En Güzel Goethe Sözleri

Konu sahibi son olarak 1731 gün önce görüldü
Duyduğumuz şeyleri başkalarına anlatırken onları tahrif etmemizin nedeni zaten başta tam anlayamamış oluşumuzdur.

Büyük yükleri kaldırabilmek için onların ortasını bulmak gerekir.

Sözleriniz yürekten gelmedikçe, hiçbir zaman iki kalbi birleştiremezsiniz.

En huzurlu toplumlar, üyeleri arasında karşılıklı güler yüz ve saygının eksik olmadığı toplumlardır.

En mükemmel kadın, çocuklarına babalarının yokluğunda baba olabilecek kadındır.

Dünya güzeldir, ama bir şairin gözüyle daha da güzel olur.

Kendine hükmetmeyen uşak kalır. Uşağım bile olsa, yanlışlarımı düzelten efendim olur.

Biz birbirimizin hiçbir şeyi olmayacaktık, ama her şeyi olduk.

Baskı ve şiddet yalnızlıktan doğar, karakter dünyanın fırtınaları ve dalgaları arasında şekil alır.

Yalın güzeli, güzelden anlayan değerlendirir; süslü ise yığına seslenir.

İsteklerimiz içimizde yatan yeteneklerimizin bir elçisidir.

Hastalıklı bir topluma uyum sağlamak demek, sağlıklı olmak demek değildir.

Sanat ne kadar uzun tanrım, hayat ne kadar kısa.

Birçok iyi insanla tanıştım ama henüz bir çevrem yok... Goethe - Genç Wertherin Acıları

Adımı başka bir ağızdan duymak istemiyorum! Goethe - Genç Wertherin Acıları

Ah şu insanların alın yazısı!” - Johann Wolfgang von Goethe - Genç Wertherin Acıları

''Kendi içime dalıyorum ve içimde bir dünya buluyorum." - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Bir de karşıma birkaç acayip insan örneği çıktı ki bunların her halleri sinirime dokunuyor, hele dostluk belirtilerine hiç tahammül edemiyorum. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Ah, yüreğim dolup taşmıştı ve birbirimizi anlamadan ayrıldık, zaten bu dünyada kimse kimseyi öyle kolay kolay anlayamıyor ki! - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Evet Wilhelm, bazen bir an için kalkıp gitme, bağlarını koparma cesaretini buluyorum kendimde, keşke nereye gideceğimi bilsem! Herhalde giderdim. - Goethe - Genç Wertherin Acıları

Geri