Diriliş Ertuğrul Dizisi Hangi Dönemi Anlatıyor

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema ve Dizi Haberleri
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
260920141535111701627_2.jpg

TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Hülya Darcan, Kaan Taşaner gibi oyuncular yer alıyor.

Dizi bir dönemi hikaye ettiği için ilgi çekiyor. Dizi Osmanlı'nın ilk kuruluş yıllarını anlatıyor. Küçük bir beyliğin imparatorluk destanını konu alıyor.

Dizi Osmanlı'nın kuruluşunu değil, Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi ve onun aşireti olan Kayı aşiretinin maceralarını anlatıyor.

Osmanlı devletinin kurulusuna kadar olan süreyi sureyi anlatsa daha iyi olurdu

Babamın izlediği tek dizi olma özelliğine sahip

Tek kelimeyle muhtesem bir dizi..
En onemlisi Turkler'in mucadele ruhunu anlatiyor..
Butur yapimlar sayesinde tarihe merak uyaniyor..
Arastirip ogrenmemize katkisi oldukca fazla..

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sallama uydurma dönemini anlatıyor ..

Games of Throne nun paralel evrende geçen versiyonu

Hayır bir de bunu birebir yaşanmış gibi izleyen ve gururlananlar var :/

Muhyiddin Arabi ile ilgili bir şeyler var demişti hoca ama neydi onu bile unutmusum:T:

Diziler tarih öğretmez. Tarih öğrenmek için tarihi kaynaklar var. Ayrıca dizilerin çoğu da spekülatif.

elbette Kayı boyu tarihinden 100 150 sene sonra kaleme alınan bir dönemdir tarih dizilerden öğrenilmez elbet ama araştırmaya sevk eder ayrıca dizide birebir olan tek bir şey var o da örf ve adetler ve giyiniş tarzlarıdır gerisi elbette senaryolar içerir ki dizide geçen Muhyiddin ibn Arabi büyük bir Evliya ve Alimdi ama o dönemden önce yaşayan bir zattı Osmanlıyı müjdeleyenlerden biriydi o güzel havayı katmak içinde dizide kullanıldı gerçi hoşta olmuş ama eski Türk örf ve adetlerimizi atalarımıza bağlılığımızı en iyi anlatan dizidir

Her yaz başlayayım diyorum kalıyor ya bu yazda geçti :o

Yaklaşık olarak son 5 bölümdür bıraktım izlemiyorum.
Saçma sapan aşk muhabbetleri ve dizinin uzun sürmesi sıkıp bayıyor beni.
Süreyi dolduracaz diye gereksiz cıvık muhabbetlere yer verilince bıkkınlık geliyor.
Sürelerin düşürülmesi lazım. Tüm dizilerin 1 saatten fazla olmaması lazım.

Evden 8 de çıkarken annem oturuyor tv nin başına dizi izlemek için. 12 de eve dönüyorum hala dizisi bitmemiş son reklama girmiş. 4 saat dizi mi olur la .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri