Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocukları Anlamak

• Kullanıcı Mastor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çocuk Sağlığı ve Eğitimi
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Okulda dikkat gösterme konusunda zorluk çekme, akranlarıyla iletişim kurmada sorunlar yaşama ve daha birçok belirtisiyle birlikte Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun (ADHD) bütün semptomları iletişim için yanıltıcı olabilir. Ancak İsveçli animatör Erik Rosenlund konuyla ilgili hazırladığı “Falling Letters” isimli kısa animasyon videosu ile hiçbir şey söylemeden birçok şey anlatmayı başarmış.

Aşağıdaki diyalogsuz kısa film, küçük bir çocuğun sınıfta, yemekhanede ve durakta otobüs beklerken ilgisinin ve dikkatinin dağılmasını ve dahası duygularını anlayabilecek birisini bulmakta yaşadığı zorlukları gösteriyor.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (ADHD) sahip çocuklar (ve yetişkinler); stres, anksiyete ve karamsarlık gibi durumlara sebep olabilen uyku eksikliği probleminin en büyük risk gruplarından birisidir. ADHD bireyler üzerinde 2006 yılında yapılan bir çalışmada; bu bireylerin uyku apnesi karakteristikleri ve gündüz uyku hali göstermeye daha yatkın oldukları bulgusuna erişildi.

Henüz tam olarak nedenini açıklayamasalar da, araştırmacılar; dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun, uyku eksikliğinin ve uyku problemlerinin birbirleriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorlar.

[YOUTUBE]EQ71vgRzCA4[/YOUTUBE]​

Tam olarak bu dertten muzdaribim.
Yani bir şeylere konsantre olmaya başlayıp kısa süre sonra hareket etme isteği yaşıyorum. Sonra uyku hali kısmı da gayet uygun adı bu olmasa bile benzerini yaşıyorum kesinlikle
Ciddi sinir blzucu.

DEHB çok artmış durumda. Mümkün mertebe çocuklarınızı telefon, tablet vs. uzak tutun…

Ya ben bu yaklaşımı yanlış buluyorum. DEHB çok çok iyi bildiğim bi konu.
Bu tarz yaklasimlardan da artık bana ifrit,nefret gelmiş bir konu ayrica. Sebebini şimdi burada açıklamayayim.
Ders çalışmayan cocugunu dra getiren veliler onları başından atmak istercesine uyarıcı ilaç yazan Dr dolu ortalık.DEHB ilaclari cok pahalı ve hala "Imm seni gidi senii yaramaz cocuk hastaligi" algisi saglik bakanligina kadar islemis olmali ki sgk 25 yas üstünü karsilamiyor.Bu, dehb böyle bi sey değil. Çalışmanın tamamını okumadım ama bağımlılık davranışı üzerinde durulmamış. Oyun bağımlılığından dolayı ders çalışamayan çocuklara dehb demeye kapı açar bu. DEHB de hiperfocus vardır ayrıca. Dehbli bi çocuk bi oyuna bi hobiye deli dehşet konsantre olabilir , ilgili konunun adeta bu hiperfocus sayesinde profesörü olabilir. DEHB nörolojik daha dogru ifade ile neurogelisimsel bi olay. Dopamin ile alakali bir sorundan neuronlar arası bilgi akışında kopukluk olmasi ile alakali bir durum. Şiddetli bireylerde okuduğunu anlayamamaya kadar gidebiliyor; okuduğu bilgi beyinde gerekli yere gidemeden neuronlar arasi kopuyor cunku. "Dikkatimi toparlayamiyorum,ders çalışamıyorum " pembe götlüleri yüzünden ciddi takibe alınmasi gereken kişilerin mağdur olduğu bi rahatsızlık. DEHBlilerin beyin morfolojileri bile farklı. Oyun bağımlılıkları ile arasinda kayda değer anlamlilik kurmak reçete gerektiren ilaçları saçma sapan ailelere kişilere reçete edip ilacı kara borsa sektörüne itmeye teşvik etmek gibi bi sey. Oyun PC bağımlılığı olan çocuğunuza bilişsel davranışci terapi desteği düşünün.

Geri