En Güzel Goethe Sözleri

Konu sahibi son olarak 1731 gün önce görüldü
Dünya, hassas kalpler için bir cehennemdir.

Ancak az şey bildiğimiz zaman bilgimizden emin olabiliriz. Kuşku, bilgi arttıkça artar.

Her şey telafi edilir de geçip giden zaman, hiçbir şeyle telafi edilemez.

Bazen aklım almıyor, onu yalnızca ben, hem de öylesine içten öylesine dolu dolu severken, ondan başka hiçbir şey görmez, bilmezken ondan başka hiçbir varlığım yokken, nasıl olur da onu bir başkası da sever sevebilir.

Kimi iyi bir dost olduğumu söyler, kimi ise soğuk ve mesafelidir der. Aslında beni anlatırken, hak ettiği resmi çizer.

İnandığı şeyi yapanın, enerjisi asla tükenmez.

“Bizim en mutlu olduğumuz anlar, Tanrı'nın bizi sevimli bir deliliğin içine sürüklediği anlardır."- Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

Ayrıca yüreğimi değil, aklımı ve yeteneklerimi beğeniyor, oysa herşeyin kaynağı yürektir; tüm gücün, tüm mutluluğun, tüm kederin. Ah benim bildiklerimi herkes bilebilir ama yüreğimdir yalnızca bana ait olan. - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

Her gün kendime söz veriyorum, yarın ona gitmeyeceğim. Fakat ertesi gün yine esaslı bir sebeple ve nasıl olduğunu anlayamadan kendimi onun yanında buluyorum. - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

Niye ki bu bitmek bilmez yaratılış, yok olacaksa bir gün her yaratılmış!

Eğer bir insan kendi karakterine aykırı davranırsa ‘fazla zamanı kalmadı’ diye yorumlarız bunu.

Aslında insan yalnız, az bilirse bir şey bilir. BiIgiyle birlikte şüphe de büyür.

Hoşgörü, her türlü güçte ve yetenekte kendini gösteren barışın tek sağlayıcısıdır.

Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır.

Şartlar bütün insanları eğitir, ne istenirse yapılsın onlar değiştirilemezler.

En güzel etki, iki benzer ruhun birbirine yaptığı etkidir.

Kendini beğenmeyen bir genç kendini nasıl yetiştirebilir? bomboş bir tabiat,hiç olmazsa kendine bir dış görünüş vermeyi becerecektir ve gayretli insanda az sonra kendini dıştan içe doğru yetiştirmeyi bilecektir.

Deliler ve akıllılar aynı derecede zararsızdır.yalnız yarı delilerle,yarı akıllılar çok tehlikelidir.

Ana baba iyi terbiye almışlarsa, çocuklar da terbiyeli olur.

Geri