Dünya genelinde gereğinden fazla eğitimli insan mı var?

• Kullanıcı huri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1420 gün önce görüldü
Dünyada haddinden fazla üniversite diplomalı ve yüksek eğitimli elit yetiştirildiği ve bu elit enflasyonunun artık bir soruna dönüştüğüne dair bir çalışma söz konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Peygamberimiz hayatı boyunca cehalet ile savaşmış. Bunlar da ilim ile savaşıyor olmalı. Yaşasın cehalet.

Aklima bi sarki sozu geldi bunu okuyunca; Coolie - Gangsta's paradise
"I'm an educated fool with money on my mind"

Dunya genelinde gereginden fazla egitimti insan olsa da sorun bu degil. Bircok insanin egitim gormus olmasi cok guzel bisi, muthis yani. Sadece bu egitimi kullanabiliyor mu hayatina katki saglamasi icin? Bu biraz yetenek, biraz zeka isidir. Veya Kendine uygun bir egitim gorup de mi ilerliyor bu hayatta? Insan egitim konusunda bile kendi karakter ve mizacina uygun bir meslek icin egitilirse, o her bakimdan kurtarabilir kendini. Hem isini seve seve yapar, hem isini devamli kilabilir ve geliri olur issiz kalsa da.

Arada sirada aklima geldigi olmustur aslinda. Bukadar insan egitiliyor, okuyor, bazilari 3 universite bitiriyor. Yani herkesin artik diplomasi var ve bazilarinin diplomalari dosya kadar. Acaba diplomanin degeri azaliyor mu bu yuzden? Eger oyleyse oldskool sisteme geri donulecek diyecegim de, o da imkansiz geliyo. Valla tek bildigim eger bisey kolay ulasilir hale getirildiyse ve artik herkeste bulunuyorsa, nekadar lazim olursa olsun, degersizlesiyor ve kimse voooav diye bakmiyo

Sarı mikrofon videolarını izleyin. "Gilişdar memleketi batırdı" ve "ehonomi çoh eyi" diyen bir sürü adam-kadın var. Sizce bunlar İTÜ makina mezunu falan mı?

bir çok meslek grubunda üniversite bitirmek zaman kaybı, fakat gençlere iş bulunamayacağı için 4 yıl ötelemek daha evla geliyor.

teknik iş gücü neredeyse tükenmiş durumda; fakülte bitirenler masa başı çalışmak, hatta sadece işe gelip gitmiş olmak istiyor.

teknik liselere önem verilip, ara elemanlar yetiştirilmesi ve maaş yönünden tatmin edilmeleri gerekiyor.

siyah renk yerine gri renk boru kullanmanın sistemin çalışmasına etki edeceğini sanan mal elektrik mühendisleri gördü bu gözler.

climax bile bu salakça düşünceye kapılmazdı.

onlarca mühendis ve öğretmenle mesai yaptım elit yanlarını göremedim.
askeri öğrencilikten subaylar ve hekimler eğitim farklarını belli ediyor.

@Sux şunu itiraf et bence, sana göre dünyanın en mükemmel insanı sen geri kalan herkes gerizekalı.Tehlikeli ve hastalıklı bir sınırdır arkadaşım bu.
1623383535969.png

@huri tünaydın ve hayırlı cumalar.
seni bir süredir neşeli ve enerjik görüyorum, umarım bu yazı arzuladığın verimlilikle geçirirsin.

selamünaleyküm.

Dünya genelinde demeyelim de türkiye genelinde gereğinden fazla gereksiz adam var.

Akademik makaleler, peer rewiev handikapindan kurtulursa cok daha verimli islere el atilabilinir.
Zira o grup hep birbirine yandas ve aptalligimiz ile doyuyor.
Egitimli insan cok ama bagimsiz egitimli insan cok az.Akademik acidan bakildiginda.
Mesleki egitim farkli ya.

Dünya genelini bilmiyorum ama ülkede liseden çok üniversite var.

Diploma sahibi y..r.klar kendilerini bir bok sanıyor. ABD iş yeterlilik kıstaslarında 10 üzerinden 4 alan insanlar, ABD'de yıllık 200 bin dalır karşılığında çalışabileceğini düşünüyor. Bu ülkede iş bulamamaları ülkenin suçu zaten. 10 üzerinden 9 alan, daha üstü Hintli kardeşler 14 avroya iş yapıyor. Sonra: "Fuck the system"

Dünya genelinde, gereğinden fazla diplomalı ama gereğinden fazla sığır insan var. Bir şey ters gittiyse muhakkak sen hak etmişsindir ama şartlar izin vermemiştir.

İki eliyle bir .... doğrultamayan insanların hiçbir söylemine kulak asmayın.

Bir umuttur yaşamak. cCc.

Eğitimsiz insanlarla bir arada yaşamamışsınız hiç.

sanalda herkes muhendis uni mezunu elit
masum,saf, yakisikli , guzel

Gereği nedir ki bunun

İnsan doğduğu evde başlar eğitime, ilk nefesi aldığı an

demiştim ben bu dünyaya çiftçi lazım berber lazım hademe lazım hepimiz okursak ohoo..

Eğitimli olmak aynı zamanda bilinçli bir insan olmak anlamına gelmiyor fakat üniversite bitirmekle etiket sahibi olduğunu sananlar var.

Hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize göre elbette eğitim önemli ancak eğitimli olmak ile mesleğin hakkını vermek çok ayrı bir durum ve nice mezun işini doğru yapmıyor. Kişi sevdiği işi yapsın da ne yapacaksa yapsın çünkü paralı üniversiteler sayesinde zaten denge kalmadı ve yeteneği olan değil de parası olan diploma alıyor.

Geri