E.M Cioran (Bir ölünün vasiyeti)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
aklında tuttuğun herşey bir gün unutulacak,sen gibi ben gibi..
Cioran’a kulak verelim..
07C8BD76-93D1-44CC-AC39-38CCDE8C9A26.jpeg

Hayat Ağacı artık hiç ilkbahar görmeyecektir.Kuru odundur; onunla kemiklerimize, düşlerimize ve acılarımıza tabutlar yapacağız.Cioran
C5B51925-B15E-423F-8151-0E1D6B350B53.jpeg

Hepimiz sahtekâr olduğumuz için birbirimize tahammül ederiz.CioranE5D1A3BD-6EA7-4B5B-B56C-8C8B5C77572F.jpeg

Bütün varlıklar mutsuzdur; ama ne kadarı bunu bilir?E.M Cioran

Güneşten artık hiçbir şey öğrenemeyecek gözler vardır, gecelere hasta olan ve bundan hiç iyileşemeyecek ruhlar da..."Cioran
54CCA785-AAAB-4433-AF83-BFC530A32353.jpeg

"Yaşam, ölümden daha çok korku uyandırır çünkü en büyük bilinmeyen yaşamdır."

“Teoride, ölüp ölmediğimin benim için pek önemi yok; pratikte ise yaşam ve ölüm arasında uçurum açan her endişe beni parçalıyor.”

"Sıradan bir insanın en büyük yanılgılarından biri; hayatın, ölümün tutsağı olduğunu unutmasıdır."

Emil M. Cioran

Adanalı dizindeki cio baba karakteri bu yazar üzerinden esinlenerek ortaya çıkmıştır. Cio babanın kullandığı sokak jargonunun inceliklerini Cioran'in aforizmalarinda bulmak zor değil...

"İnsan, kusurları olan bir robottur."
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine

"Kaos tüm öğrendiklerini reddetmektir, kaos kendin olmaktır."
Çürümenin Kitabı

Benim geçtiğim yerdeki ümitler uykuya dalar, çiçekler solar; her şey, istemiş olmanın pişmanlığını çeker. Ve her varlık bana fısıldar: İster Tanrı olsun, ister sümsüğün teki, benim hayatımı başkasının yaşamasını dilerdim...Cioran

Geri