Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
Sürekli büyüyen bir öfkeyle, bitkinliğime içerleyip, dişlerimi gıcırdatarak, ağlaya küfrede, sendeleye tökezleye yürüyor, yanımdan geçenlere dikkat bile etmiyordum. Kendime işkence etmeye başlamıştım yeniden. Alnımı bile bile sokak fenerlerine çarpıyor, tırnaklarımı avuçlarıma batırıyor, düzgün konuşamadım mı öfkeden kudurarak dişimi ısırıyor, canım yandıkça deliler gibi gülüyordum.

Knut Hamsun - Açlık

Babaam ilk haftalığını getirdiğinde annem sevincinden havalara uçuşuyor.Bakkala çakkala,manavdaki o tatlı İtalyan adama borçlarını ödüyor ve başını dik tutabiliyor.Çünkü hayatta birine borçlu olmaktan daha kötü birşey olamaz.

Angela'nın Külleri-Frank McCourt

Geçecek, her şey geçer, hepsi geçer. Hatta sonra, çok sonra anılar hükmünü yitirdikten, onu iyice unuttuktan, içindeki acının yerini kocaman bir boşluk aldıktan, keşke geçmeseydi dedikten sonra, keşke acısını yüreğimde bir hastalık gibi taşısaydım dedikten sonra bile geçer.

Zaman, insanla oynamayı seven hem zalim hem de merhametli bir tanrıdır. Ona karşı çıkamazsın, yapman gereken beklemek.
Onun, derin bir unutuşla bizi rahatlatacak örtüsünü üzerimize örtmesini beklemek...

Ahmet Ümit / Aşk Köpekliktir

"Kendime, aslında dedim, ikimizden hicbirinin güzel ve doğru herhangi bir şey bildiğini sanmıyorum, ama o bilmezken bildiğini düşünüyor, ben bilmiyorum ve bildiğimi de düşünmüyorum. Böylece ondan yalnızca şu küçücük noktada, bilmediğimi bildiğimi düşünmememde biraz üstünmüşüm gibi göründüm. Ondan sonra bilgelik konusunda ünü ondan daha büyük bir başkasını denedim ve aynı şeyler tam olarak bir kez daha doğru çıktı. Bunun üzerine onun ve hatta başka birçoklarının da düşmanlığını kazandım."

Platon - Sokrates'in Savunması

"Şimdiye kadar nasıl yaşadıysan gene öyle yaşayacaksın sanırsın. Sonra beklenmdedik bir anda biri çıkar gelir. Etrafındaki kimseye benzemez. Kendini bu yeni insanın aynasında görmeye başlarsın. Var olanı değil, sende eksik olanı gösteren sihirli bir aynadır ve sen bunca zaman aslında hep bir eksiklik duygusuyla yaşadığını bilmediğin bir şeye hasretlik çektiğini anlarsın. Şamar gibi iner hakikat suratına."

Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi

Ancak Her Seyini Kaybettigin Zaman, Caninin Istedigini Yapmakta Özgür Olabilirsin ..!
Dövüş Kulubu

"Seni anliyorum demek büyük bir yalandir. Kocaman bir yalan. Kimse kimseyi anlayamaz ve taniyamaz dünyada...Var olan en sağlam zırh insan vücududur. İcindekileri en iyi saklayan kasa odur. Koridorlarinda birikenlerin kokusunu bile yaymaz dışarıya. Deliliginin kokusunu, anormalliginin kokusunu duyamazsin yaninda gazete okuyan adamin, otobüs duraginda. Sadece gördüklerin vardır. Bes duyunun algiladigi kadar anlarsin aileni, sevgilini, cocugunu."

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

Sizin en büyük hazineniz kafalarınızdır ve yeryüzünde hiç kimse kafalarınızın içindekilere karışamaz.
Diyelim,piyangodan para çıktı ve muhteşem bir ev aldınız.İçini neyle dolduracaksınız?İşte,kafalarınız da böyle!Ne kadar güzel şeylerle doldurursanız,o kadar güzelleşir.

Angela'nın Külleri- Frank McCourt

"Sen, cehennemin üzerinde kurulduğu arsanın hissedarı olacak kadar kötüsün. Şeytan bu yüzden göz yumuyor yaptıklarına ve seni hayatta tutmaya çalışıyor, bütün oynadığın ölüm oyunlarına rağmen. Ölüp de onun yerine göz koymaman için."

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

Gerçekleşmeyeceğini bildiğin halde kurduğun hayal
kaçak inşaat gibidir. Bir gün yıkılacağını bile bile içinde yaşarsın.

İdil Önemli- Gel Kollarımda unut

Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki kendini sevdiklerinle savaşırken ve nefret ettiklerinle sevişirken bulursun, üzülürsün, pişman olursun, sonra biraz zaman geçer ve tersinin bu dünyada işlemediğini anlarsın.

Hakan Günday-Piç

"Meçhul ümitlere inanmadığım an, beni kurtaracak şeyin ne olduğunu bilmek istiyorum. Ümit etmek bile az. Emin olmak ihtiyacı. Yalancı istikbalin şüpheli vaatlerine değil, teminatına ve senedine ihtiyacım var. Hâlbuki o vaat bile etmiyor ve kendine beni nasıl karşılayacağını sorduğum vakit, korkunç bir dilsizlikle susuyor.”

Peyami Safa, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu.

''Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir şey değildi; fakat yokluğu müthişti.''

Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali.

''Ve bir insan,bir rüyada,üzüntü içinde boğulabilirdi.''

Aklından Bir Sayı Tut-John Verdon

küçükken aslında bir prenses olduğumu kral babamın iyi yetişmem için bana kocaman bir oyun oynadığını, çevremdeki herkesin oyuncu, her şeyin dekor olduğunu, sıradan bir insan gibi yetişirsem daha akıllı bir prenses olacağımı düşündükleri için bu saçma sapan şeyleri bana yaşattıklarını hayal ederdim.Değilmiş, hala kimse gelip beni sarayıma götürmedi.

Kanat Güner - Eroin Güncesi

öyle soluksuz baktı ki gözümün içine
sanki benden çocuk aldırmış
oysa ben bakkaldan sigara aldıramazdım
öyle siyah baktı ki gözümün içine
zeytinler dedi ki; kalkın gidelim beyler masadan...

Ozan Uğraş - Lensli Serçe

Kendi kökünden ve izinden toprağından ve dilinden kopma.
Onlar bu kötü naçar hayatımızda mutluluğumuzun pınarlarıdır.

Mehmed Uzun - Yaşlı Rind’in Ölümü

“Yanımda olmanı istiyorum diyemediğim için bu yağmur içimi ıslatıyor dediğimi nasıl anlamaz? Düpedüz sarıl bana dedikten sonra, sarılmanın ne anlamı kalır.”

Serenad - Zülfü Livaneli

Camdan Deniz Gezmiş’i izleyen infaz memuru
Ali Elverdi ye dönüp şunları söyledi ölüm karşısında
bu kadar sağlam durabileni görmemiştim.

Nihat Behram - Darağacında Üç Fidan

Bazen bittiğine değil, verdiğin değeri hak etmediğine şahit olduğun için ağlarsın. Bazen gittiğine değil, yarınların hayalini onsuz kuramazken, onun bir başkasına 'hiçbir şey yaşanmamış' gibi dokunacak kadar ucuz olduğuna ağlarsın. Bazen yarım kaldığına değil, doğru sandığının koca bir yanlıştan ibaret olduğuna ağlarsın.

Mehmet Ali Kılınç / Yalnızca Yalnızım kitabından

Geri