din kültürü öğretmenliği

Konu sahibi son olarak 299 gün önce görüldü
Dinci diyorduk biz.
Atamaları bizi geçti.

Ücretli yaptığım bir dönem din dersine de girmiştim müzik dersine de medya dersine de. Hatta başta nasıl yaparım falan demiştim. Müdür yardımcısı kılavuz kitapta her şey var. Lise mezunu bile yapabilir demişti. .p

Ak Parti gelene kadar Rahmetli Ecevit Türkceciyi matamatige matamatikciyi cografyaa cografyacıyı bilmem nereye atamıstı.Cem Yılmazın dedigi gibi hızmetci usaga usak evin beyine evin beyi bilmemneye vs sonra hepsi :D Ogretmen olmus bu boyle degildi ama neyse konumuz bu degil Allah ım sen büyüksün kurtar sunları su kotü düşüncelerinden

Böyle olacağını bilsem gider bu bölümü okurdum.p Atama konusunda asırı sanslılar:liv:

Hemen anlatayım İlahiyat'a alternatif olarak açılmış , akaid içerikli derslerin eksiltilmesiyle modern Din Kültürü Öğretmenleri yetiştirmek amacıyla açılmış bir bölümdü diyorum ki kapatıldı.
Şimdi gelelim meseleye atama konusunda alımı yüksek olan birçok bölüm olmasına rağmen göze batan tek bölüm.
Kimsenin ayağını bağlamadılar. Gidin siz de okuyun.
Bende Edebiyattan sonra okumaya başladım mesela ilahiyatı.
Dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil hiçbir şey.

Akp iktidarda olduğu sürece sıkıntı yok; ama iktidardan giderse bu kadar ataması olmayacak bölüm bence. İlerleyen süreçler için riskli olabilir bu bölüme gitmek.

Güzel bölüm tavsiye ederim..

Ben Meslek Dersleri Öğretmenliğini seçtim ..Ataması az olanı (zoru seviyorum)

Zorunlu olmaması gereken bir dersin öğretmeni.

deme öyle çiçeğim, deme öyle.
çoğu genellemenin ne kadar yanlış olduğunu tecrübe ettim kendi adıma. benimki iyiydi mesela.
atamasını falan bilmem, ben edebiyat mezunuyum, mesela ben de okul öncesi öğretmenliklerin atamalarına bozuluyordum kendi zamanımda. onu geçiyorum, insan duygusal davranıyor bir şeyler için çabalıyor ve zorlanıyorken. bunun sonu yok. herkes ekmeğinin peşinde. keşke mezun sayısı kadar kadromuz olsa.

bunun dışında yeni nesil öğretmenlerin bölüm ayırt etmeksizin daha iyi olduklarını düşünüyorum, hem kafa olarak, hem özgürlükler anlamında.
yozlaşma ve ahlaksızlık her meslek dalında var maalesef ama bunun yanı sıra insan haklarına daha saygılı, derdi başka bir nesil geliyor diye düşünüyorum ben kendi adıma.

Tıp fakültesi öğrencisi okul bitince iş imkanı çok
Okul öncesi öğretmenliği okul bitince iş imkanı diğer öğretmenlere göre daha çok
Din kültürü öğretmenliği iş imkanı diğer alanlara göre daha çok
İş imkanının bu bölümlerde daha çok olmasının sebeplrine yüklenin
Din kültürü öğretmeni olup da işini yapanlara değil

Ateist insanlar "acaba ? " diyor musunuz ?

Geri