Çöp şişte hamsi tarifi (oggy için)

Konu sahibi son olarak 2092 gün önce görüldü
bu tarifi sevgili Oggy için paylaşıyorum:dyg:

57efc7aa53f4f3c4ce86bcfd9075f472.jpg

malzemeler:
:dyg:hamsi
:dyg:galeta unu
:dyg:mısır unu
:dyg:zeytinyağı
:dyg:tuz ve baharat
:dyg:çöp şiş

:dyg:kılçıkları temizlenmiş hamsilerimizin fazla suyunu kağıt havlu ile aldıktan sonra tuz ve uygun gördüğümüz baharatlar ile karıştırıyoruz.
:dyg:sonra galeta unu ve mısır unu karışımına balıklarımızı buladıktan sonra baş kısmından kuyruk kısmına doğru sarıp şişlerimize diziyoruz.
:dyg:şişlerimizi de yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.
:dyg:üzerine zeytinyağı gezdirerek 200 derecede pişiriyoruz.

afiyet olsun oggy:dyg:

sdajghahg teşekkürler ama bi sorum var, o şişler her markette falan var mı nerden alınıyor. :D

cok guzel gorunuyor ama hamsiden daha buyuk gosteriyo sanki. Bayilirim hamsiye .p

sdajghahg teşekkürler ama bi sorum var, o şişler her markette falan var mı nerden alınıyor. :D

evet marketlerde plastik tabak bardak vesairelerin olduğu reyonda satılır:dyg:
başka aklına takılan soru varsa sorabilirsin:dyg:

hamside retricayla bir güzel canım : ) bu arada Karadenizli olmayanların hamsi tarifini dikkate almıyorum ne anlarsınız siz hamsiden.

hamside retricayla bir güzel canım : ) bu arada Karadenizli olmayanların hamsi tarifini dikkate almıyorum ne anlarsınız siz hamsiden.

karadenizli olmayanlar derken? ben yedi göbek karadenizliyim efendim:trip: benim büyük büyük dedelerim karadeniz de hamsicilik yaparlardı:trip: lütfen lafımızı bilelim de konuşalım yani aaaa:trip:

Bunlar fakir işi, ben yemeğe çıkartırım Hatem

dün tarifi denedim, cidden çok güzel oldu. temizleme ve şişe dizme kısımları eziyet ama sonuç güzel. pişmesine yakın biraz da soğan ekledim, yerken aklıma geldi üzerine kaşar rendesi de eklenebilir. :D

tşkler matilda.

Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık =) Hamsiyi pek sevmem ama yaparsalar yerim:p

dün tarifi denedim, cidden çok güzel oldu. temizleme ve şişe dizme kısımları eziyet ama sonuç güzel. pişmesine yakın biraz da soğan ekledim, yerken aklıma geldi üzerine kaşar rendesi de eklenebilir. :D

tşkler matilda.

masaya mum dikilip romantik romantik de yenilebilir:dyg:
afiyet olsun:D

Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık =) Hamsiyi pek sevmem ama yaparsalar yerim:p

teşekkür ederim, ben de balık sevmem ama yaptım:D ben yaparım, siz iyin yavrularıııım .p

Fakir işi değil ağzının tadını bilenlerin işidir. Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık damak tadı zengin insanlar :)

Geri