Dinsel Siyaset ve İkiyüzlülük

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yenice Vadi Restaurat sahibi Ercan Tom, resimdeki kahvaltı sofrasının 4 masanın birleşmesinden oluştuğunu ve her masada normal yurttaşa verilen 30 çeşit köy ürünün olduğunu söyledi.
Tom, daha önce kendilere kalabalık bir heyetin kahvaltı için geleceği ve kim olduğu konusunda bilgi verilmediğini de anlatarak, “Daha önceden bize kalabalık bir heyet geleceği söylendi ve kimin geleceğini bilmiyorduk. Biz de 30 kişiye göre kahvaltı hazırladık. Masa duble masaydı. Her masa için 30-35 çeşit ürün koyuyoruz. Pazartesi sabahı kanyona gelen misafirin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun olduğunu gördük. Yanında ailesi olduğundan biz de 30 kişiye göre hazırlanan 4 masayı birleştirince ortaya böyle bir manzara çıktı. Bu durum karşısında Sayın Bakanımız hatta bize kızarak bunların israf olmaması için kaldırılmasını istedi. Biz de hemen kaldırdık. Normalde daha önceden bastırdığımız afişlerde de ürün çeşitlerimiz var. Burada 30 çeşit kahvaltı olduğu zaten yazıyor. Bu Bakana karşı yapılmış özel bir şey değil, normal vatandaşa da aynısını yapıyoruz. Biz bunu o güne özelde yapmadık. Biz hatta Bakan geleceğini de bilmiyorduk, sadece değerli bir ismin geleceği söylendi. Buraya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bile buraya iki şer kez geldi. Biz bunları bile deşifre yapmadık. İnsanlar buraya dinlenmeye tatil yapmaya geldi. Normal kahvaltıda 30 çeşittir. Hafta sonları bu sayı 35’e kadar çıkıyor. Zaten resimde görüldüğü gibi bir masada 30-35 çeşit var ve 4 tane masanın birleşmesinde dolayı o kadar kalabalık gözüküyor. Normal vatandaşlarımızın dahi buraya geldiğinde aynı hizmeti görüyor. Bu bizim hizmetimiz. Bakana özel bir şey yapılamadı. İlgi illaki olacak ama serpme köy kahvaltısı ile bu konunun başka yerlere çekilmesi bizi üzüyor. Karabük’te 30 liraya 180 çeşit kahvaltı veriliyor. Hiç mi buralar görünmüyor. Bizim burası ufak bir yer diye mi buraya yakıştırılamıyor, yoksa başka bir şey mi yapılmak isteniyor” diye tepkisini ortaya koydu.
Kanyonda şehir dışından gelen ve kahvaltı yapan 4 kişilik bir gurubun masasında aynı çeşitlerin olduğunu gösteren Ercan Tom, yapılan tartışmaların yersiz ve kendileri açısından çok üzücü olduğunu da belirtti.

Bu resim Dış İşleri Bakanı'mızın kahvaltı sofrasından!
laf söylemek icin laf söylüyorsunuz ver 40 tl aynı kahvaltıyı sende yap
onu gec masalar büyük oldugu icin aynı tabaktan 4 5 tane vardır
yani kişiye düşen yaklaşik 16 17 cesit kahvaltı tabagıdır buda normaldir.
Bizler oruç tutarak yokluğu ve yoksulluğu daha net anlayabiliriz.
- Dünyada açlıktan kıvranan onlarca insan var. Oruç tutup şükredebiliriz.
Oruc'u herkez kendine tutar.
- Cenab-ı Hak israfı günah kılmıştır, sakın israf etmeyiniz.
1 elmayı ısırıyorum tadını begenmiyorum atıyorum bumudur israf?
- Komşusu açken tok yatan bizden değildir.
herkezi doguramazsın elinden geldigi kadar yardımcı olabiliyorsan
ne mutlu sana.
sen 2 bin tl maaş aliyorsan siyasiler diye kastetdigin kişiler 5 bin tl aliyor
birakta yesinler gözün varsa sende siyasetci ol
Issız ın tüm dediklerine katılıyorum.
boş konu
not fakirler ölsün forumdan selamlar

