En Güzel Goethe Sözleri

Konu sahibi son olarak 1731 gün önce görüldü
Evet, yeryüzünde bir gezginim yalnızca, bir yolcu! Sizler bunun ötesinde misiniz sanki? - -Goethe - Genç Wertherin Acıları

Tanrı sizinle olsun, sevgili dostlarım, benden aldığı bütün güzel günler sizin olsun! - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Gidip onu gördüm. Artık güneş, ay ve yıldızlar istediği gibi dolaşsın. Ben ne zaman gündüz, ne zaman gecedir bilmiyorum. Gözüm artık hiçbir şey görmüyor. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Ah, insan işte bu denli fani bir varlık; tam da varoluşundan hiçbir kuşku duymadığı, mevcudiyetini gerçekten duyumsattığı tek yerde bile, sevdiklerinin hatıralarında, onların ruhlarında bile yitip yok olmaktadır, hem de o denli çabuk! -

İnsan soyu tek bir kalıptan çıkmadır. Çoğu, yaşayabilmek için günlerinin büyük bir bölümünü çalışarak geçirir ve özgürlük olarak arta kalan zaman onları o kadar kaygılandırır ki, ondan kurtulmak için denemedik şey bırakmazlar." - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Budalanın biri olmasaydım dünyanın en iyi, en mutlu hayatını sürdürebilirdim. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

En masumhane bir gezintin bile binlerce böceğin hayatına mal olur. Bin bir zahmetle meydana gelmiş karınca yuvalarını bozmak, küçük bir alemi mezera çevirmek için bir adım yeterlidir. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Tanrım, bu mudur insanların yazgısı? Ya henüz akıl sahibi değilken ya da akıllarını yitirdikten sonra mı mutlu olacaklar ancak? - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Nasıl oluyor da insanı mutlu eden bir şey aynı zamanda yıkımının da nedeni oluyor? - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Bazen anlayamıyorum, ben onu böyle çok, böyle içten sevdiğim, ondan başka hiçbir şeyi görmediğim ve bilmediğim halde nasıl oluyor da, başkalarını seviyor, sevebiliyor! - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Bu durumda olan yalnızca ben değildim.Bütün insanla umutlarında kandırılıyor,beklentilerinde aldatılıyorlar. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Dostum !!! Söylemesi Kolay Yapması Zor... - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Önemli olan kusursuz olanı görebilmek ve onu dile getirmeye cesaret etmek - Goethe - Genç Wertherin Acıları

İnsan yaşamının yalnızca bir düş olduğunu başkaları da daha önce düşünmüştür , bu duygu benimde peşimi bırakmıyor. -

Acının insanlarla paylaşıldığı takdirde azalacağı konusunda kuşkusuz haklısın, değerli dostum, keşke insanlar -niçin böyle olduklarını ancak Tanrı bilir!- geçip giden şimdiyi yaşamak yerine , geçmişte kalan bir sıkıntının hatırlamak için hayal gücünü bu kadar zorlamasalar. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Bu dünyada birinin diğerini anlaması o kadar kolay bir şey değil. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

İçinde bulunduğum anın tadını çıkaracağım, geçmiş benim için geçmişte kalacak. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Şimdi ise evin dar ve karanlık. Üç adımda ölçüyorum mezarını. Oysa sen ne büyüktün bir zamanlar! Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

İnsanlar ne kadar da çocuk! Bir bakış için nedir bu açgözlülük? İnsanlar ne kadar da çocuk! Werther, sevdiği kızın kendisinin yanından ayrılırken bir kez olsun geriye dönerek ona bakmasını amaçladığı için söylüyor. - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

"Artık güneş, ay ve yıldızlar istedikleri gibi dolaşabilirler.Çünkü ben artık ne zaman gündüz ne zaman gecedir bilemiyorum, gözüm artık hiçbir şey görmüyor.'' - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

Geri