Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
"Yüzyıllardır oynanmasına rağmen hiçbir seyirci;
Sahneye fırlayıp Romeo'nun zehirli iksiri içmesine engel olmamıştır.
Sonunda geminin batacağı bilindiği halde Titanic defalarca izlenmiştir.
Bitecektir korkusuyla aşktan kaçarsan hayattan hiçbir tat alamazsın.
Çünkü;
Romeo ölmeli
Titanic batmalı
'Ama aşk her şeye rağmen yaşanmalı!'."

Olasılıksız - Adam Fawer

“Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir. Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Anlıyor musun?”

Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı

"Bu dünyada sana kötülük yapmak isteyen insanlar çıkacak karşına ama unutma ki iyilik yapmak isteyenler de çıkacak. Kimi insanın yüreği karanlık, kiminin ki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanın kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklğına uğrama !"

Serenad- Zülfü Livaneli

Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka bir karşı çıkan olur, çünkü kötü insanlar her zaman vardır. Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek içinde adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir.

Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk başta tartışılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik, çünkü güç, adalete karşı çıkıp kendisinin adil olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık.

Serenad- Zülfü Livaneli

'' Sabahları Hasta uyanmanı istiyorum Hastaysan eğer Yaşıyorsun demektir ''

mavi saçlı kız

Sırrını rüzgara söylersen ağaçlara fısıldadığı için suçlayamazsın.

Khaled Hosseını - Bin Muhteşem Güneş.

"Barajlar gibidir aşk biliyorum. Bir zerre suyun sızabileceği bir çatlak bırakırsanız, bu su duvarları yavaş yavaş kemirir ve öyle bir an gelir ki, akıntının gücünü artık kimse denetleyemez. Duvarlar yıkılacak olursa, aşk efendi olarak her şeye el koyar; neyi yapabilirim, neyi yapamam, sevdiğim kişiyi yanımda tutabilir miyim, tutamaz mıyım, gibi sorular artık boşunadır...

Aşık olmak denetimi elinden kaçırmak demektir."

- Paulo COELHO / Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım

"... seni hiç iyileşmeyecek bir yara gibi, seni bir türlü evine ulaşamayan bir yolcunun giderek acı veren hasreti gibi, seni özgürlük düşü kuran bir idam mahkumunun kararmayan umudu gibi hep yüreğimde taşıyacağım... "

Ahmet Ümit
Patasana

"Aşk, bir uçurumun kıyısında
gözü bağlı yürümektir."

-Zülfü Livaneli / Kardeşimin Hikâyesi

"Her insan bedeninin çürüyeceğini bilir ve bundan korkar. Ama çoğu insanın ruhu gövdesinden önce çürür; nedense bundan kimse korkmaz."

Zülfü Livaneli / Kardeşimin Hikâyesi

''...Siz konuştuğunuz herkesin nereye kadar hikaye anlattığını, nereden sonra gerçeği söylediğini biliyor musunuz? ...Kimse kimseyi bilemez. Çünkü herkesin anlattıklarının bir kısmı kurgudur, kiminde daha az kiminde daha çok...''

"İnsan her şeyi unutarak yaşayabilirdi ama her şeyi hatırlayarak yaşayamazdı."

“Çok yükseğe çıkamam; bende yükseklik korkusu var. Kimseyi yarı yolda bırakamam; bende ‘alçaklık’ korkusu var. Hayatta silgim hep kalemimden önce bitti. Çünkü kendi doğrularımı yazacağım yere, tuttum başkalarının yanlışlarını sildim. Beklenen hep geç geliyor; geldiği zaman da insan başka yerlerde oluyor. Kimseye göstermem üzüntümü. Gündüz gülerim, geceleri yalnız ağlarım.”

Oğuz Atay, Tutunamayanlar

"Bir kız çocuğu büyümesi ne zaman biter acaba?

18 yaşını doldurunca mı, evlenince mi, saçına ilk ak düşünce mi?
Bence hiçbiri değil.
Bir kız çocuğu büyümez.
Kaç yaşına gelirse gelsin asla büyümüş gibi hissetmez kendini..
Son nefesini içi arzularla, heyecanlarla dolu bir kız olarak verir..
Ama değişim yaşar.
Hayat o kızı sürekli değiştirir ve bu değişimlerin hiç şaşmayan bir aktörü vardır:
”Bir erkek” "

-Zülfü Livaneli / Serenad

''hayatımın, başı ve sonu belliydi; hiç olmazsa ortasını kaçırmamalıydım."

tutunamayanlar / oğuz atay

179704_554482191262231_1153971616_n.jpg

"Onu çekici buluyordum, çok çekici. Ama bunun baştan kaybedilmiş bir savaş olduğunu biliyordum ve buruk bir özlemle iç geçirdim. Buraya gelmesi tesadüften başka bir şey değildi. Yine de, ona uzaktan hayranlık duyabilirim. Bundan hiçbir zarar gelmezdi."
E.L James - Grinin Elli Tonu (Sf.96)

-gerçek nedir hikmet amca?
-gerçek, iki nokta üst üste koydun mu?
-koydum hikmet amca.büyük harfle başlanıyor değil mi?
-hepsini büyük harfle yazsaydın. gerçeğin de soluna çiçek yapma sakın.
-yaz bakalım: gerçek, başkalarının bize uygulamaya çalıştığı tatsız bir ölçüdür.
-birimi var mı hikmet amca?
-birimi insandır.

(tehlikeli oyunlar , oğuz atay)

“Kronik vicdan azabı tüm ahlakçıların hemfikir olduğu gibi, hiç de istenmeyen bir duygudur.Eğer kötü bir davranışta bulunduysanız, pişmanlık duyun, elinizden geldiği kadar durumu düzeltin ve bir daha ki sefere daha iyi davranmaya bakın. Ne sebeple olursa olsun hatanızın üzerinde kara kara düşünmeyin. Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir.”
Aldous Huxley - ” Cesur Yeni Dünya ”

Geri