Eğer bir kız

Konu sahibi son olarak 2798 gün önce görüldü
Eğer bir kız “Ben, Rabbimin emretdiği gibi yaşıyacağım” derse, Rabbimiz, onun rızkını erkeği vasıtasıyla ayağına getirtir
Bir kız, “Ben okuyayım, bir meslek sâhibi olayım, ayaklarımın üstünde durayım” derse, rızkını buradan alır. Ama bu günkü şartlarda ömrü günahla geçer. Çekeceği sıkıntılar da cabası olur.
Ama “Hayır, ben Rabbimin emretdiği gibi yaşıyacağım, erkeklerin arasında çalışmıyacağım” derse, Rabbimiz ona ehl-i sünnet bir gençle evlenmeyi nasîb eder. Allahü teâlâ, onun rızkını erkeğine verir, o da onun ayağına getirir.
Ne oldu şimdi? Biri, ömrü boyunca haram işledi, ömrü sıkıntılarla geçdi. Öbürüyse, hiç sıkıntı çekmedi, günâha da girmedi, rızkı da ayağına geldi. Hangisi kârlı?
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)

Saçmalık ve yobazlıktan başka bir şey değil.

Yüzlerce yıldır evine katkı olsun diye başkasının tarlasında çalışanlar günah mı işliyor?
Hadi kadın "ben rabbimin emrettiği şekilde yaşayacağım" deyip evlenmedi, Allah o kulu aç mı bırakacak?

Bir kız, "Ben okuyayım, bir meslek sâhibi olayım, ayaklarımın üstünde durayım" derse, rızkını buradan alır. Ama bu günkü şartlarda ömrü günahla geçer. Çekeceği sıkıntılar da cabası olur.

ilteber sen şaka mısın dostum:ddd

Yaaaaa ghdfjkglahşfdoglhfsjkdfşdslgjdfhljysşdjfil
Koca bulmak için okumamanız lazım kızlar,
Hayatınızdaki tek emeliniz koca olmalı.
Bu çok sevap.
Bunu böyle anlatan herifler 10 yaşında çocuklara göz dikiyor bu arada, genellemek olmasın.

İlk okuduğumda yanlış anlıyorum sanmıştım. xd

Allahın indirdiği kitap oku emriyle başlıyorken bunları yazabilmek hangi kafanın ürünü ya. Çalışan kadın Allahın emrettiği yoldan gidemez mi?
Kısaca okuyan kadına Allah rızk vermez demiş konu. -)

Şu saçma sapan yobaz konuları yönetimin silmesini rica ediyorum.
Şu konuyu okuyup kızına karısına şiddet uygulayacak çok insan var çomaristan memleketimizde.

''İaşesini (maaşını) sağladığım kadın cariyem hükmündedir'' diyen Enver Ören'in şeyhinden şaşırmadığım bir ifade.
Allah ile aldatmanın tipik bir örneği.

Geri