Depremden sonra kaymaya gitti

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
sol cenahta önceden bu tip haberler kılıçdaroğlu adına yapılırdı. Son seçim zaferlerinden sonra ise imamoğlu en büyük rakip olarak görülerek hedef oldu. deprem haberlerinden çok imamoğlu üzerinden algısal vasıfsızlaştırma yapılma sebebi de bu korku.

İmamoğlu, Elazığ’a gittiğinde halkı teselli ederken “bu adam hangi vasıfla burda” diyen kitle ile şimdi Elazığ depremini kaale almadı diyen kitle ne yazık ki aynı kitle. Arkadaşlar karar verelim bu adam öncü biri mi değil mi ? Madem değil neden ailesiyle sömestr tatilinde 2 gün tatil yapmış adama tepki gösteriliyor?

Eğer olayın magazinsel boyutu bir yana bırakılsa çok değil daha iki gün önce mecliste yine yeni yeniden “deprem araştırma önergeleri” akp ve mhp oylarıyla reddedildi. Aynı meclis aynı gün ahlat’a cb sarayı yapılmasını ise kararlaştırdı. Bu kaykaydan daha büyük bir basiretsizliktir. Ben siyasi ayrışmış tepkili güruha demek isterim ki depremin sonrasını herkes konuşur, gelin buyrun öncesini konuşalım. Vergiler, yardımlar kentsel dönüşümler için ayrılsın, yapılar güçlensin. Ahlat’a saray yapmaya harcamayalım garibin evine ocağına harcayalım. Bırakın magazini onun bunun kaymasını servis etmeyi. Uyanan kitle yemiyor bu basit haberleri.

Son düzenleme:
Menfaat, çıkar sağlamak için yapılan takiye ahlaksıztır.
Yoksa acılı insanların arasında, keyfinden ödün vermemek
bana göre aymazlık,
Kırk kişinin öldüğü, yüzün üzerinde kişinin yaralandığı
bir felakettte, bütün ülkede birlik beraberlik
görüntülerinin geldiği bir zamanda
Türkiyenin özeti olan İstanbul Büyükşehir Belediye
başkanı, tatitele, eğlenmeye gidiyor.

Depremzede mağduru olsaydınız gene aynımı düşünürdünüz
Bunu çok merak ediyorum?

Yalanın her türlüsü kötüdür. Diğer bölümlerde muhabbetin dibini sıyırıp kahkaha atıp buraya gelip ağlayan zırlayanlarda yalancıdır. İki gün önce burada Ah vah edenlere gidip diğer konularda bak, sanki hiç deprem olmamış gibi davranmaya devam ediyor.

Adam Cumhurbaşkanı değil vekil değil tek vasfı İstanbul BB başkanı olması ve adam diğer herkes gibi yardımını yaptı köşeye çekildi.

Cumhurbaşkanı, ülkesinde ciddi bir yıkım yaşanmış atlıyor uçağına Afrika gezisine çıkıyor kimsenin ağzını bıçak açmıyor
Muhalefet 17 yıldır deprem vergisi alındı. Bu paralara ne oldu diyor kimsenin ağzını bıçak açmıyor
Depremin günü dolmadan yardım dilenen Kızılay Ensar vakfına 8 milyon $ bağış yapıyor kimsenin ağzını bıçak açmıyor.

Günlerdir depremden çok "vay efendim neden kayağa gitmiş" deniyor. Bu adamın sadece bir belediye başkanı, eline kazma kürek alıp kazımı yapsın? Ekrem İmamoğlu deprem bölgesine gidiyor reklam yapıyor diyorsunuz. Adam gitmese, nasıl gitmez diye laf yapacaktınız.

Herkes kendi kapısının önünü süpürsün, kendinizin yapmadığı şeyi başkasından beklemek aymazlık hatta ahlaksızlıktır.

sol cenahta önceden bu tip haberler kılıçdaroğlu adına yapılırdı. Son seçim zaferlerinden sonra ise imamoğlu en büyük rakip olarak görülerek hedef oldu. deprem haberlerinden çok imamoğlu üzerinden algısal vasıfsızlaştırma yapılma sebebi de bu korku.

İmamoğlu, Elazığ’a gittiğinde halkı teselli ederken “bu adam hangi vasıfla burda” diyen kitle ile şimdi Elazığ depremini kaale almadı diyen kitle ne yazık ki aynı kitle. Arkadaşlar karar verelim bu adam öncü biri mi değil mi ? Madem değil neden ailesiyle sömestr tatilinde 2 gün tatil yapmış adama tepki gösteriliyor?

