Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gidip onu gördüm. Artık güneş, ay ve yıldızlar istediği gibi dolaşsın. Ben ne zaman gündüz, ne zaman gecedir bilmiyorum. Gözüm artık hiçbir şey görmüyor. - Goethe - Genç Wertherin Acıları
Ah, insan işte bu denli fani bir varlık; tam da varoluşundan hiçbir kuşku duymadığı, mevcudiyetini gerçekten duyumsattığı tek yerde bile, sevdiklerinin hatıralarında, onların ruhlarında bile yitip yok olmaktadır, hem de o denli çabuk! -
İnsan soyu tek bir kalıptan çıkmadır. Çoğu, yaşayabilmek için günlerinin büyük bir bölümünü çalışarak geçirir ve özgürlük olarak arta kalan zaman onları o kadar kaygılandırır ki, ondan kurtulmak için denemedik şey bırakmazlar." - Goethe - Genç Wertherin Acıları
En masumhane bir gezintin bile binlerce böceğin hayatına mal olur. Bin bir zahmetle meydana gelmiş karınca yuvalarını bozmak, küçük bir alemi mezera çevirmek için bir adım yeterlidir. - Goethe - Genç Wertherin Acıları
Tanrım, bu mudur insanların yazgısı? Ya henüz akıl sahibi değilken ya da akıllarını yitirdikten sonra mı mutlu olacaklar ancak? - Goethe - Genç Wertherin Acıları
Bazen anlayamıyorum, ben onu böyle çok, böyle içten sevdiğim, ondan başka hiçbir şeyi görmediğim ve bilmediğim halde nasıl oluyor da, başkalarını seviyor, sevebiliyor! - Goethe - Genç Wertherin Acıları
Acının insanlarla paylaşıldığı takdirde azalacağı konusunda kuşkusuz haklısın, değerli dostum, keşke insanlar -niçin böyle olduklarını ancak Tanrı bilir!- geçip giden şimdiyi yaşamak yerine , geçmişte kalan bir sıkıntının hatırlamak için hayal gücünü bu kadar zorlamasalar. - Goethe - Genç Wertherin Acıları
İnsanlar ne kadar da çocuk! Bir bakış için nedir bu açgözlülük? İnsanlar ne kadar da çocuk! Werther, sevdiği kızın kendisinin yanından ayrılırken bir kez olsun geriye dönerek ona bakmasını amaçladığı için söylüyor. - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları
"Artık güneş, ay ve yıldızlar istedikleri gibi dolaşabilirler.Çünkü ben artık ne zaman gündüz ne zaman gecedir bilemiyorum, gözüm artık hiçbir şey görmüyor.'' - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları