Din, fetö, imam hatipler, çobanlık

Konu sahibi son olarak 1213 gün önce görüldü

sokak ağzıyla konuşan bir reisi cumhurumuz var ama :D

tabi o zaman sorun yok ;)

Yaptığın şeyin yanlışlığını başka bir kişinin hatasıyla bağdaştırmak yanlıştır.
RTE yanlış yapıyorsa sen neden yapıyorsun ? O yaparsa bende yaparım mantığı hiç kimseye bir fayda sağlamaz.

Ayrıca köşe yazılarının gerek ekonomik gerek siyasi bir konusu olur. Yazı içerisin de Ergenekon, RTE'nin ben çobanım demesi, tecavüz olayları ve Fethullah Gülen konuları geçiyor.

Ayrıca hiç bir forum da siyasi tartışma için ban atılmaz siyasi tartışmalarda sadece hakaretten ban atılır. Bunun harici hiç kimseye ban atılamaz. Neden dersen burada ki paylaşımların mevcut Anayasa ve AİHM kararları gereğince ifade özgürlüğü kapsamındadır.

Köşe yazısı olduğunu iddia ettiğin karalama içerisinde ki argo ve vurgularına bakarak neden banlandığın belli oluyor.

şuan öyle bir forum olmadığı için yani reklam sayılmayacağı için zevkliforum da takılıyordum, feto ya fetoş dediğimiz için banlanıyorduk

ya hep siz haklısınız

derdiniz ne sizin din düşmanı atayizler kudurmuşsunuz yine :D Akpli değilim MHP liyim ama şu sıralar akp kötü işler yapmıyor beter olun :D

Bazı anlaşılamayan noktalar oluyor.

Mesela bir kişiyi savunabilirsin veya o kişiyi sevmeyebilir sorgulayabilirsin. Yalnız forum dediğiniz yerlerin, fikir alışverişi yapmaktan veya güncel resmi yasalara uymaktan başka bir işlevi yok. Burayı gözünüzde çok büyütmeyin yani.

Şimdi diyorsunuz ki, "FETÖ ilan edilmeden önce ben Fethullah Gülen'in ne mal olduğunu biliyorum, söylüyordum banlıyorlardı." Ben de şunu söyleyebilirim. Şuan Türkiye Cumhuriyeti devleti resmi olarak PKK'yı bile bir terör örgütü olarak kabul etmezse, forum içerisinde PKK ile ilgili yandaş eleştirilerde bulunabilirdiniz. Buna fikir özgürlüğü adı altında izin verilirdi.

Kısacası, devletin resmi olarak bir terör örgütü kabul etmediği Fethullah Gülen için ne söylerseniz söyleyin, "hakaret" gerekçesiyle banlanabilirsiniz.

Örneğin; şuan Recep Tayyip Erdoğan için hakaretlerin yanı sıra "Şöyle bir şey yaptı ve yapmaya devam ediyor." şeklinde iddialar sadece iddia olabilir. Resmileşmedikçe bu söylemler sadece fikir beyan etmek demektir.

He bir de şöyle bir şey var. Bu tarz köşe yazısı yazan tüm köşe yazarlarını dikkat izlediğinizde, aslında sadece haklı oldukları kısımları yazıp, haksız göründüğü kısımları kaleme almadıklarını görebilirsiniz. Dolayısıyla Sherlock'un da siyasi konularda haksız olduğu konular mutlaka vardır ama kaleme alacak cesareti maalesef yok.

Sherlock'u forum içerisinde çok takip etmiyorum ama kendisini en son TUBİTAK'ın papaz eriğini imam eriğine çeviren makine projesi arkasına saklanıp, bu habere inanarak kendisine rant sağlama peşinde olduğunu da görmüştüm. Yani "Bakın TUBİTAK dediğiniz kurum bunu yapıyor." diyen bir insana ben neden inanayım? Demek ki her şeyde de haklı olunmuyormuş.

Yani öyle her köşe yazısı yazan kişiye "Vay be, neler biliyormuş." demek te yersiz, arka planını kimse bilemez.

images
images
images

Dinve inanç konusuna gelecek olursak, dincilerle yobazları karıştırıp forum içerisinde "Dinciler kısa etek giyenleri kınıyor." derseniz orada bir hata aramaya çalışmayın. Asıl hatalının kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız, zahmet olmazsa aynaya bakınız. Bu sözü söyleyene yobaz, gerici derler. Dinci değil.

Her şeyi geçtik, Dinci olan bir insanla Ensar Vakfı'nı görmezden gelen Ak Parti hükümetini bir tutmak, ancak kendini bilmezlerin işidir.

Nasıl bir zihniyet sahibiyseniz, size göre tüm dinciler yobaz, tüm dinci ve yobazlar da Ak Parti destekçisi oluyor.

Bence insanların sözlerini eleştirirken, önce kendi beyninizdeki kara çarşafı çıkarın.

Yani sizin de dediğiniz gibi, Müslüman olup Müslümanlığa sığmayan tüm düşünceler tam da bu ülkede. Hatta birazı da buradaki köşe yazısında.

images
images
images

Yani zaten bu köşe yazısını okuyan herhangi bir kimse, bu yazının mevcut hükümeti ve imam hatip liselerini çekemediğinizi kolaylıkla anlayacaktır.

Yoksa ülkedeki tüm olayları imam hatip liselerine, dine, müslümanlığa veya inanca bağlamanın başka bir gerekçesi de yok gibi.

Adam akıllı tartışma beklemeden önce, bu olguları doğru yere bağlayarak adam akıllı bir köşe yazısı yazarsanız aynı karşılığı alırsınız zaten.

Mesela bağlayalım:
Bir insanın eteğine karışmak: "Çarşafına karışmak"la aynı şeydir. Tamamen yanlış yetiştirilme tarzıyla alakalıdır.
İmam hatip liselerinde tecavüz: Doğrusu "lisede tecavüz" dür. Aranızdan herhangi birisi çıkıp hiç bir lisede tecavüz olmadığını iddia edemez. Döksem bir sürü lise tecavüz haberi dökeriz. Bu da tamamen tecavüz eden kişinin bireysel ruh bozukluğu ile alakalıdır.
X Vakfı, Y Vakfı tecavüzü: Yukarıdakinin aynısı.
İnsanlara koyun demek: Koyun diyen kişinin terbiyesizliği ve kendi düşüncesinden olan kişilere saygı duymama isteği, çabası.

Sonuç: Her kesimin fikri, düşüncesi o an kendisine doğru gelir. Doğru gelen düşüncesini bu şekilde aşağılayıcı konuşmalarla değiştirebileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Dediğim gibi bu arkadaşı takip etmiyorum sadece tek bir yoruma denk geldim. O da papaz erğini imam eriğine çeviren makinenin gerçek olduğunu zannederek nutuklarda bulunması.

Yani her insan biraz cahildir, kendinizi çok büyütmeyin.

CHPKK öncce hdp için neden bu kadar uğraştığının hesabını vermeli .

o okullara izin veren

o okullar dediğin İHL'leri bu ülkede açan, izin veren MUSTAFA KEMAL ATATÜRKDÜR!

Şu dalkavukların, ciğeri beş para etmez sapıkların peşinden gideceğimize Bilime önem verseydik şimdi çok ilerdeydik ;)

Sen dalkavukların, sapıkların peşinden gidiyorsan bilemem ama tanımadığın etmedğin insanlara bu tür saçma sapan iğrenç suçlamalar yapma, mahcup olursun.

Artı; Sen bilime önem verdin de kafana vuran mı oldu?

burda abuk subuk şeyler yazıp okulu cami sanacağına bilime önem verseydin!

Sen ve senin gibiler aya astronot gönderecektiniz de ihl mi engel oldu?

Bazı anlaşılamayan noktalar oluyor.

Mesela bir kişiyi savunabilirsin veya o kişiyi sevmeyebilir sorgulayabilirsin. Yalnız forum dediğiniz yerlerin, fikir alışverişi yapmaktan veya güncel resmi yasalara uymaktan başka bir işlevi yok. Burayı gözünüzde çok büyütmeyin yani.

Şimdi diyorsunuz ki, "FETÖ ilan edilmeden önce ben Fethullah Gülen'in ne mal olduğunu biliyorum, söylüyordum banlıyorlardı." Ben de şunu söyleyebilirim. Şuan Türkiye Cumhuriyeti devleti resmi olarak PKK'yı bile bir terör örgütü olarak kabul etmezse, forum içerisinde PKK ile ilgili yandaş eleştirilerde bulunabilirdiniz. Buna fikir özgürlüğü adı altında izin verilirdi.

Kısacası, devletin resmi olarak bir terör örgütü kabul etmediği Fethullah Gülen için ne söylerseniz söyleyin, "hakaret" gerekçesiyle banlanabilirsiniz.

Örneğin; şuan Recep Tayyip Erdoğan için hakaretlerin yanı sıra "Şöyle bir şey yaptı ve yapmaya devam ediyor." şeklinde iddialar sadece iddia olabilir. Resmileşmedikçe bu söylemler sadece fikir beyan etmek demektir.

He bir de şöyle bir şey var. Bu tarz köşe yazısı yazan tüm köşe yazarlarını dikkat izlediğinizde, aslında sadece haklı oldukları kısımları yazıp, haksız göründüğü kısımları kaleme almadıklarını görebilirsiniz. Dolayısıyla Sherlock'un da siyasi konularda haksız olduğu konular mutlaka vardır ama kaleme alacak cesareti maalesef yok.

Sherlock'u forum içerisinde çok takip etmiyorum ama kendisini en son TUBİTAK'ın papaz eriğini imam eriğine çeviren makine projesi arkasına saklanıp, bu habere inanarak kendisine rant sağlama peşinde olduğunu da görmüştüm. Yani "Bakın TUBİTAK dediğiniz kurum bunu yapıyor." diyen bir insana ben neden inanayım? Demek ki her şeyde de haklı olunmuyormuş.

Yani öyle her köşe yazısı yazan kişiye "Vay be, neler biliyormuş." demek te yersiz, arka planını kimse bilemez.

images
images
images

Dinve inanç konusuna gelecek olursak, dincilerle yobazları karıştırıp forum içerisinde "Dinciler kısa etek giyenleri kınıyor." derseniz orada bir hata aramaya çalışmayın. Asıl hatalının kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız, zahmet olmazsa aynaya bakınız. Bu sözü söyleyene yobaz, gerici derler. Dinci değil.

Her şeyi geçtik, Dinci olan bir insanla Ensar Vakfı'nı görmezden gelen Ak Parti hükümetini bir tutmak, ancak kendini bilmezlerin işidir.

Nasıl bir zihniyet sahibiyseniz, size göre tüm dinciler yobaz, tüm dinci ve yobazlar da Ak Parti destekçisi oluyor.

Bence insanların sözlerini eleştirirken, önce kendi beyninizdeki kara çarşafı çıkarın.

Yani sizin de dediğiniz gibi, Müslüman olup Müslümanlığa sığmayan tüm düşünceler tam da bu ülkede. Hatta birazı da buradaki köşe yazısında.

images
images
images

Yani zaten bu köşe yazısını okuyan herhangi bir kimse, bu yazının mevcut hükümeti ve imam hatip liselerini çekemediğinizi kolaylıkla anlayacaktır.

Yoksa ülkedeki tüm olayları imam hatip liselerine, dine, müslümanlığa veya inanca bağlamanın başka bir gerekçesi de yok gibi.

Adam akıllı tartışma beklemeden önce, bu olguları doğru yere bağlayarak adam akıllı bir köşe yazısı yazarsanız aynı karşılığı alırsınız zaten.

Mesela bağlayalım:
Bir insanın eteğine karışmak: "Çarşafına karışmak"la aynı şeydir. Tamamen yanlış yetiştirilme tarzıyla alakalıdır.
İmam hatip liselerinde tecavüz: Doğrusu "lisede tecavüz" dür. Aranızdan herhangi birisi çıkıp hiç bir lisede tecavüz olmadığını iddia edemez. Döksem bir sürü lise tecavüz haberi dökeriz. Bu da tamamen tecavüz eden kişinin bireysel ruh bozukluğu ile alakalıdır.
X Vakfı, Y Vakfı tecavüzü: Yukarıdakinin aynısı.
İnsanlara koyun demek: Koyun diyen kişinin terbiyesizliği ve kendi düşüncesinden olan kişilere saygı duymama isteği, çabası.

Sonuç: Her kesimin fikri, düşüncesi o an kendisine doğru gelir. Doğru gelen düşüncesini bu şekilde aşağılayıcı konuşmalarla değiştirebileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Dediğim gibi bu arkadaşı takip etmiyorum sadece tek bir yoruma denk geldim. O da papaz erğini imam eriğine çeviren makinenin gerçek olduğunu zannederek nutuklarda bulunması.

Yani her insan biraz cahildir, kendinizi çok büyütmeyin.

50 defa söyledik DİNCİ; dini kullanan, Allah ile kul arasına giren tüccar
Yobaz da keza aynı şekilde

Dinini ufak tefek eksiklerde olsa gereğini yerine getiren DİNDAR insanlara saygım sonsuzdur.

Koyun meselesine gelmişken sayın reisi cumhurumuz ben bu millete ÇOBANLIK yapıcam dedi kimseden ses seda yok, ben onun demek istediğini uzatmadan direkt söyleyince neden zorunuza gidiyor :)

Dolar çıkar Chp suçlu, ergenekondan subaylar içeri atılır chp mhp suçlu, pkk ile masaya devlet oturur chp terör yanlısı, tabelalardan TC yi kaldırırlar chp hain

Ben size ne anlatıyorsam artık, OT geldiniz saman bile gidemiyorsunuz

Son olarak

Dolar 3,42 Gezide dolar 1 kuruş arttı diye bunlar bizi ekmeğimizden ediyor vatan hainleri diye saldıran esnaf sanada geçirmişler olsun :)

Dinini ufak tefek eksiklerde olsa gereğini yerine getiren DİNDAR insanlara saygım sonsuzdur.

Koyun meselesine gelmişken sayın reisi cumhurumuz ben bu millete ÇOBANLIK yapıcam dedi kimseden ses seda yok, ben onun demek istediğini uzatmadan direkt söyleyince neden zorunuza gidiyor :)

Dolar çıkar Chp suçlu, ergenekondan subaylar içeri atılır chp mhp suçlu, pkk ile masaya devlet oturur chp terör yanlısı, tabelalardan TC yi kaldırırlar chp hain

Son olarak

Dolar 3,42 Gezide dolar 1 kuruş arttı diye bunlar bizi ekmeğimizden ediyor vatan hainleri diye saldıran esnaf sanada geçirmişler olsun :)

Birincisi yorumlarını terbiye çerçevesinde yazmanı öneririm. RTE'yi sevmem sende sevmeyebilirsin ama makamına saygı duymak zorundasındır. O hakaret ediyorsa bende ederim mantığı ilkokul seviyesinde kabul görür.

İkincisi tekrar söylüyorum belirli bir konuya sadık kalmalısın dincinin tanımını yapıp oradan RTE' nin Çobanım lafına oradan da dolara atlarsan yaptığın şey saçmalamak olur.

Son olarak

Dinci o anlamda kullanılıyor evet. Dini kullanan, dini dünya işlerine karıştıran anlamında. Siyasetin içine dini sokup duran kişilere dinci denir. Bir de dönüp kendinize bakın bakalım ne yapıyormuşsunuz.

Ayrıca benim zoruma giden bir durum yok. Reis-i cumhur dediğin şahıs bu ülkenin cumhurbaşkanıdır. İster kabul et ister etme, demokratik seçimle gelen bir cumhurbaşkanı olarak senin de cumhurbaşkanındır.

Doların çıkması bu hükümetin suçu, Ergenekon'da vs.'de tamamen bu hükümet hatalı.

Bak ben en azından bunu söyleyebiliyorum.

Şimdi sen de söyle bakalım: "Cahillik edip papaz eriğinin imam eriğine dönüşebildiğine saf gibi inandım." diye. A pardon. Sen de ot gelip saman bile gidemeyenlerden misin yoksa?

