Daha Önce Hayır Demiş Birinin Peşinden Koşulmalı mı Sizce ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 899 gün önce görüldü
Peşinden koştuğu biri kabul etse bile hep bir şeyleri tamamlama ihtiyacı hissedecektir. Hiçbir zaman ona gerçekten değer verdiğinden emin olamayacaktır ve nitekim bir süre sonra peşinden koştuğu kişi, gerçekten ilgi duyduğu biri için onu terk edecektir. İnsanların doğası genel olarak böyle ve tabii ki koşullar da belirleyicidir ancak ısrarın olduğu yerde, samimi duygular aramamak gerekiyor. Israr eden bağımlılıktan objektif düşünme yetisini kaybetmiş durumdadır, karşı taraf ise yeterli duyguya sahip olmadığı için o kişiyi hiçbir zaman tam manası ile sevemeyecektir.

Özetle; dökme su ile değirmen dönmez.

Bu yorum tamamen yanlış değil tamamen doğru da değil, ama genelleştirildiğinde psikolojik olarak aşırı deterministik ve eksik bir çerçeve sunuyor. peşinden koşulan kişi onu mutlaka terk eder genellemesi psikolojik olarak doğru değil. bazı ilişki örüntülerinde olur ama her ilişkide değil.

bence de ısrar, ilişkiyi başlatmak için iyi bir temel değildir evet buna katılıyorum. ancak her ısrar bağımlılık, her kabul de karşılıksızlık değildir. ilişkinin kaderini kişilik yapıları, bağlanma stilleri ve karşılıklı motivasyonlar belirler. yani sonuç kişiliğe ve bağlanma stiline bağlıdır, doğa değil evrimsel psikoloji böyle tanımlıyor insanı. bir dönem mezun olamasam da psikoloji okumuş ve zamanında birinin peşinden ben de koşmuş biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Açıkça sorulmadıysa ve açıkça hayır denmediyse şans var. Bazen yanlış bir zamanda gidiyorsunuz o kişiye. Hayır diyemiyor ve evet de diyemiyor çünkü yanlış zaman. Bazen böyle olur, gönlü yorgun olabiliyor insanın. Ya da bir sürü şeyle uğraşabiliyor insan yaşamında. O zaman kabul edemiyor bazen kişi ama reddedemiyor da. Bizim hikayemizde böyle bir süreç işlediği için bunu böyle söyleyebiliyorum. Böyle ucu açık kaldıysa bu tekrar denenebilir. Ama net olarak hayırsa hayırdır. Bu coğrafyada hayırın hayır olduğu öğrenilmeli ve istenmiyorsa net bir şekilde hayır demek de öğretilmeli tabii.

Duruma göre ikinci bir davet yapılabilir. Yok olmadı herkes yoluna.

Zamanında kendimden taviz vermiştim şimdi şurada yapmadım etmedim kimmiş oooo! Naraları atmayacağım. En azından o hatayı yaptıktan sonra bir daha yapmadım. Hayır veya olumsuz bir şey duyunca buz kesiyorum. Ben biraz kinci bir insanım Allah'ın selamını vermem.

Bunun sebebi ; Hayırı hayır olarak kullanmayan mentali sıkıntılı tipler.

-Hayır dedim o da hemen vazgeçti
-Ben biraz mücadele etsin diye hayır dedim
-Hayır dedim ama evete dönebilirdi
-Prenses erkekmiş hemen ilk hayırda kaçtı gitti
vs vs

Benim için hayır hayırdır. Zaten yukarıdaki mentalitede olan birinin bırakın peşinden koşmayı ahbablık dahi etmem.
adam 2015 yılında 10 yaşındayken bu mesajı yazmış...

Koşulmamalı yenisine bakılmalı

Geri