Dünyanın En Çirkin Renk Tonu

Konu sahibi son olarak 1274 gün önce görüldü

Karşınızda dünyanın en çirkin rengi!

1667.jpg
images

Dünyanın en kapsamlı renk kataloğu Pantone, onu 448 C kodu ve Opaque Couché ismiyle tanımlıyor.

o77jQb.jpg

Doğada sıkça karşımıza çıkan bu rengin tescilli "iğrençliği" 2012 yılındaki kapsamlı bir araştırmaya dayanıyor.

PMM0v5.jpg

Avustralya Hükümeti, sigara paketlerin için yeni ve caydırıcı bir tek tip ambalaj bulmak için bir araştırma şirketini görevlendirdi.

cong-he.jpg

1000'den fazla sigara kullanıcısı bu 3 ay süren 7 ayrı araştırmaya katıldı.

nrrR5V.jpg

En rahatsız edici, en saldırgan rengi bulmaya yönelik bu çalışmada çıkan sonuçlar çok da şaşırtıcı değildi; limon sarısı, beyaz, bej, hardal sarısı, koyu gri. Ancak bu yeşilimsi kahverengi birinciliği kimseye bırakmıyordu.

7vvqVN.jpg

Peki neden bu renk dünyadaki en iğrenç renk?

speckled-eggs.jpg

Kahverengi hiç de iğrenç değil (çünkü çikolata ve kahve), zeytin yeşili de öyle; peki bu iki rengin karışımı niye midemizi bulandırıyor?

Pitch_Perfect-2012_avi_000261678.jpg

Bu arada Avustralya Zeytin Birliği, zeytinin itibarını kirlettiği için bu renge zeytin rengi denmesine itiraz etti.

Cevap çok basit; insanlar içgüdüsel olarak bu rengin pisliği ve ölümü çağrıştırdığını söylüyor.

tprk.jpg

Bu renk doğada ölümün, çürümenin, paslanmanın rengi.

2097198-curumek.jpg

Eskiyen, terk edilen binaların; dışkının, kanalizasyonun rengi.

tumblr_mwfrr7VH2h1rctm3go8_1280.jpg

Avustralya'dan sonra İngiltere de sigara paketlerinde bu rengi kullanmaya başladı.

Ci1DyiaWYAAsDBU.jpg

tumblr_o24oknLKtI1s39fuvo1_1280.jpg

terapi.jpg

236a59c15dac0b607aacf7fbc4662e2f.jpg

Bana kahve, zeytin yeşili tonları çirkin gelmiyor :p

Yerinde kullanmayı başarırsan hiçte çirkin olmaz

oo canım bmw yi gördüm en çirkin rengi buldum :p

Başlığı görünce, herkes kendi rengini yazacak sandım ve -inanmazsınız-, ben de tam bu rengi söyleyecektim. :D

Geri