Bir sen akıllısın ve her şeyi biliyorsun

Banlanıcam ama orada yazdıklarım da her ne kadar argo konuşmuş olsam da kişisel değil

Allah'a şükür İNSAN'ım yalaka veya kör değilim

Eleştirinizi adam akıllı yapın. Böylece banlanmamış olursunuz. Ama anlayışlıyımdır, psikolojiden anlarım. Üstünlük kurma çabasına ek olarak küfürlü ve hakaretli konuşmak. Zaten konunun en başından beri yaptığınız bu. Çekememezlik kötü bir şey.

Ben yerinizde olsam, bilgiye dayalı, gerçekten bir şeyler öğretmeye çabalanan yazılar çıkarırdım. Benim Atatürk sevgim, bu tür insanlar sayesinde artmıştır. Tavsiye ederim. Yani bir konuda istediğini alamayıp farklı konulara atlamak bizi olduğumuzdan daha aciz gösterir.

En azından Allah'a şükür insanız, adaletliyiz, fikirlere saygılıyız, koyun demiyoruz, kuzu demiyoruz, önce uyarıyoruz, sonra banlıyoruz.

Evet! Günümüzde ''tüm dinciler yobaz, tüm dinci ve yobazlar da Ak Parti destekçisi''dirler. Bunun en bariz örneği önceki dönem AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan'dır. Başbakan Erdoğan için “Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istiyorlar'' diyerek, yüce dinimizi nasıl kendi emellerine alet ettiklerini bu sözleriyle ispatlamıştırlar.
Hani diyorduk ya,''Allah ile aldatranlar'' bu sadece küçük bir örnek.
Asıl büyüğü heybede gizli!

Bir deniz meslek okululundan mezun olan nasıl ki imam olamazsa, bir İmam Hatipli de denizci olamaz. Yada asker olamaz, çünkü mistik ilimler ile müspet ilimler bambaşka şeylerdir.
Bunu bile bile hala tüm okulları İmam Hatip'e çeviriyorlar ise bunun altında kendilerine biat etmiş bir dinci nesil yetiştirip bunları devletin tüm kurumlarına yerleştirerek tıpkı Fetöcü haşhaşiler gibi bir emirle intihar bile edebilecek kadar mankurtlaşmış insanlara devleti teslim edip onları istedikleri gibi kullanma yatmaktadır.

Bizim sorunumuz bu okulların kaldırılmasıyla ilgili değil, ihtiyaca göre düzenlenmesiyledir.

Evet! Günümüzde ''tüm dinciler yobaz, tüm dinci ve yobazlar da Ak Parti destekçisi''dirler.

He canım he. Bazen senin gibi çarpık fikirli insanların bu şekilde sinirlendiğini görmek, şu hükümete olan sevginin artmasına en büyük neden. Kavrul bakalım kendi yağında.

Bir tane adam bulmuş "Bak bu adam böyle yaptı." diyor. Sonra da sevmediği bütün ne kadar insan varsa "Onlar da bunun gibi." diyor. Te allam. Bir sensin zeki, akıllı.

Bir deniz meslek okululundan mezun olan nasıl ki imam olamazsa, bir İmam Hatipli de denizci olamaz. Yada asker olamaz,

Bir imam hatipli neden asker olamazmış anlamadım, nedir buna engel olan şey?

İhlde matematik, yabancı dil, dil bilgisi vs.vs. gibi diğer okullarda olan dersler var, FAZLADAN bir kaç ders var.

FAZLA ders gören bir öğrenci neden asker olamaz? neden doktor olamaz? neden mühendis olamaz?

Vs.vs.

Ayrıca aynı şey meslek lisesi vs. için de geçerli, meslek lisesini bitirmiştir, İLAHİYAT okur, imam olur, gayet normaldir.

Bir imam hatipli neden asker olamazmış anlamadım, nedir buna engel olan şey?

İhlde matematik, yabancı dil, dil bilgisi vs.vs. gibi diğer okullarda olan dersler var, FAZLADAN bir kaç ders var.

