Dogum gununde kulak cekme adeti

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Hollandalilarin dogum gunlerinde "trek maar aan de oren" diye soyledigi bir sarki var, iki kisi gelir ve eglencesine kulaklarini ceker dogum gunu kisisinin. Bu ne sacma sapan bir adet dedim chatgpt'ye sordum anlami ne diye.... Bilin bakalim ne dedi ? Turk adeti dedi.... Kulagini cekme deyiminden turemis, kulagini cekiyoruz bir yas daha aldin akillandin artik anlamina geliyormus.

Hollandaca ne kadar igrenc bir dil. Hep kusma refleksi olusturuyor. Sanki haaaargh puuu efekti gibi.
TRAAAK MAAAR ARMIN VAN BUUREEEN PUHHHH
(Ulan dunyanin en iyi dj'yini boyle bir ornekte kullandigim icin tarih beni hic affetmeyecek)
Bu arada iyiki 18 yasina basinca mektebe goturme seremonisini almamislar.
Gerci hollanda da camekan arkasindan striptizci secebildigin dukkanlar bile var. Gece hayati muhtesemdir.
Ayrica ot sariyorsaniz ve yaninizda carsaf yoksa polisten bir carsaf rica edebiliyorsunuz. Yasal yani sonucta gram olarak kucuk denecek kadar az bir agirlik sagliyor.

Son düzenleme:
Olumsuz bir şey duyduğunda kulağını çekip tahtaya vuranları biliyorum ancak bu geleneği ilk kez duydum.

Biz de nazar değmesin derken çekiliyor. Hatta bizzat kendi yapıyor bizim insanımız :)

çeksinler yaa
allah çektirmesin ne yapalım

Geri