Eğer olayın magazinsel boyutu bir yana bırakılsa çok değil daha iki gün önce mecliste yine yeni yeniden “deprem araştırma önergeleri” akp ve mhp oylarıyla reddedildi. Aynı meclis aynı gün ahlat’a cb sarayı yapılmasını ise kararlaştırdı. Bu kaykaydan daha büyük bir basiretsizliktir. Ben siyasi ayrışmış tepkili güruha demek isterim ki depremin sonrasını herkes konuşur, gelin buyrun öncesini konuşalım. Vergiler, yardımlar kentsel dönüşümler için ayrılsın, yapılar güçlensin. Ahlat’a saray yapmaya harcamayalım garibin evine ocağına harcayalım. Bırakın magazini onun bunun kaymasını servis etmeyi. Uyanan kitle yemiyor bu basit haberleri.

Mantık aslında bu kadar basit.

Kendisini çok sever takip de ederim.Seçim zamanında bizzat yakın akraba ve arkadaşlarımdan oy da istedim.Fakat bu yaptığını doğru bulmadım.Belki de en çok yanıldığımı düşünmek beni üzdü.Henüz her şey taze iken,böylesine yaralar sarılmamışken yaptığının gayet tabii oldugunu söylemesi,açıkçası beni daha da üzdü.Burda Insanlar gerçekten çok zor durumda.Kar yağarken çadırlarda insanlar hayatını devam ettirmeye çalışıyor.Her şeyden önce vicdan diyorum.Hayat elbette devam ediyor.Fakat yaralar sarılmadan devam eden hayat,yarası olmayanların umursamazlı olmaz mı?
Babalık görevi olduğunu söylemesi bu durumu normalleştiremez.Ufkunu görmek isteyen bir siyasi aktör,bazı şeylerden feragat etmeyi göze almalıydı.Kendisi aslında belediye başkanından daha fazlasıdır.Umarım bir an önce bu durum idrak edilir.Buraya gelmesini canı gönülden tebrik etmiş,verdiğim kararın isabeti ile gurur duyarken böylesi bir fotoğraf beni hayal kırıklığına uğratmadı desem, yalan olur.
Aslında kendisi sadece Istanbulluların oy'unu değil,her yöreden oluşan halkın oy'unu aldı.
Bizim gelenek ve göreneklerimize aykırı davrandığını düşünüyorum.Ayrıca iktidara böyle bir koz vermesini tamamen siyasi yetersizliğine bağlıyorum.
Ha şu da bir gerçek ki,buraya gelen birçok siyasetçilerin şov yaptığı da doğrudur.Fakat zalimim zulmüne maruz kalanlar,diğergamlık konusunda daha da titiz olmalı diye düşünüyorum.Göstermelik değil,bunu insani bir kalple yapmalılar.

• Beğen
Tepkiler: X
Kim nereye, neden, nasıl gitti konuşulacağına deprem vergileri nereye gitti diye konuşulmalıydı. Bunu konuşmak daha kolay geliyor sanırım.
Bu arada, Kızılay'ın da içini boşaltmışlar gibi duruyor. Neden bağış beklendiği anlaşılıyor yani.

• Beğen
Tepkiler: X
Cenazeden sonra işi olan işine gider, işi olmayan evine gider. Bar'a giden de olursa, tepki çeker. En aptal olan bile bunu bilir ve en azından bunu medyada paylaşmaz. Ekrem başkan tartışılmak istediği için kendi tatil resimlerini paylaşmış olmalı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile bunu yapmış olmalı. Özelikle de dikkat çeken renkler giymiş ki (Turuncu, Kırmızı) gözden kaçmasın. Biz de tartışıyoruz.

Deprem öldürmez, yanlış inşa ve tedbirsizlik insan öldürür diyor bilim adamları. Bu çerçevede tabiiki tüm yetkililere sormak gerekli, deprem öncesi ev ödevlerinizi yeteri kadar yaptınız mı yoksa oy uğruna her türlü inşaata müsade mi ettiniz? Bu ara sahi ne yaptınız bu deprem vergilerini?
Bırakın bir belediye başkanının ailesiyle yaptığı tatili tartışmayı da sadete gelin ve gerekli mercileri sorgulayın.
Mesela Japonya'da neredeyse her hafta daha büyük depremler oluyor ama oradan bizimkisi gibi ölüm haberleri, çadır da kalanlar haberi,.... duymuyoruz. Neden acaba dersiniz?
Bence onlar ev ödevlerini doğru ve zamanında yapıyorlar ve sadece iş olsun torba dolsun diye bir büyük şehrin belediye başkanının tatili ile ilgilenmiyorlar.

Son düzenleme:
imamoglu_8362.jpg

Terledi mi ki?
Cok terlioda.
Iyy.