FAZLA ders gören bir öğrenci neden asker olamaz? neden doktor olamaz? neden mühendis olamaz?

Vs.vs.

Ayrıca aynı şey meslek lisesi vs. için de geçerli, meslek lisesini bitirmiştir, İLAHİYAT okur, imam olur, gayet normaldir.
İmam hatip liselerinde mistik bir öğrenim hakimdir. örneğin 5 vakit namaz, dualar, hatiplik gibi...Askerlik ise gerek teknik, gerekse liderlik ve de fiziksel şartlara uygunluk isteyen bedensel dayanıklılık isteyen müspet ilmin alanıma giren konulardır, tıpkı denizcilik gibi..
denizcilik de bedensel dayanıklılık ve teknik bilgi isteyen zor bir meslek dalıdır. Bu sebeple liseden itibaren bu dalda meslek okulları açılmış ve başarılı denizcilerimizin yetişmelerine ön ayak olunmuştur. Şimdi kalkıp İmam Hatip Lisesinde okuyan bir dini ilimler okumuş bir talebeyi alıp denizci yapacağım derseniz bu komiklikten öte mesleği bilip bilmemeleri önemli değil yeter ki benim zihniyetim de olsunlar (Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi ''dindar bir nesil yetiştirmeliyiz '') demektir. Tıpkı bir tornacının teknik liseden çıkıp imam olamayacağı gibi bir imamında tornacı olamayacağı veya bir askerin imam olamayacağı gibi bir imamında asker olamayacağı ayan beyan ortadadır.
Askerlikte kesin itaat vardır. Liderlik eğitimi verilir. Lider olabilmek için Tarih, dil, coğafya, edebiyat bilgisinin yanında teknik ve fiziksel becerilerinde de güçlü olunmalı.
Bir İmam hatipli hem imamlık, hafızlık dersi alacak hemde askerlik ya da denizcilik, tornacılık derslerine girecek..

Kusura bakmayın ama sizinkisi tıpkı Cengiz Aytmatov'un, ''gün olur asra bedel''adlı romanındaki juan juanların Türkler arasından yakaladıkları, kafalarını kazıyarak yaş deve derisini sarıp ellerini bağlayıp çöle salınan, kızgın güneşin altında günlerce bekletilip sağ kalanların mankurtlaştırıldığı delikanlıların hazin sonuna benziyor. Bunlar asker olsa ne olur komutanını dinleyeceğine FETÖ çetesinin asker ocağına yerleştirdiği haşhaşiler gibi ona bu işi sağlayan siyaset erbabını dinler. Böyle bir ordu ile değil savaş yapmak tatbikat bile yapılmaz!

Benim ifadelerim ortadadır. siz kendinize bakın!
Ayrıca birilerinin bana gydirmasıinden dem vurmaktasınız. sizin göreviniz bizlere hakaret ve küfür edenleri uyarmak gerekirse cezalandırmak değil midir ki, bunu yapanlara adeta çanak tutmaktasınız.
Yazık! Hem islam'dan dem vuracaksın hem de uyarma butonuna basıp bu adama gerekli cevabı verin dememe rağmen sadece yaptığınız benim mesajımla beraber onunkini de silme.. Bu davranışınızla bana küfür ve hakaret edeni koruyacak utanmadan şimdi de, böyle gidersen daha çok sana giydirirler gibisinden sözler edip cibiliyetinin gereğini icra ediyorsun!

Ben henüz hadım olmadım.
Sesim gür ve erkek sesidir.
Onun bunun sözcülüğüne soyunup ''yalaka'' da olmam!

