Elektirik Faturasi

Konu sahibi son olarak 1195 gün önce görüldü
Gecen ay elektirik faturasi 180tl geldi. Bu ayda ayni miktarda harcadigimiz halde 300tl geldi.

Her ay elektirige zam mi geliyor? Yoksa Iban ile toplayamadiklarini faturalarla mi tahsil ediyorlar?

Elektirik faturasi ile fena carpiyorlar.

Faturalarda inanılmaz bir artış var Allah sonumuzu hayretsin ne günlere kaldık

bir ay ev boştu bakalım. bize ne gelecek.

önce ben tatile gittim, sonra annem daha sonra da ablam 1 ay boyunca hiç evde 2 kişi olmadı.
sonuç: 359,60

Ağustos boyunca klimayı hiç kapamadım , 8 pc 24 saat açık 2 tanesi 1000lik psu. Bir kule tipi vantilatör bir ayaklı vantilatör 13-14 saat açık. Rekor bekliyorum bu ay bakalım .

Bize 365 lira geldi ama klima açtık baya. Gece hep klimayla uyuduk. Gündüz de illaki açtık. Çok sıcaktı yangın etkisiyle.

Ev bombos, evde kalmiyoruz bir suredir. Sadece tatiil modunda sozde enerji tasarruflu buzdolabi caisiyor. 94 tl fatura.

Is yerinde Gecen yil ayni zamanda kullandigim ekipmanlari kullaniyorum, 1 tane dolap ilavesi var ufak cola dolabi. Gecen yil 4500 tl gelen elektril bu yilin ayni ayi 8000 tl geldi.

Bakalim nereye kadar dayanabilecegiz.

biz köydeyiz.... buzdolabı, dondurucu..... annem ekmek yapıyor haftada en az 2 kere fırın çalışıyor..... telefon, tablet, bilgisayar her gün şarjda bu ay 150 lira geldi...... normalde 250den aşağı ödemiyorduk...... ilginç..... :emoji_thinking:

96₺ gelmiş. Fatura düşük gelmesine rağmen son 6 aydır her ay birim fiyatı artıyor. Zam mekanizması nasıl işliyor bilmem ama birim fiyatında sırasıyla
Haziran 0,64xx
Temmuz 0,69xx
Ağustos 0,73xx
şeklinde bir artış söz konusu. Nşa tatil öncesi dönemde de
Mart 110₺
Nisan 122₺
Mayıs 133₺
geldi. İşin garibi mart ayında mayıs ayından farklı olarak kombi yakmamıza ve mayıs ayında ekstra bir tüketim olmamasına karşın mayıs ayı faturamız daha bir katmerli gelmiş. Noldu acaba mayısta yeni bir uyduruk TRT dizisi mi başladı?

Son bir veri daha verip bitireyim.
Haziran günlük ortalama tüketim 3,047 kwh/gün
Ağustos günlük ortalama tüketim 3,019 kwh/gün

Bu düzene soygundan başka bir ad koymanın mümkünatı yok ne yazık ki.

Tek başına çalışan buzdolabı Temmuz da 87,5 TL fatura çıkarmıştı bize.

ağustos ayı itibariyle yine yalnızca buzdolabının bize çıkardığı fatura bu kez 114,30 TL.

Elektrik/doğalgaz faturalarına gelen zamlar öyle benzin fiyatları gibi sürekli görünür olmadığı için fark etmemiz daha zor oluyor. Ama bu şekilde zamları tespit etmek mümkün. Şu bir gerçek ki bu soygun karşımıza hep çıkıyor ve bu, hepimizin sorunu. İster iktidar ister muhalefet yanlısı isterse de apolitik olsun, hepimizin…

Bir buçuk ay Marmariste yazlıkta olmama rağmen 280 lira fatura gelmiş.
Şaka gibi inanamıyorum bu Ankara’daki evime. Ev kapalıydı nerden yaktı ne oldu şaşkınım.

823 tl gelmişti geçtigimiz ay bu ayda farklı gelmez
gerçi 2 tane klima çalısıyo evde 2 katlı
klima fena yakıyor

Bin küsür elektrik ödedim boş dükkana , şahlanıyoruz ülkem sabret .

410da bana geldiler, normalde 250 falan o civarda olurdu

Geri