Ölü evinden yemek uman milletiz neyiz tatavası bu ya? Elazığ veya Malatya İBB sorumluluk alanında değil. İBB maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber etmiş vaziyette. Sahadaki personel İBB Başkanını temsil ediyor ediyor. Yetki alanı olmayan bir yere elinden geldiğince yardım eden bir insandan ne umuluyor? Bu adamlar kanaat önderi değil siyasi figürler. Her hareketlerine mana yükleyip cadı avına çıkmamak gerek aksi halde Uludağ eteklerine modern sorgu odaları kurmamız gerekirdi.

Tabuta dirsek dayayıp miting yapmadı, kuran sallayıp oy istemedi o yüzden mi bütün bu karalama? İlla hesap soracak, sorgulayacak tipler arıyorsanız Bebek sahilindeki süslüman kafelerde müteahhit babasının parasını ezip keyfine keyif rantına rant katan nargile tayfadan hesap sorun buradan ak gürûh'a ekmek çıkmaz.

Ölü evinden yemek uman milletiz neyiz tatavası bu ya? Elazığ veya Malatya İBB sorumluluk alanında değil. İBB maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber etmiş vaziyette. Sahadaki personel İBB Başkanını temsil ediyor ediyor. Yetki alanı olmayan bir yere elinden geldiğince yardım eden bir insandan ne umuluyor? Bu adamlar kanaat önderi değil siyasi figürler. Her hareketlerine mana yükleyip cadı avına çıkmamak gerek aksi halde Uludağ eteklerine modern sorgu odaları kurmamız gerekirdi.

Tabuta dirsek dayayıp miting yapmadı, kuran sallayıp oy istemedi o yüzden mi bütün bu karalama? İlla hesap soracak, sorgulayacak tipler arıyorsanız Bebek sahilindeki süslüman kafelerde müteahhit babasının parasını ezip keyfine keyif rantına rant katan nargile tayfadan hesap sorun buradan ak gürûh'a ekmek çıkmaz.
Söyledikleriniz tümüyle dogru. Bu milletten ( ne yazikki çoğunluğu için geçerli, bazen rahmetli Aziz Nesin aklıma geliyor) bir cacık dahi olmaz. Bunu her seferinde söylüyorum ve yaşananlar, olan bitenler,... ne yazikki beni haklı çıkartıyor. 18 yıldır ülkeyi tek başına yönetip ama depreme hazırlıklı binalar yaptırmayan iktidara şak şakcılık yaparlar, deprem ismi altında alınan vergilerin hesabını soranlara vatan haini derler,...... ve şimdi sanki Türkiye'de sadece tek bir belediye başkanı varmış ve bu belediye başkanı da deprem ile sorumluymuş gibi sabah akşam ağızlarına küpe yapıp güya bir hatasını bulmuş gibi vuruyorlar da vuruyorlar.
Ya siz gerçekten depremden zarar görenleri ve bir başka olacak depremlerde zarar görecekleri düşünseniz, her yetkiyi 18 yıldır tek başına elinde tutanlara bir çift söz söylersiniz. Ama dostum bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Madem Türkiye'nin her sorunu İBB sayın İmamoğlun'dan soruluyor neden bay Recep Kanal İstanbul projesi için " o zatın yetkisi yok, yetki bizde" diyor ve gene siz şakşakcılar bunu alkışlıyorsunuz?

Dün Elazığ CHP vekili Gürsel Erol , bu saçma konuyla alakalı konuştu.

"
Ekrem İmamoğlu geldiği ilk dakikadan itibaren arkasında yoğun bir protokol olarak kendisine eşlik ettik ve baktık ki bir süre sonra çevremize rahatsızlık verdiğimizi farkettim. Trafiğe çıkıyoruz 100 araç yollar kilitleniyor, vatandaşlarla ilgilenemiyoruz vs. Ben de Ekrem Başkana geldiğin için sağ ol ama gitmen lazım böyle hep birlikte gezerek insanlara yardımcı olamıyoruz deyip kendisini Erzurum a yolladım. Zaten çocukları ordaydı eşiyle gidip oradan çocuklarını alacaktı ben kovunca (gülüyor) erken gitmek zorunda kaldı Erzurum a.

Öte yandan Kılıçdaroğlu aradı geleceğini söyledi, bu olaydan sonra ona da gelme Başkan dedim. Aynı sebepten dolayı vatandaşlarımız mağdur şuan sonra gel dedim.( bugün ) gelecek.

Deprem oldu mu bi yerde 10 larva siyasetçi o bölgeye gidiyor işler daha çok zorlaşıyor. Halbu ki üstünden biraz zaman geçse öyle gelseler daha iyi. Enkaz altında insan çıkartılıyor polisi protokolü gelen siyasetçinin peşinde koşuyor olmaz böyle."

Geri