Duygusal Kazı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
bir metinde denk geldim bu ifadeye, azcık bakındım
kişinin geçmişe gidip eski mesajları, fotoğrafları, anıları ya da eski ilişkileri kurcalaması ve bunları tekrar tekrar hatırlayıp duygusal olaral kendini eşelemesi anlamına geliyor imiş..
isminden de belli zaten, istiare sanatına da örnek bir metafor havasında

Güzel anıları zaman zaman hatırlarım ancak geçmişe çok takılan biri değilimdir.

güzel anılar da olsa uzun bir süredir anılardan kaçıyorum, düşünmemeye çalışıyorum, galerimde sırasını bildiğim fotoğrafların yerini bile hızlıca geçiyorum.

İnsan bazen geçmişi özlediğini sanıyor ama aslında yarım kalan hissin, anının peşine düşüyor. Eski mesajlar, eski fotoğraflar, eski insanlar... Hepsi bir bahane. Aranan şey çoğu zaman o günlerdeki insanın kendisi...En tehlikelisi de geçmişi olduğu gibi değil, özlediğin şekliyle hatırlamak.

Konudan bağımsız Nef hanımın okuduğu kitaplardan esinlenip böyle konular açması çok hoş.. .p

Bkz: Manipülatif övgü..

etraftaki uyaranlara o kadar fazla adepte olmuş ki bilinç ân-ı daimde kaçırdıklarımızı fomoya kapılıp tekrar bakıyoruz, bakmakta veya hissetmekte bir problem yok ama duygusal bütünlüğü yakalayamamışsanız bulunucağınız çıkarımlar çokta rasyonel olmaz.

Aa ben hep yaparim.
Bazen güzel, bazen eziyetli. Ama elde degil. Kabul ettim bu yönümü de 🤷

etraftaki uyaranlara o kadar fazla adepte olmuş ki bilinç ân-ı daimde kaçırdıklarımızı fomoya kapılıp tekrar bakıyoruz, bakmakta veya hissetmekte bir problem yok ama duygusal bütünlüğü yakalayamamışsanız bulunucağınız çıkarımlar çokta rasyonel olmaz.

Kesin Emre 🤔
Tek seferde anlamiyorum çünkü 😄

Geri