Ehliyet Alacaklara Tavsiyeler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ehliyet almak isteyenlere kurs, sınav ve yapılması gerekenler hakkında fikir vermek amacıyla açtım. maksat kamu hizmeti :asd:

önerileri olanlar burada paylaşabilir. ben de aklıma geldikçe yazarım. öncelikle prosedürleri ve masrafları yazalım.

Kursa başvurmak için istenen belgeler;

- Diploma fotokopisi veya öğrenim durumu belgesi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Sabıka kaydı (e-devletten alınabilir)
- En az 5 adet fotoğraf (kurstan kursa değişiyor bu)
- Sağlık raporu (kursların anlaşmalı olduğu poliklinikler veya kursun özel getirtiği doktorlar oluyor yardım alabilirsiniz.)
- Kan grubu kartı

Yapılacak masraflar;

1. Öncelikle kurs ücreti var tabii ki. Buradaki amacımız az para, çok hizmet. Verecekleri ders saatlerine göre en iyi kursu seçeriz. Aşşağı yukarı 500-600 TL civarı kursa ödenecek masrafımız var.

2. Yazılı sınav harcı (50 TL'dir ve kursun size vereceği hesap numarasıyla Ziraat Bankası atmsinden yatırabilirsiniz.)

3. Direksiyon sınav harcı (bunun ücreti 100 TL'dir. Direk olarak kursa elden ödüyorsunuz.)

4. Sınavların hepsini kazandıktan sonra bağlı bulunduğunuz semtin şoförler odasından dosya alınması gerekir. 5 TL falandır değişebilir bu ücret. Kursun verdiği evrakları ehliyete çevirmek için evrakları bu dosyaya koymanız gerekiyor.

5. Son olarak ehliyet sınıfına göre ödenen harç var. Sanırım bu 402 TL civarı birşey oldu. (B sınıfı referans alınarak söylüyorum.)

6. Ehliyet kart ücreti var bir d tabi. o da yaklaşık 105 TL tutuyor.

Ehliyeti kanlı canlı cebimize koymak için yaklaşık 1300 TL civarı bir ücreti gözden çıkartmak gerekiyor. (Tabii ki bu sınavları tek seferde verdiğiniz takdirde olur. Sınavdan kalırsanız sınav harçlarını tekrar ödenemiz gerekir.)

not: alıntı değil ha :T:

rüyalarıma giriyor bu ehliyet meselesi ya. bi de kurslara istediğin zaman kayıt olup derslere katılınabiliyor mu yoksa okul gibi dönem dönem mi. :/

Derse katilmaya hic gerk yok eski sorularn aynisi cikiyor

2016 1 ocak itibariyle, Ehliyet alamıyorsun direk 2 yıl stajyer oluyorsun ehliyet alacaklar bence hemen başvuru yapın. Kanun yürürlüğe daha önce girdimi bilmiyorum

yok onu sormadım şimdi ehliyet kursuna yazılmak istesem yazılıp eğitimlere başlayabiliyor muyum, yoksa belirli bi tarih falan var mi kayıt olmak için.

aşamalardan da bahsedelim :T:

1. kursa başlanır. evraklar teslim edilir. vereceği kitaptan ve yüzyüze eğitimden faydalanılır.

2. direksiyon eğitimleri başlar.

3. yazılı sınava girilir. 70 alırsanız geçiyorsunuz.

4. direksiyon sınavına girilir. hata yaparsanız kalırsınız. (eskiden yine yazılı sınav gibi 70 aldığınızda geçiyordunuz ama sistem değişti. 2 dakika sonra dönerken sinyali unutursanız gözlemci sınavı bitirir kalırsınız.)

5. sonuçlar beklenir. kazandığınızda evraklarınızı ve sınavı kazandığınıza dair belgeleri kurstan alırsınız.

6. 402 tl olan ehliyet harcını iş bankası veya halk bankasından yatırırsınız. dekontu evraklara katarsınız.

7. bağlı bulunduğunuz semtin trafik tescil şubesinden randevu alırsınız. randevu gününde evraklarınızı teslim edersiniz, ehliyet kart ücretini ödersiniz.

8. evraklarınızı teslim ettikten sonra randevu verirler. o gün gidip ehliyetiniz kavuşursunuz.

bitti.

Ben hala bekliyorum 1 aydır direksiyon sınavını meb tarih verecekmişte ooo

yok onu sormadım şimdi ehliyet kursuna yazılmak istesem yazılıp eğitimlere başlayabiliyor muyum, yoksa belirli bi tarih falan var mi kayıt olmak için.

tarih yok. kursa başladığın zaman yazılı sınav gününe kadar vaktin var. o vakte kadar sınava hazır olup kurs ücretini komple kapatman gerek.

