Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
“Herkesin öyle bir hikayesi yok muydu? Başlayıp da bitiremediği. Çünkü kimsenin dinlemediği… İçine atmak diye bir şey varken, anlatmaya ne gerek vardı?”

Hakan Günday-AZ

Eğer bir savastan sag cikilsa bile acliktan ölunen bir cehennem varsa bu dünya da,elbet bir cennet de vardir..Ama yanıliyorlardi.Hepsi de kandirilmisti.Cehennemin varligi cennetinkine kanit degildi!

Hakan Günday-DAHA

Peki,bir korkaktan canavar olur muydu?Tabii ki!
Hatta galiba sadece korkaklar canavar oluyordu.Yaşayan kanıtıydım bunun.Talaştan midemin bulanması da bu yüzdendi.Çünkü ben talaştım.Toz ve kıymık.Dünyayı benimle örtseler,geriye tek bir iz kalmazdı..
Denedim.Kendimi o kadınların üzerine defalarca serptim ve hepsini yok ettim..

Hakan Günday-Daha

tanrım. mucizelere yalnızca aptallar mı inanır, yoksa mucizeler yalnızca onlara inananlar için mi gerçekleşir?

"herkes tabii olanı kabul eder,ortada ne hayal sükutu,ne inkisar kalır... bu halimizle hepimiz acınmaya layıkız; ama kendi kendimize acımalıyız. başkasına merhamet etmek,ondan daha kuvvetli olduğunu zannetmektir ki, ne kendimizi bu kadar büyük, ne de başkalarını bizden daha zavallı görmeye hakkımız yoktur..."
sabahattin ali-kürk mantolu madonna

karşımda tüm iticiliğiyle annem ve arkasında rutubetten kopmak üzere olan sararmış duvar kağıdı duruyordu. doğal olarak bana en güzel görünen manzarayı izliyordum, duvar kağıdını. anneme onu dinlediğim görüntüsünü vererek.

scheme under / temizlikçi

Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna
İnsanları sevmeme ve onlara tekrar yaklaşmama da imkân yoktu; çünkü en inandığım, en güvendiğim insanda aldanmıştım. Başkalarına emniyet edebilir miydim?

-peki her şeyin bambaşka olmasını ister miydin? bir kadınının, bir işinin, çocuklarının, evinin olmasını ister miydin?
-ben isterdim de onlar beni ister miydi?
-senin gibi bir babam olsaydı, onu öldürürdüm.
-tamam işte, benimde bu yüzden bir çocuğum yok.

Hakan Günday -Piç

“Ustaların kılınç yapmak için saatlerce ve günlerce dövdükleri demir neden serttir,bilir misin? O, insanoğluna hemen boyun eğmez,çünkü onların,kendisiyle işleyecekleri suçları bilir.Bu yüzden ortak olacağı günahların bedelini ateşte dövülürken peşinen öder.”

İhsan Oktay Anar - Kitab-ül Hiyel

İnsan sevdiği için sever. Aşkın hiçbir gerekçesi yoktur.
Simyacı - Paulo Coelho

''Kendi sorunlarını çözemeyen bir kişinin
Kusurlarının acısını başkalarına çektirmeye hakkı yoktur.''

-Tutunamayanlar

" Kirli bir ırmaktır insan, bozulmadan kalması için deniz olmalı "

Friedrich Nietzsche

- Böyle Buyurdu Zerdüşt

" Dişine göre av seç, ava göre diş edinemezsin!"

- Üç Aynalı Kırk Oda

Kokusunu soludum.Cenneten çıkma kokusu koca dünya da en sevdiğim kokuydu.

Grinin Elli Tonu.

gregor samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu.

Franz Kafka - dönüşüm

Bir kız çocuğunun büyümesi ne zaman biter acaba? İlk adet gördüğünde mi, 18 yaşını doldurunca mı, evlenince mi, saçına ilk ak düşünce mi? Bence hiçbiri değil. Bir kız çocuğu büyümez, kaç yaşına gelirse gelsin asla büyümüş gibi hissetmez kendini.Son nefesini içi arzularla, heyecanlarla dolu bir kız olarak verir. Ama değişim yaşar. Hayat o kızı sürekli değiştirir ve bu değişimlerin hiç şaşmayan bir aktörü vardır:Bir erkek.

Zülfü Livaneli-Serenad

Birbirlerine bu kadar yakın kimselerin buluşması enderdir.
Biz tesadüfün bu lütfunu tekmelemeyecek kadar zeka gösterelim… Ne dersin?

Sabahattin Ali

Öfkeliydim, kendime karşı öfkeli. Hep böyle olurum. Aylarca sessiz kalırım, neredeyse konuşmayı unutacak kadar, sonra birden baraj yıkılır ve ne varsa; neyi tutmuşsam her şeyi koyuveririrm, bitmez tükenmez bir gevezelik başlar ve daha susmadan pişman olurum.

Doğunun limanları - Amin Maalouf.

Hala habire olur olmaz oğlanlara aşık
oluyorum.

Bütün güzel çocuklar şüpheli - Umay Umay

“Daha çok anlat” dedim.

“Hoşuna gidiyor mu?”

“Çok. Elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.”

“Bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?”

“Gider gibi yaparız.”

Jose Mauro De Vasconcelos-Şeker Portakalı

Geri