktan mı yapılıyor emin değilim ama ona benzettim, kuru kabak ve kuru kayısı ile yapılan bir tatlı var. Tadını epey beğenmiştim o geldi aklıma. Aklıma bunun gelmesi de bir köylülük özelliği midir?
yok glu...... karadeniz köy mutfağı denilen şeyde öyle alengirli tatlar birbiriyle birleşmez asla...... basit düşünüceksin...... mesela bu kabak sarımsaklı yoğurtlanıp üzerine terayağ yakılıp yenilen bir kabak....... kurutulmasının tek nedeni bu........

Geri