12 aralıkta yazılı sınav var niyetin varsa hemen kayıt ol. Bu yılın son sınavı ve 1 ocakta stajyer sürücü olabiliyorsun ehliyet alamıyorsun hemen. Derslere katılma zorunluluğun yok netten bakabilirsin çıkan sorulara genelde aynı sorular zaten

sana uygun zamanı seçiyorlar direksiyon dersi için ...zira ben teorik derslere gitmeni gerekli görmüyorum [emoji12] stajyer olayı nedeniyle kurslar çok yogun ama hoca bence o olaydan etkilenmemek içinböyle acele etmek çok yanlış dedi

direksiyon sınavı hakkında;

ahkam kesecek halim yok tabi :asd: ben de girdim, tecrübelerimi yazıyorum.

genelde pazar günleri olur bu sınav. sabahtan kursunuza gidersiniz, kurs sizi koyun gibi minibüse bindirir sınavın yapılacağı yere gidersiniz. sırayla çağrılırsınız.

30 dakika bir süresi var bunun. sınav anında yanınızda milli eğitimin görevlendirdiği adamlar olur. (bunlar genelde öğretmendir.) arkanızda kurs hocanız ve gözlemci oturur.

eskiden yaptığın hatalara göre puan kırılır, 70 alırsanız geçiyordunuz. ama artık o sistem kalkmış. tek bir ölümcül hata 100 liraya maalolabilir. milli eğitim bir liste yapmış oradan detaylı bilgi alırsınız.

ahanda resim;

ek4k.jpg

18 e girer girmez alın sonra hiç ugrasmak istemez insan.

direksiyon sınavı tamamen şanslı olup olmamanızla alakalı.

1. babacan bir görevliye denk gelirseniz sıkıntı olmaz. (bana denk gelen adam daha yarım saat dolmadan bitti mi diye soruyordu :asd:)

2. sınava gireceğiniz yer önemli. eğimli yollar çok sıkıntılı olabiliyor. arabayı aşşağıya kaydırırsanız yanınızdaki böyle bakabilir > :T:

3. park olayı en çok dikkat ettikleri şey. aslında çok basit, ayağınıza hakim olmanız lazım. R viteste ayağımız sadece debriyajda olsun. gaz ve pedala dokanırsanız karıştırırsınız. debriyajı kıvama getirdikten sonra zaten araba kendi kendine gelir geri. debriyajı sonladığınızda da durur zaten. (dizel araçlarda durum bu. burada da tabii kurs önemli. arabaları inceleyin.)

4. sakin olun. heyecan yapmayın. arabaya oturun sağınızı solunuzu kontrol edin kemerinizi takın. pat diye çalıştırmayın oturun bi soluklanın, muhabbet edin. yapabielcek miyim acaba, nerelisiniz hocam, hava da şöyle böyle falan muhabbet kurabilirsiniz.

uzun zaman olmuş buraya bakmayalı. aklıma gelenlerle devam edeyim madem :asd:

direksiyon sınavında dikkat edeceğiniz hususlar;

1. heyecan yapmayın, panik yapmayın. görevliler sevmez bunu. ama çokta rahat olmayın. odaklanın kısacası.
2. sinyalleri kesinlikle atlamayın.
3. virajlarda sağınızı solunuzu kontrol edin. veya ediyormuş gibi yapın. arkadaki görevli elinde kalem kağıt bunların hepsini not eder çünkü.
4. direksiyonu tek elle tutmayın. sadece vites değiştireceğiniz zaman tek elle tutun.
5. stop ettirmemeye çalışın. araç vitesteyken bir ayağınız hep debriyajda olsun. stop edeceğini anladınız zaman hemen debriyaja abanın.
6. park edeceğiniz zaman sağ kolunuzu yolcu koltuğu başlığına koyup arkaya bakın. aynalardan bakmayın. araç durmadan kesinlikle önünüze dönmeyin.

Bir alsam şu kart zımbırtısını harç març demicem.:d

Alacaklar şimdi şanslı yahu
Almış olanlar için birde bunun yenileme işkencesi var :T: Yeni bir sağlık raporu Biyometrik fotoğrafıydı Egm'den randevusuydu ptt'den gönderi takibiydi falan çok heyecanlı :T:

Evet alacaklar şimdi eskilerden daha sağlam sürücü olacak.d

Eski aktif sürücülerden kim kaldı dimi
Biz bu heyecanları yaşadık tabi yeniledik kurtulduk.
2027'ye kim öle kim kala :aga:

Geri