Daha Önce Hiç Görmediğiniz Bir Marilyn Monroe

Konu sahibi son olarak 2318 gün önce görüldü
Başlık çok iddialı ya, bence görmüşsünüzdür ama yinede olduğu gibi çaldım başlığı.

Sevgilisine Verdiği En Doğal Pozlarla Daha Önce Hiç Görmediğiniz Bir Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, ünlü olmadan önce, Norma Jeane Dougherty olarak biliniyordu. Ve 1946 yılında, bir gün fotoğrafçı sevgilisi André de Dienes ile birlikte, geleceğin sarışın bombası Marilyn’in fotoğraflarını çekmek için Malibu plajına gittiler. Dienes, şu cümlelerle anlatıyor birlikte geçirdikleri o günü:

“O sadece 20 yaşındaydı ve henüz onun ışığının, kahkahlarının üzerinde bir gölge vardı… İçimden ona bazı kelimelerin anlamlarıyla ilgili bir soru sormak geldi. Sorularımı, özellikle hiç düşünmeden cevaplamasını istedim. Kelimeler şöyleydi: Mutluluk, sürpriz, şüphe, zihin, üzüntü, mutsuzluk, ölüm, barış… Ben ‘ölüm’ dediğimde, üzerindeki koyu renkli şalı aldı ve onunla başının tamamını örttü. Çünkü ölüm onun karanlığı, hiçliğiydi. Başka bir tepki göstermesi için ona, ölümün bir başlangıç olabileceğini söyledim. Ama o başını hayır anlamında salladı ve “Benim için ölüm bu” dedi. Ona göre ölüm, her şeyin sonuydu.”

İşte güzelliğiyle birkaç nesli kendisine hayran bırakan Marilyn Monroe’nun birbirinden doğal ve samimi pozları.

1.marilyn.monroe.20yas-470x600.jpg

2.marilyn.monroe.20yas-545x600.jpg

3.marilyn.monroe.20yas-425x600.jpg

4.marilyn.monroe.20yas-476x600.jpg

5.marilyn.monroe.20yas-400x600.jpg

6.marilyn.monroe.20yas-464x600.jpg

7.marilyn.monroe.20yas-467x600.jpg

8.marilyn.monroe.20yas-600x488.jpg

9.marilyn.monroe.20yas-468x600.jpg

10.marilyn.monroe.20yas-573x600.jpg

11.marilyn.monroe.20yas-484x600.jpg

12.marilyn.monroe.20yas-461x600.jpg

13.marilyn.monroe.20yas-478x600.jpg

14.marilyn.monroe.20yas-600x472.jpg

15.marilyn.monroe.20yas-467x600.jpg

16.marilyn.monroe.20yas-471x600.jpg

17.marilyn.monroe.20yas-437x600.jpg

18.marilyn.monroe.20yas-473x600.jpg

19.marilyn.monroe.20yas-432x600.jpg

Güldüğü zaman güzel olmayan kadın yoktur
Kadın naif ve de güzel

Ajansi Marilyn Monroe'yu red ederken
“Sen en iyisi gidip sekreterlik ogren yada evlen!" demis.
Tarihin onemli gaflarindan biri olarak gecer.
Bi de Norma’cigimin cidden alti ayak parmagi mi vardir.
Hep merak etmisimdir.
Ama su asikar ki bir erkek icin sampiyonlar ligi finali
hatta kupasi bu hatun kisi.

Bir itiraf gelsin benden. Bu kadının isminden ve fotoğrafından baska hiçbir bilgiye vakıf değilim. Cocuklugumdan beri duyarim, rastlarim ama nedir necidir bilmiyorum. Hic ilgimi çekmedi bugune kadar. Bugünden sonrasını da bilemiyorum. Bunca dillere düşmesi bosuna degildir herhalde. Bir sey soyleyecegim. Boşuna.

Sevgilisi bey kendisine fotolar için para ödemiş. Çok profesyonel bir ilişki takdir ettim hocam

Bir itiraf gelsin benden. Bu kadının isminden ve fotoğrafından baska hiçbir bilgiye vakıf değilim. Cocuklugumdan beri duyarim, rastlarim ama nedir necidir bilmiyorum. Hic ilgimi çekmedi bugune kadar. Bugünden sonrasını da bilemiyorum. Bunca dillere düşmesi bosuna degildir herhalde. Bir sey soyleyecegim. Boşuna.

Norma Jeane Baker. Dogum tarihini animsamiyorum su aralar yuz kusur yaslarinda olabilir.
Filmlerde oynamistir ama akilda kalan filmleri degil, "kadin"ligidir zaten.
Kult filmi olarak "erkekler sarisin sever" diye bilinir ama ben "Niagara" daki femme fatale halini severim.
(kisisel gorusumdur itibar etmeyin)

"Erkekler sarisin sever" filmindeki bir sarkida "kizlarin en iyi dostu pirlantalardir" sozleri,
bugun hala "tek Tas' ile evlenme gelenegini surdurebilcek kadar kadinlari etkilemistir.