laf söylemek icin laf söylüyorsunuz ver 40 tl aynı kahvaltıyı sende yap
onu gec masalar büyük oldugu icin aynı tabaktan 4 5 tane vardır
yani kişiye düşen yaklaşik 16 17 cesit kahvaltı tabagıdır buda normaldir.
Bizler oruç tutarak yokluğu ve yoksulluğu daha net anlayabiliriz.
- Dünyada açlıktan kıvranan onlarca insan var. Oruç tutup şükredebiliriz.
Oruc'u herkez kendine tutar.
- Cenab-ı Hak israfı günah kılmıştır, sakın israf etmeyiniz.
1 elmayı ısırıyorum tadını begenmiyorum atıyorum bumudur israf?
- Komşusu açken tok yatan bizden değildir.
herkezi doguramazsın elinden geldigi kadar yardımcı olabiliyorsan
ne mutlu sana.
sen 2 bin tl maaş aliyorsan siyasiler diye kastetdigin kişiler 5 bin tl aliyor
birakta yesinler gözün varsa sende siyasetci ol
@Issız ın tüm dediklerine katılıyorum.
boş konu
not fakirler ölsün forumdan selamlar
Ortada 30-35 kişilik bir sofra var. Şimdi nasıl ayırt ediyoruz 35 kişilik olduğunu. Ben fotoğrafa baktım. Her çeşitten 4-5 tabak var. Aynı zeytinden 4 tabak, aynı salamdan 4 tabak, aynı reçelden 4 tabak. Hemen sayı az görülünce sofranın fazla olan kısmı kaldırılıyor. Fakat bunu fotoğrafta göremiyoruz.Bu konuda aklıma açtığım bir haber geldi geçenlerde CHP li milletvekilinin Bodrumda içtiği haberini paylaşmıştım bana sanane ulan sanane lan gibi yorumlar yazılmıştı.Şimdi bende sizene adamın kahvaltısından diyorum en azından Ramazan ayında içkileri devirmiyor.

Ben bir noktada katılıyorum No Pasaran kişisine fakat izlediği yol yanlış.
Bir de terbiyesizlik karşılıklı olarak söz konusu değil bence. Sakince okuyun, birbirinizi anlamaya çalışın. Yererek, birbirinizi terbiyesizlikle suçlayarak bir yere varamazsınız.
Not: Bir noktalama işareti olarak kullanılan - konuşma bildirir. Cenab-ı hak kelimesini kullananlarının cümleleri onlar.

Issız

gecen hafta 2 kişi yaptıgımız kahvaltı
masanın görünen kısmında 15 cesit var daha yarısını cekememiştim
20 cesit rahat vardı cokta zor deil kimse onları bu kahvaltı masası yüzüne
suclayamaz laf söyleyemez. simdi benidemi dinsizlikle suclucaklar merak ediyorum :)
Ramazanda Kahvaltı ediyolarsa kime'ne ediyorsam kime ne ?

@Issız

gecen hafta 2 kişi yaptıgımız kahvaltı
masanın görünen kısmında 15 cesit var daha yarısını cekememiştim
20 cesit rahat vardı cokta zor deil kimse onları bu kahvaltı masası yüzüne
suclayamaz laf söyleyemez. simdi benidemi dinsizlikle suclucaklar merak ediyorum :)
Ramazanda Kahvaltı ediyolarsa kime'ne ediyorsam kime ne ?
Kaç para verdin bu masaya :D

Issız Para Muhabbeti yapmayalim yüzsüzlükle suclaniriz ikiyüzlülükle vs bi ara özel söylerim sana :D

Kahvaltı sofrası olduğu kesin mi?
Hayır, siz bilmezsiniz, biz zenginler olarak iftar tabağı ile bu şekilde başlar, sonra yemeğe geçeriz. Lkjhfshjlkhj
Not: Agnostisizme inanıyorum ama iftar da güzel şey hani. : )

Tutarsızlıktan kasıt nedir?
Tam olarak ne ile çelişiyorlar?
Dinleri böyle bir masa kurulmasına karşı değil. Orucun belli bir miktarı vardır, süre bitiminde dileyen istediği çeşiti, miktarsız bir şekilde yiyebilir.
Komşusu açken tok gezen bizden değildir, sözü ile de çelişmiyor. Bizden değildir, demekle müslüman değildir, demek istenmiyor.
Yoksulları anlamak için oruç tutmak diye bir şey yoktur. Dinsel oruç, insanın aciz bir varlık olduğunu anlaması, şirke düşmemesi, şükrederken, Allah'ını yüceltmesi için var. Empati yapıyor, oruç tutuyorum, diyenler ayet ve hadislere arkasına alarak demiyor yani.
Israf burada nasıl söz konusu oluyor onu hiç anlamadım. Hepsi farklı şekilde veya günde değerlendirilebilir.
Buradaki yaklaşımın komünistler sevgilisini de paylaşsın, düşüncesi kadar anlamsız geldi bana.
Görselde mideden önce gözün doyurulması ile misafiri hoş karşılama amacı güdülüyor ki dinde var olan tevekkülü de baz alırsak sevap bile olabilir. lkjhfshjlkhj
Siyasete girmeyelim hiç, o konuda tutarlı olan yok. Deniz (Ah, Deniz ufkumuz daraldı, neredesin.)döneminde din üzerinden siyaset yapılıyor olması yerilirken, bugün aynı şey yine o parti mensupları tarafınca yapılıyor. Ülkenin geleceği düşünülürken parti, kendisi ile çelişebiliyor, oluyor öyle şeyler.
Sözlükte de günlerdir kemalistler ile komünistler birbirini yiyor. Kemalist arkadaşlar, komünistler boykot ediyor diye tayyibanlar daha çoğunluğu oluşturuyor, diyor falan. Komünistlerin düşüncesini sen zaten biliyorsundur. Anlayacağınız hiç olmadıkları kadar güçlü geliyor tayyibanlar, kaçın. Lkjşlkjşlk
Durum buyken bu basitlik ile yermek hiç mantıklı olmuyor No Pasaran.
Sen konuyu iyice aç, ben de beğenmedim bu eleştiriyi.