İmam hatip liselerinde mistik bir öğrenim hakimdir. örneğin 5 vakit namaz, dualar, hatiplik gibi...Askerlik ise gerek teknik, gerekse liderlik ve de fiziksel şartlara uygunluk isteyen bedensel dayanıklılık isteyen müspet ilmin alanıma giren konulardır, tıpkı denizcilik gibi..
denizcilik de bedensel dayanıklılık ve teknik bilgi isteyen zor bir meslek dalıdır. Bu sebeple liseden itibaren bu dalda meslek okulları açılmış ve başarılı denizcilerimizin yetişmelerine ön ayak olunmuştur. Şimdi kalkıp İmam Hatip Lisesinde okuyan bir dini ilimler okumuş bir talebeyi alıp denizci yapacağım derseniz bu komiklikten öte mesleği bilip bilmemeleri önemli değil yeter ki benim zihniyetim de olsunlar (Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi ''dindar bir nesil yetiştirmeliyiz '') demektir. Tıpkı bir tornacının teknik liseden çıkıp imam olamayacağı gibi bir imamında tornacı olamayacağı veya bir askerin imam olamayacağı gibi bir imamında asker olamayacağı ayan beyan ortadadır.
Askerlikte kesin itaat vardır. Liderlik eğitimi verilir. Lider olabilmek için Tarih, dil, coğafya, edebiyat bilgisinin yanında teknik ve fiziksel becerilerinde de güçlü olunmalı.
Bir İmam hatipli hem imamlık, hafızlık dersi alacak hemde askerlik ya da denizcilik, tornacılık derslerine girecek..

Kusura bakmayın ama sizinkisi tıpkı Cengiz Aytmatov'un, ''gün olur asra bedel''adlı romanındaki juan juanların Türkler arasından yakaladıkları, kafalarını kazıyarak yaş deve derisini sarıp ellerini bağlayıp çöle salınan, kızgın güneşin altında günlerce bekletilip sağ kalanların mankurtlaştırıldığı delikanlıların hazin sonuna benziyor. Bunlar asker olsa ne olur komutanını dinleyeceğine FETÖ çetesinin asker ocağına yerleştirdiği haşhaşiler gibi ona bu işi sağlayan siyaset erbabını dinler. Böyle bir ordu ile değil savaş yapmak tatbikat bile yapılmaz!

İmam hatipde din bir DERS olarak verilmektedir, hiç kimsenin alnına tabanca dayayıp 5 vakit namaz kıldırılmaz. İHL'de okuyup namaz kılmaz binlere çocuk vardır.

Hiç bir şey bilmiyorsunuz ihl hakkında sadece sallıyorsunuz.

İmam hatip de SADECE DİN dersleri yoktur, diğer okulalrad olan dersler DE vardır.

MÜZİK vardır!!

BEDEN EĞİTİMİ vardır!!!

ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ vardır!

Belki senin gibileri garip gelecek ama matematik, yabancı dil, dil bilgisi, coğrafya, mesela SİZİN GİBİLERDE HİÇ OLMAYAN MANTIK dersi bile vardır !!!

FELSEFE vardır, MİLLİ GÜVENLİK DERSİ vardır!

Daha yazayım mı?

hangi akılla diğer okullardan EKSİĞİ OLMAYAN, hata FAZLASI olan bir okula bu kadar düşmanlık yapıyorsunuz anlamıyorum.

Çocuk liseye gider, ister ihl olur ister meslek ister anadolu ister düz.

Senin sakız gibi çiğnediğin Denizcilik MESLEK YÜKSEK OKULUnun sorularına cevap verirler, hangisi daha çok bilirse o çocuk denizcilik okur.

Olması gereken bu değil mi?

2 çocuğa 2+2 kaç diye soruyorsun.... ihl öğrencisi de 4 diyor diğeri de 4 diyor ama sen diyorsun ki ihl'li bilemedi, denizlciliğe giremez :)

Bu kafayı değiştirin.

NOT: BU arada ihlde HAFIZLIK diye bir ders yoktur :)

İmam hatipde din bir DERS olarak verilmektedir, hiç kimsenin alnına tabanca dayayıp 5 vakit namaz kıldırılmaz. İHL'de okuyup namaz kılmaz binlere çocuk vardır.

Hiç bir şey bilmiyorsunuz ihl hakkında sadece sallıyorsunuz.

İmam hatip de SADECE DİN dersleri yoktur, diğer okulalrad olan dersler DE vardır.

MÜZİK vardır!!

BEDEN EĞİTİMİ vardır!!!

ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ vardır!

