Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
insanların saaadet anlayışları da gariptir. kitaplara bakarsanız, kendilerini dinlerseniz, insanolunun esas vasfı akıldır. onun sayesinde diğer hayvanlardan ayrılır. beylik sözüyle hayata hükmeder. fakat; kendi hayatlarına teker teker bakarsanız bu yapıcı unsurun zerre kadar müdahalesini göremezsiniz.

saatleri ayarlama enstitusu

bu gecenin hadiseleri, onlara hatiralarimla bile dokunmaktan ürkecek kadar kiymetliydiler.

sabahattin ali- kürk mantolu madonna

insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense,
körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar.

sabahattin ali - kürk mantolu madonna

şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum." dedi. "bu eksiklik sana değil, bana ait...bende inanmak noksanmış... beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanmadığım için sana aşık olmadığı zannediyormuşum... bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar.... ama şimdi inanıyorum... sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum... seni istiyorum...içimde müthiş bir arzu var... bir iyi olsam!

kurk mantolu madonna

''Bir ahlak duygusu ele alalım ki, temelleri olmayan ve sadece öğüt olarak kulaklarımızı doldurduğu için var olan. İşte böyle bir duygunun etkisinin kaydadeğer olmasını bekleyemeyiz. ''

Arthur Schopenhauer, Merhamet

“Eğer beni vaktiyle neden sevdiğini anlamaya çalışıyorsan, gerekçeleri bulduğunda sevgini kaybedebilirsin.”
“Niye?”
“Çünkü duygular izahlarla paketlenip etiketlendiklerinde ölürler.”

Ruhi Mücerret

"dünyayı değiştirecek kapasiteye sahip kişiler, genellikle, hayatta kalma konusunda beceriksizdirler."

"Yarın, bugünü yaşanılabilir hale getiriyordu. Kendimizi bir binanın tepesinden hep beraber boşluğa bırakmayışımızın tek nedeni yarındı.
Lotonun çıkma ihtimalini, aşık olunacak insanla tanışma ihtimalini, sonsuz mutluluk ihtimalini içinde barındıran o sihirli sözcük: yarın."

İnançları farklı dilleri farklı kimlikleri farklı diye insanlar birbirine düşman olmamalı.
İnsan bir kimliğe bir dine bir dile sahip olarak dünyaya geliyor.
Ve bunlarla büyüyüp yaşıyor.Bundan insanın günahı suçu ne ?

Mehmed Uzun - Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

'Kötü günde ne zordur birisini sırtında taşıması, iyi günde ne kolaydır dostluk şarkıları. '

Hiçbir şeyin değişmeyeceği umutsuzluğuna kapıldığım kısa anlar kadar korkunç ve umutsuz anlar tanımıyorum.

Tezer Özlü - Yaşamın Ucuna Yolculuk

Bizleri perişan eden, elimizi kolumuzu bağlayan; büyük kavgalara biriktirmemiz gereken öfkeyi ve gücü, günlük yaşama içinde ucu ucuna harcamak zorunda kalışımız. Sürekli aldatılma, yanıltılma; neyi, nasıl ve ne uğrunda harcadığını bilmemenin belirsizliği; siniri de parayı da.

Tomris Uyar - Gündökümü

Kitap hırsızına güzellik ve zalimlik hakkında söylemek istediğim birçok şey vardı ama o şeyler hakkında ona zaten bilmediği ne söyleyebilirdim ki? İnsan türünü sürekli abarttığımı ve küçümsediğimi açıklamak istedim; nadiren gerçekten tartabildiğimi. Ona aynı şeyin nasıl hem çirkin hem görkemli, kelimelerin nasıl hem lanetleyici hem de zekice olabildiğini sormak istedim.

Ama ağzımdan bunların hiçbiri çıkmadı.

Yapabildiğim tek şey Liesel Meminger'e dönmek ve gerçekten bildiğim tek gerçeği söylemekti. Bunu kitap hırsızına söyledim, şimdi size de söylüyorum:

İnsanlar benim lanetim.

Asla ne grup halindeki cümbüşlere katılmış ne de alenen biriyle yaşamıştım, ne sırları paylaşmış, ne de bedenin ya da ruhun yaşadığı bir serüveni başkalarına anlatmıştım, çünkü daha gençliğimden beri bu ikisinin de cezasız kalmadığının farkındaydım.

Marquez - Benim Hüzünlü **Spam/Adversiting**larım

Korkudan güçlü tek duygu umuttur.

Açlık oyunları | Suzanne Collins

Kimi insanların başkalarıyla arası bozuktur, kendileriyle arası bozuktur, yaşamla arası bozuktur. Bu kişiler tiyatro oynar ve oynadıkları oyunun metnini, yoksun bırakıldıkları şeye göre yazar.

Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum,Ağladım(Sf.62)

"İçgüdülerimiz olmasa kimse kötü;
çıkarlarımız olmasa kimse iyi olmazdı."

Emre YILMAZ / Şeytanın Fısıldadıkları

"Doğduğumdan beri, ölüm döşeğindeymiş gibi yaşıyorum."

Hakan Günday

Artık umut vaat etmek diye bir şey olmadığını biliyorum o tükendi gitti.

Nietzsche - Nietzsche ağladığında.

İnsanların ruhunu öldürüyorlar anne. İşte asıl cinayet bu. Utanılacak bir cinayet...Birtakım silahlar çıkartıyorlar, insanları öldürüyorlar ve bunu yapanlara devlet diyorlar. Evlerine, sosyal statülerine, paralarına hiç bir zarar gelmesin diye garip insanları harcıyorlar. Anlıyorsun beni değil mi anne? Halkın ruhunu kurutuyorlar ve hiç bir şey anlamaz hale getiriyorlar.

Maksim Gorki-Ana

Geri