Nasıl biliyor musunuz?
Polisin kimlik kontrolünü ele alalım.Türk olan kimliğini gösterip geçerken,Kürt olan kimliğini sunduğu zaman,farklı muameleler yapılıyor,sırf Kürt olduğu için,bu da kendisini,devlete karşı hınç duymaya itiyor.
Arada bölücü Kürtler yok mu? Evet,var.Bütün Kürtleri,canavarmış gibi algılayan,ırkçı bir Türk kesimi var mı? Evet,var.
Herkese eşit muamele gösterildiği müddetçe,ben masum olan kürtlerin,devlet kurma safsatalarını ortaya atanlara,itibar göstereceklerini düşünmüyorum.Ama yine de,bölücü Kürtleri,bu tezimden tenzih ediyorum,onlar için hiç bir açıklamam olamaz,yobazlar haliyle.
Kürdistan kurma düşüncesi kadar iğrenç bir düşünce de olamaz,hele ki bunu,ekmeğini yediğin toprakları,yakıp yıkarak elde etmek istiyorsan.
Devletin görevi,bana kalırsa,eşitliğin olduğunu ekranlarda gösteriş için söylemekten ziyade,bununla ilgili çalışmalar yapmasıdır.
Böylece,bahsettiğiniz hareket,biraz da olsun durulabilir.
Teşekkürler.
Bence yanılıyorsun. Devletın ayrımcılık ve asimile üzerine kurulu politikası 2000'lerde son buldu. Kürt vatandaşlara olması gerektiği gibi bir "kimlik" kazandırıldı. Olması gerektiği gibi diyorum , çünkü ülkesine bağlı her Kürt benimle aynı şartlarda yaşamalıdır bana göre.
Bugun bir Kürt , Türkiye'deki en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı makamına oturabilir yeterli oyu alırsa.
10 yılı aşkın süredir "Tüm milliyetçilikleri ayaklar altına alıyorum" ifadesini dahi kullanabilecek kadar ileri giden bir anlayışla yönetildi Türkiye. Ve bu süreçte "bana göre" verdiğin örnekteki gibi istisnalar dışında muamele gören Kürt vatandaşlar olmadı.
Tüm bunlar olmuşken, hatta Kürt liderler dahi Türklerden oy almaya başlamışken, Pkk neden silah bırakmak yerine "silah depolamayı" seçti dersin? Veya seçimlerden önce barış vaadeden Hdp "Pkk'ya silah bırak çağrısını biz yapamayız, he bir de Apo'ya özgürlük" demeyi neden seçti dersin?
Zaten Kürt Devletini isteyen de Türkiye'de yaşamını idame ettiren, hayatından memnun bir Kürt değil, Kürtlerin temsilciliğine soyunan liderlerdir. Bugun Ankara'da 40 yıllık bir Kürt esnafa gidip "biz bir devlet kurduk gel hele" deseler, hass ordan diye cevap verir.
Ama Vatandaşın da fikri bir yerde değişebilir. Bunun da yolları var ve bu yolları Kürt Hareketi bizden daha iyi biliyor, uyguluyor.