Dolandırıcıların yeni hamlesi: Sahte tatil sitesi!

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Dolandırıcıların yeni hedefi yaz sezonunda tatil siteleri oldu. Turizm ve seyahat acentelerinin,5 yıldızlı otellerin internet sitelerini kopyalayıp bu adreslerden tatil ilanları yayınlayan dolandırıcılar, kendilerine ulaşan tüketicileri sahte rezervasyonlarla mağdur ediyor.

"İnternet sitelerini birebir kopyalıyorlar"

Bu siteleri gerçeğinden ayırt etmenin zor olduğunu ifade eden Gündüz, “Sadece bir otelin internet sitesinin kopyası üzerinden 300 bin lira vurgun yaptılar. En son tespit edilebilen 38 kopya site erişime kapatılıp, gerekli hukuki işlemler başlatıldı. Dijital çağ, hayatımızı her ne kadar kolaylaştırsa da yine de kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

Nelere dikkat etmek gerekir?

Güvenilir internet sitelerinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden (TÜRSAB) aldıkları bir kod olduğunu söyleyen Gündüz, şöyle devam etti:

"Tatil satın alacak kişiler, bağlantıda oldukları internet sitesinde öncelikle bu kodun olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Otellerin çağrı merkezleri de kopyalanabilir. O nedenle dikkat edilmesi gereken en önemli konu, otellerin ve acentelerin resmi internet sitelerinde yer alan TÜRSAB kodu. Bu kodu da TÜRSAB’ın sitesinden ulaşılabilecek doğrulama kodu ve web sitesi linkiyle birlikte TÜRSAB’ın doğrulama sistemine girerek onaylatabilirler.

"Kaldığını otel ilandaki gibi çıkmazsa belgeleyin"

Cep telefonları ile mevcut durumu fotoğraflamaları veya video çekmeleri halinde itiraz şansı doğar. Hatta yapabilirse tutanak tutunup tatilcilerden, tesis yöneticilerinden imza almak da hukuki mecrada önemli. Belgelenen usulsüzlüğün fiyat farkının veya tamamının iadesi için talepte bulunabilirler. Acente veya rezervasyon yapılan otel bunları kabul etmediği takdirde hem TÜRSAB’a şikâyette bulunulabilir hem de tüketici hakem heyetine fiili ve internet üzerinden başvurularak ödenen fiyatın makul bir miktarı ya da tamamı geri alınabilir."

Kaynak

1687697426475-pexels-pixabay-33622.jpg

Ben genelde Jolly turu kullanıyorum. Onun da uygulaması yüklü, ordan hallediyorum. Uygulaması varsa yüklesinler bence, problem çıkmaz

Direk tatil beldesine gidip yer yoksa bile kalıyorum ben ya . Kanka buluyorum kendime :$

İnternet üzerinden alışveriş yaparken bilinçli kullanıcılar güvenlik kontrolü yapmayı bilir ancak bazı insanlar bilmediği için tuzaklara kolayca düşüyorlar.

Google’dan bir site araması yaptığınızda, ilk sekmede çıkan reklam linkine arattığınız site sanıp giriş yapmayın. Özellikle tatil sitelerine. Alttaki örnekte bir dolandırıcılık yok ama genelde arattığınız siteye en benzer alan adını alıp ücretli reklam verdirip, en üst sekmede karşınıza çıkıyor ve sizde arattığınız site sanıp giriyorsunuz, rezervasyonları o site üzerinden yapıyorsunuz. Çoğu kişi biliyordur zaten ama bilmeyenler için

IMG_3537.jpeg

Geri