Burada dinin ne olduğunu tartışmaya açmıyorum. Yani esasen her akşam iftar sofralarına katılan, halktan biriymiş gibi görünmeye çalışan, içimizden biriymiş gibi işçinin-emekçinin adına(halkın büyük bölümü) söylemleri olan bir kimsenin konumunu ve davranışından söz ediyorum. Bunlar yeterince çelişiyor.
Ama hepsi bir yana memurlar ve asgari ücretle çalışan bir kimse, 3 kuruş daha zam isterken hükumetin bürokratlarından biri çıkıp "memurlar zeytini bir lokmada yemesin" diyorsa benim böyle bir götüntüye söyleyecek bir çift sözüm vardır.
Yada kendilerine %100 zam yapılırken tek kelime edilmiyor ve emekçiye %3 zam yapılıp bunu eleştirenler terörist olarak ilan ediliyorsa konuşma hakkım vardır.
Komşusu açken tok yatmak deyimi varsayalımki inançla çelişmiyor peki ne ile çelişir? Farkeder mi?
Bir ülkede ortalama bir vatandaş hala açlık sınırının altında bir asgari ücret alıyorsa ve o ülkenin bürokratı bolluk içeriside şov yapıyorsa bu söylemlerimi kişisel olarak değil toplumsal olarak karşılığı vardır.
Bana ideolojik söylem olarak yoksulluğa veya halime şükretmem isteniyorsa, kendi de işkembesini tıks basa doyuruyorsa söylemleri meşru olan ben olurum.

Bazıları da çıkmış 40 lira ver sen de yap diyor. Yada siyasetçi olmamı öneriyor. Bir başkası da bakanlığın sözcüsünden daha iyi açıklamış.

Arkadaş!

Bunların nesnel karşılığı ne? Siz yapabilirsiniz yada bakan yapar belki ama bahsettiğiniz şeyler birçok kişinin 2 günlük iş gücü sonunda elde ettiği kazanç. Ve bunu sadece bir kahvaltıya verilmesini beklemek oldukça "iyimser" olur. O yüzden olsa gerek iftar çadırları tıka basa dolu.

Edit : resmi aldığım kaynak kahvaltı sofrası diyor.

Bunu al başa koy muazzam bir eleştiri.
Çok güzel açıyorsun Mazlum. Hep aç. Lkjşlkjş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Karabük’ün Yenice ilçesindeki Şeker Kanyonunda 26 Ağustos sabahı ailesiyle birlikte kahvaltı yaparken çekilmiş fotoğrafın sosyal medyada oluşturduğu tartışmalara bir açıklama da Karabük Valisi İzzettin Küçük’ten geldi.
Vali Küçük makamında düzenlediği basın toplantısında. "Bu fotoğraf gerçeği asla ve asla aksettirmiyor. Sadece o anda çekilmiş 35 kişilik bir sofranın fotoğrafıdır. Bunun üzerine yorum yapmak yanlıştır" dedi.
Bu açıklama üzerine konuşmak yersiz diye düşünüorum.Adamlar aç kalacak değilya elbette yapacaklar kahvaltılarını.Yani yemek ihtiyacını karşılamak iki yüzlülüğe girmez ;) dinlede alakası yok hep bana saçma sapan haberler açıyosun Nil derdinizya
sende ben gibi sacmalamışsın :icon_wink:

Adam(!) Dışişleri baka(maya)nı. Zeytin-ekmek ile kahvaltı yapacak değil ya! Haksız kişileri, haklı oldukları (veya her bulduğumuz, açık sandığımız) yerden hemen kendi çelişkileriyle yanlış şekilde eleştirirsek, haklı konuma geçerler. Ayrıca din ile alakalı ve bağlantılı bir konu altında din de eleştiriden nasibini alabilir. Mesela islamiyette bir emir veya bir yönetici, halife v.s. herhangi sıradan bir vatandaşla aynı kahvaltıyı yapmaz ki. Kapitale uygundur din...

bu resim siyasetçilerin ayıbı mı yoksa kraldan çok kralcı milletimizin mi diye sormak istiyorum.

