Deprem ağı (mobil uygulama)

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
bulunduğunuz konuma göre etrafınızda gerçekleşmiş ve yakında sizin de hissedeceğiniz depremleri saniyeler öncesinde haber verdiği iddia edilen uygulama.... çalışma prensibi şöyleymiş: cep telefonlarında gömülü ivme ve hareket ölçer sensörlerini kullanıyormuş.... birçok telefondan benzer veriler alındığında uygulanın yüklü olduğu bölgeye yakın diğer telefonlara deprem oluyor bilgisi gönderiyormuş..... tabii olur olmaz bildirim almamak için ayarlarını kendinize göre yapmanız gerekiyor..... ilgili yorumlar, çoğunlukla uygulamanın işlevini yerine getirdiği yönünde..... indirmek isterseniz androidte ücretsiz ve reklam çıkıyor, iosta 45 tl ve reklam çıkmıyor....

deprem merkezine uzaksanız işe yarar. konumunuza uzak bir depremde yaralanma ve ölme durumu ihtimali düşük olacağından ben gereksiz görüyorum biraz.

deprem merkezine uzaksanız işe yarar. konumunuza uzak bir depremde yaralanma ve ölme durumu ihtimali düşük olacağından ben gereksiz görüyorum biraz.
uzak konumlar için depreme psikolojik olarak hazır olma konusunda mantıklı buluyorum şahsen uygulamayı.....

Deprem anında sarsıntı sebebi ile üst katlardan bir yere kaçma şansınız olmasa da zemin katlar açısından işe yarayabilir. Merdivenler de en güvensiz alanlar olduğu için panikle merdivene koşmamak gerekiyor.

Sürekli artçı deprem olan bölgeler için psikoloji bozar. Dün 10 tane deprem oldu birkaç tanesini hissediyor insan. Sürekli uyarı geldiğinde daha huzursuz oluyorsun. Büyük deprem olunca android otomatik uyarı veriyor arkadaşlar bilginiz olsun.
Tabii deprem anında veriyor bilgi, ve hissetmemek mümkün değil. Ortalama söylüyor şu civarda deprem oluyor gibisinden.
Son depremde bu uyarı geldi 6.4 depreminde.

12 ağustosta malatyada peş peşe gerçekleşen depremlerde telefonda başlattığı "hazır ol az sonra sallanacaksın" geri sayımıyla beni bayağı terletti......

d6ded3fc-9041-4675-be84-73e829630a70.JPG

Androidde de deprem uyarı var ayarlarda. Geçen Malatya depreminden önce miydi neydi uyarı almış arkadaşlar…

Geri