Kediler genelde nankör olduğu için sadece köpek resimleri seçilmiş.
Kendimden biliyorum beslediğim birçok kedi kim ekmek verirse oraya koştuğu kaçıp gittiği için kedinin dostluğunu pek görmedim.
Çok özür diliyorum, hazır dizüstündeyim, bunları yazmadan edemeyeceğim. Bu nasıl bir bakış açısı yahu? Kedi neden nankör olsun? Kedi neden dost olsun? Kedinin yaradılışı belli, genetiği belli. Kedi insanlara dostluk veya yoldaşlık yapabilecek donanımlarla yaratılmamıştır. Kedi oyuncak bebek gibidir. Onu seversiniz, o da size şirinlikler sergiler. Dost, yoldaş, yardımcı veya hizmetçi arıyorsanız Allah insanlara köpeği sunmuştur. Onun yaradılışında görev bitiricilik vardır. İyi eğitim verirseniz olumlu sonuç alabilirsiniz. Kedinin işi ise avcılıktır. Bu anlamda da insanlara iyi örnek teşkil ederler. Yeryüzünün en usta avcılarıdırlar.
Siz kendinizi kedinin yerine koyun bakalım hele. Hayattaki tek derdiniz karnınızı doyurmak olsun. Bunun için sürekli arayışta, avda veya tetiktesiniz. Yabani hayatta daha bir çetin mücadele, şehir yaşamında ise genellikle insanların eline muhtaçsınız. Ne kadar seçim yapma hakkınız var ki?
Kedilere nankör demekten vazgeçin artık. Kedi, aslen bereket demektir. Köpeklere nazaran, ona gelen gıdanın öncelikle Allah'tan geldiğinin farkındadır. Bu yüzden öncelikle Allah'ı anımsar, insanı değil. Ayrıca kedinin yaradılışında özgürlük çok baskındır.
İşine geldiği hayvanı sevip, işine gelmediği hayvanı dışlamayan bir HAYVANSEVER olarak size tavsiyem, bir hayvana halk arasında meşhur edilmiş o popüler sözleri söylemeden önce onun yaradılışını ve yaşam şartlarını göz önünde bulundurunuz.
Nankör dediğiniz kedilerin çoğunluğu insanlardan keyfi için kaçmıyorlar. Maşallah ülkemiz insanları o kadar müslümanlar ki, çoğusu her gördüğü kediye tekme atmaktan geri kalmazlar. Tanımadığınız bir insanın size durup dururken yumruk attığını hayal ettiniz mi hiç? İşte sokaktaki bir çok hayvan tüm hayatını bu gibi tehlikelerle geçirmek zorunda. Kediler nankör değildir, insanlar nankördür.
Lütfen bu düşüncenizden vazgeçin. Lütfen.