Belki senin gibileri garip gelecek ama matematik, yabancı dil, dil bilgisi, coğrafya, mesela SİZİN GİBİLERDE HİÇ OLMAYAN MANTIK dersi bile vardır !!!

FELSEFE vardır, MİLLİ GÜVENLİK DERSİ vardır!

Daha yazayım mı?

hangi akılla diğer okullardan EKSİĞİ OLMAYAN, hata FAZLASI olan bir okula bu kadar düşmanlık yapıyorsunuz anlamıyorum.

Çocuk liseye gider, ister ihl olur ister meslek ister anadolu ister düz.

Senin sakız gibi çiğnediğin Denizcilik MESLEK YÜKSEK OKULUnun sorularına cevap verirler, hangisi daha çok bilirse o çocuk denizcilik okur.

Olması gereken bu değil mi?

2 çocuğa 2+2 kaç diye soruyorsun.... ihl öğrencisi de 4 diyor diğeri de 4 diyor ama sen diyorsun ki ihl'li bilemedi, denizlciliğe giremez :)

Bu kafayı değiştirin.

NOT: BU arada ihlde HAFIZLIK diye bir ders yoktur :)
İmam hatip Liseleri ülkemizdeki İmam ve Hatip ihtiyacını karşılamak için Atatürk tarafından kurdurulan Milli Eğitim bakanlığına bağlı okullardır. Aslında ülkemizdeki tüm okullar (buna cemaat okulları dahil) anayasamızda belirtildiği gibi Milli Eğitim bakanlığına bağlı olmak zorundadırlar. Hal bu iken Asker yetiştiren bir okulu kapatıp, İmam ve Hatip yetiştiren okulları kapatmamanın altında hangi hesapların yattığını uçan kuşlar bile anlamışken sizin anlamamış olmanız beni şaşırtmadı dersem yanlış olmaz.
Efendim din dersleri yanında şu şu şu derslerde veriliyor düz liselerde ner varsa burda da aynı müfredat var gibisinden hamasi nutuklar çekmenize gerek yok. Meslek okulunda o meslekle ilgili dersler ağırlıktadır. Askeri okullarda da sizin bu saydıklarınız dersler veriliyor ama ana ders askeri eğitimdir. Bedensel güç, dayanıklılık, savaş teknikleri, liderlik vasfı, emir komutanın ne demek olduğu, vatan kavramı, yurttaş olmak, emrinde olanların sorumluluğu vb. asker olmayı gerektiren bir eğitim verilir. Siz ise tüm bunları bir imam hatiplinin de aynı zamanda din eğitimi alıp imam ve hatip olarak mezun olup bunun yanında diğer eğitimleri de alabileceğini ve askerlik yapabileceğini iddia ediyorsunuz. Bende diyorum ki madem öyle bari tornacılığı da öğrensin buna ilave denizciliği de öğrenip komple bir insan olsunlar!
Yahu bu mümkün müdür, ortalama 14-18 yaş aralığında olan bu evlatlarımızın beyinleri tüm bu meslekleri nasıl bir arada yürütecekler. Buna 30 yaşına bir yetişkin dayanamaz bu çocuklar nasıl dayansın!
Aslında söylenecek o kadar şey var ki sussam mı susmasam mı dedirten!

Benim ifadelerim ortadadır. siz kendinize bakın!
Ayrıca birilerinin bana gydirmasıinden dem vurmaktasınız. sizin göreviniz bizlere hakaret ve küfür edenleri uyarmak gerekirse cezalandırmak değil midir ki, bunu yapanlara adeta çanak tutmaktasınız.
Yazık! Hem islam'dan dem vuracaksın hem de uyarma butonuna basıp bu adama gerekli cevabı verin dememe rağmen sadece yaptığınız benim mesajımla beraber onunkini de silme.. Bu davranışınızla bana küfür ve hakaret edeni koruyacak utanmadan şimdi de, böyle gidersen daha çok sana giydirirler gibisinden sözler edip cibiliyetinin gereğini icra ediyorsun!

Ben henüz hadım olmadım.
Sesim gür ve erkek sesidir.
Onun bunun sözcülüğüne soyunup ''yalaka'' da olmam!

He canim he.

Geri