Hehehe subjektif bir açıdan bakan yapay bir algı yaratmaya çalışan amatörce bir yaklaşım bu…

Öncelikle şunu bilmek gerekir.Dindarlık ve muhafazakarlık birebir örtüşmez.…muhafazakar siyasi anlayışın varlığı yanlış değildir.ayıp değil suç değildir…Dünyanın her yerinde muhafazakar partiler var.Almanya yı en önemli güç haline getiren angela merkel in şu an başbakanı olduğu siyasi akımın adı alman muhafazakar partisidir.Bir diğer adı Hristiyan Demokrat parti dir.

Partiler muhafazakar,sosyalist,liberal,milliyetçi olabilir ama laik olamazlar…tüzel partiler ve şahıslar laik olamaz devlet laik olur (ki ben buna da inanmıyorum)

Din ise eğer konumuz kimse kimsenin dindarlığını ölçemez…sen çok mu mükemmel kulsun diye sorarlar adama…İslam sağlam kuralları olan şeffaf ve sabit bir din. Ama insanlar değişik değişik..inancını her insan aynı itikatle yaşamayabilir..bunun hesabını da ancak Allah sorar..eğer bir insan yada düşüncede itikat eksikliği görülmüşse bunu düzeltme yolu saldırmak karalamak hedef göstermekle propoganda yapmakla olmaz..bu niyeti örtmek için başta verilen ufak din dersini de ancak ergenler yer..

Bazıları namaz kılmaz oruç tutmaz dinsel hiçbir aktivitesi hassasiyeti yoktur ama işine gelince millete ibadet/itikat abaküsü çıkarırlar..çok eski modası geçmiş bir taktiktir bu..önce dinsel şevk dolu kısa bir bilgilendirme yapılır ve arkasından hedefe konulan şahıs yada düşünce yıpratılmak için eleştirilerek saldırıya geçilir..önüne bir ibadet yada itikat abaküsü konulur ve ‘’öhöm öhöm bak sen bunları yapıyorsun bunları yapmıyorsun bunları ise buna uygun yapmıyorsun o zaman senin inanç samimiyetin bu işte ‘’diyerek şovunu tamamlar…bunu söyleyen adam acaba ne kadar dindardır yada amacı dinin doğru yaşanması mıdır yoksa siyasi yada konjektürel başka kaygıları mı vardır ha bunlar beni ilgilendirmez tabii..kimin inancını nasıl ne ölçüde ve samimiyetle yaşadığı itikatının seviyesi beni ilgilendirmez ama bu başkasını da ilgilendirmez…

Bu ülkedeki elitist avrupa özentisi kokoş kesimde dindar kesime karşı şöyle bir algı oluşturulmaktadır;

-dindar iyi bir hayat yaşayamaz
-dindarın villada oturmaya hakkı yoktur
-dindar son model arabaya binmemelidir
-dindar kaliteli dolayısıyla pahalı okullarda okumamalıdır,hatta hiç eğitim almamalıdır
-dindar iş kurup ticaret yapmamalıdır
-dindar zenginlik veya güç sahibi olmamalıdır
-dindar siyasete girmemeli söz sahibi olmamalıdır

Adam ticaret yapar dindardır zengindir dinin gereğine göre malının sadakasını gizlice verir senin ruhun duymaz bunun dışında villada da yatar,ferrariye de biner masayıda donatır bunun hesabını da Allah a verir gerisi ancak züğürt muhabbetidir ya dindar bir insana bunlar yakıştırılmıyorsa dindarın hep ezilen,fakir ve cahil kalmış ayak takımı olması gerekiyorsa peki zengin olması gerekli görülenler kim, kim son model arabalara binmeli,avrupadaki yazlık villasında şöminenin karşısında viskisini yudumlayacak,bodrumda jet –skiye binecekler kim bunlar…elitist ulusalcı kafalar…iş bankasının faiz reklamlarında,dandik diziler ve filmlerde oynayıp,’’pepsi, yaşatır seni’’şarkısıyla voliyi vuran,diskolarda villalarda viskileri tokuşturup havyar yiyen ama işine gelince ramazan ayı reklamlarında dede rolünü oynayan işçi-fakir muhabbeti yapan hatta yerine göre dindar olup din dersi verme cüretini bile kendinde gören malum ağa-paşa kesim..hadi dindarlıktan dem vuranın sofrasına göz diktik, lokmasını saydık..niyet okuduk..samimiyetini ölçtük ..halk, eşitlik,işçi,çiftçi muhabbeti yapanların yediklerine nedense kimse bakmaz…onların viski/havyar/disko maliyetleri işçinin memurun günlük mutfak masrafını en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp üstüne din dersi veren hassas bünyelerin keskin gözlerinden kaçmaktadır nedense…hehehehe

Allah silahı kemal tahire söker mi bilmem ama bunlar bize hiç sökmez

Geri