Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
O pırıltılarla kaplanmış gökyüzünün altında, bir kez daha şiddetli bir korkuya kapıldım. Nefesim daraldı, kalp atışlarım hızlandı. Milyonlarca yıldızın bakışları altında yaşadığım halde, o ana kadar varlıklarının farkına varmamıştım. Yıldızlar hakkında doğru dürüst bir kez bile düşündüğüm olmamıştı. Hayır, yalnızca yıldızlar değil. Onların dışında, bu dünyada benim henüz farkında bile olmadığım ya da bilmediğim ne kadar çok şey var acaba? Böyle düşününce, kendimi çaresiz hissediyor, ümitsizliğe kapılıyordum. Nereye kaçarsam kaçayım bu çaresizliğimden kurtulamıyordum.

Sahilde Kafka - H. Murakami

Bana fırlatıp attığın şeyi söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.

Tüketim Toplumu
Jean Baudrillard

“kendini kendi ateşinle yakmaya hazır ol, yenilenmek için önce kül olmalısın.”

- f n / böyle buyurdu zerdüşt.

'Hep böyleydi. Bir şey en gerektiği anda olmazdı.'
-Aylak Adam

Ölümü bilerek yaşamak istiyorum Olric. Yaşamanın anlamını bilmek için, ölümün anlamının karanlıkta kalmasını istemiyorum (Tutunamayanlar/Oğuz Atay)

Her zaman gerekenin tersini yaparım, çocuklar gibi... (Tutunamayanlar/Oğuz Atay)

Hafiftim, güzeldim, rüya gibiydim; bakmasını bilmedi. (Tutunamayanlar/Oğuz Atay)

"Rendekar doğru mu söylüyor? Düşünüyorum, öyleyse varım. Oldukça makul. Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar. Düşünen bir adamı düşünüyorum. Düşündüğümü bildiğim için, düşlediğim için, düşlediğim bu adamın da varolduğunu biliyorum. Böylece, o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşündüğüm bu adamın, beni düşlediğini düşlüyorum. Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek, ben ise bir düş oluyorum."

Puslu Kıtalar Atlası / İhsan Oktay Anar

Son düzenleme:
zelzele içinde yellenen bir zennenin ayağındaki halhal filistin askısı misali her yüzeysel adamın fetişini boğuyor.

efsaneleşmemiş leş şairi - ibn-i majik

"Kuramlarımız içgüdülerimize çözüm yolu sundumadigi vakit, onların karşısına çıkardığımız yasaklara dönüşüyorlar Monique."
Alexix ya da Beyhude Mücadelenin Kitabi, Marguerite Yourcenar

Bahsi gecen icgüdülere getirilen çözüm yolu fikri biraz sakat gelse de, yasaklar içerisinde insanin ilkelligine uzatilan karsisinda hayrete dusmek ve onu asmak gerekiyor. Ne olduğumuzu unuttuk, nereye ait olduğumuzu veyahut hicbir yere ait olmadigimizi da. Kuramlar, ve kuramlar işte. Yourcenar okumak iyidir.

.
f2d5f970cd337a0aeac77613b832ebd2.jpg

"Gene sisifos'u kayasına dönerken getiriyorum gözlerimin önüne, acı başlangıçtaydı. Yeryüzünün görüntüleri usa fazla takıldığı zaman, mutluluğun çağrısı ağır bastığı zaman, insanın yüreğinde keder yükselir: kayanın yengisidir bu, kayanın ta kendisidir."
Albert Camus'dan Sisifos Söyleni

Yıllardır takıntılı olduğum bi söz;
"Dibe vurduğunu sanıp bir dip daha keşfedebiliyordu insan." - Buko.

Bana böyle seveceğimi söyleseler inanmazdım. (Savaş ve Barış)

Acıyı insanların yarattığını sanma, insanlar acının aletidir. (Savaş ve Barış)

"Bazı insanlar bazı şeyleri hayatlarıyla değil, ölümleriyle ortaya koymak
durumundadır. Bu bir çeşit alın yazısıdır. Bu alın yazısı da başkaları
tarafından okunamazsa hem ölünür ve hem de dünya bu ölümün anlamını bilmez; bu da bir alın yazısıdır ve en acıklı olanıdır. Bir alın yazısı da ölümün anlamını bilerek, ona bu anlamı vermesini beceremeden ölmektir ki, bazı müelliflere göre bu durum daha acıklıdır. Ben ölmek istemiyorum. Yaşamak ve herkesin burnundan getirmek istiyorum."

Geri