Donemin baskani "john f Kennedy" ile o donemin sansasyon iliskisine damga vurmus.
Tamamen vucudunu gosteren seffaf bir elbise ve yatak odasi ses tonu ile soyledigi
"Happy Birthday Mr. President" sarkisi ile skandallar kralicesi olmustur.

Iq su cok yuksektir "aptal sarisin" imajini yaratabilcek kadar zeki bir kadindir kisacasi.
En buyuk gizemlerinden birisi olumudur. Cunku hala sir perdesi kalkmamistir.
Kenndy ailesinin kucuk erkek kardesi ile de iliskisi oldugu dolayisi ile onun tarafindan olduruldugu dusunuldugu gibi.
CIA nin parmaginin oldugunu dusunenler de vardir.

Tiffany 'de kahvalti filmi icin onerilen basrolu red etmistir ve o roldeki basarisi ile Audrey Hepburn
"yuzyilin zerafet" ikonu olurken.
"Yuzyilin Cazibe" ikonlugu Marilyn"cigime kalmistir. Ki bana gore dogru olan da budur .

Yani Marilyn her devri-i alemin kadini, sarisinlarin da "alamet-i farika"sidir.
Endüstriyel bir sanat dali da sayilan Sinema'nin, populer kultur ayaginin besledigi ve yine bizzat yedigi
en onemli trajik figurlerinden biridir.
O yuzden siyah beyaz fotograflarina bakarken dahi renkli ruyalara dalabilirsiniz

Dahasi vardir ama benden bu kadardir.

Anna yi cagirin o gormusmu once o soylesin

Norma Jeane Baker. Dogum tarihini animsamiyorum su aralar yuz kusur yaslarinda olabilir.
Filmlerde oynamistir ama akilda kalan filmleri degil, "kadin"ligidir zaten.
Kult filmi olarak "erkekler sarisin sever" diye bilinir ama ben "Niagara" daki femme fatale halini severim.
(kisisel gorusumdur itibar etmeyin)

"Erkekler sarisin sever" filmindeki bir sarkida "kizlarin en iyi dostu pirlantalardir" sozleri,
bugun hala "tek Tas' ile evlenme gelenegini surdurebilcek kadar kadinlari etkilemistir.

Donemin baskani "john f Kennedy" ile o donemin sansasyon iliskisine damga vurmus.
Tamamen vucudunu gosteren seffaf bir elbise ve yatak odasi ses tonu ile soyledigi
"Happy Birthday Mr. President" sarkisi ile skandallar kralicesi olmustur.

Iq su cok yuksektir "aptal sarisin" imajini yaratabilcek kadar zeki bir kadindir kisacasi.
En buyuk gizemlerinden birisi olumudur. Cunku hala sir perdesi kalkmamistir.
Kenndy ailesinin kucuk erkek kardesi ile de iliskisi oldugu dolayisi ile onun tarafindan olduruldugu dusunuldugu gibi.
CIA nin parmaginin oldugunu dusunenler de vardir.

Tiffany 'de kahvalti filmi icin onerilen basrolu red etmistir ve o roldeki basarisi ile Audrey Hepburn
"yuzyilin zerafet" ikonu olurken.
"Yuzyilin Cazibe" ikonlugu Marilyn"cigime kalmistir. Ki bana gore dogru olan da budur .

Yani Marilyn her devri-i alemin kadini, sarisinlarin da "alamet-i farika"sidir.
Endüstriyel bir sanat dali da sayilan Sinema'nin, populer kultur ayaginin besledigi ve yine bizzat yedigi
en onemli trajik figurlerinden biridir.
O yuzden siyah beyaz fotograflarina bakarken dahi renkli ruyalara dalabilirsiniz

Dahasi vardir ama benden bu kadardir.

Evet, zahmet verdiniz. Evvela teşekkür ederiz. Site maksadına uygun bir paylaşım. Yine de ilgimi ceken, beni etkileyen bilgiler degilmis. Bu elbette bizim eski kafaliligimizdan.

Fakat sizin zahmetinize hürmeten baska bir boyuttan arastirma yaptim yarim saat kadar. Daha önce forumda bir bilgi paylasmistim. İnsanlar inanmamis veya anlamak istememisti. Hitler, Lenin, Stalin, Kennedy, Mao gibi isimlerin on planda oldugu, beraberinde Marilyn, Amy, Jackson gibi bircok devlet adami, is adami ve sanatcinin bazi hususlarda olumlu yonde deşifre edilip dunyaya servis edilecegi hususunda bir hesap var.

Bu kadinin ismi de bu planin icerisinde yer aliyorsa, ne icin yasamasi istendigi ve ne icin öldürüldüğünü tahmin etmek zor degil. Prenses Diana'dan da ayni sey beklendi ama ırk degerleri yeterli gorulmedi.

Eeeem, simdilik hayalperest bilgiler.

Geri