Çok fazla kas yapmak istiyorum ne yapmalıyım?

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
Belirli bir dönem her vücut geliştirmecinin başladığı şekilde kas yapmak yani hacim yapmak için çalışmalı daha sonra şekil için az kilo çok tekrar, detay programlar , izole hareketler ve makinelerle çalışma yöntemlerini tercih edebilirsiniz

Düzenli ve sağlıklı beslenme
Düzenli dinlenme
Doğru çalışma. ( çok fazla ağırlıkla hareketi yanlış yaparak arkadaşlarıma rezil olurum düşüncesiyle hareket etmemek gerek)

başlarken bu işin eğitimini alanlarla görüş

çok fazla kas yapma

İlk ay hocamın söylediği şuydu. Protein tozu almadan olmaz.
Almaz isen, 1 senede ancak kas yaparsın. Hocam beni erkeklerle karıştırdınız herhalde.

Spor da ağırlık çalışmaktan çok önemli olan bir şey de vucudu yeterince dinlendirmektir
Bu yüzden ben çalışırken bir gün spor bir gün dinlenme şeklinde çalışıyorum
ya da zamanı kısa tutup haftanın 5 günü çalşıyorum

Doğru beslenme çok önemli
Doğal protein almak çok zor ve masraflıdır.
Ama ben yaparımm diyebilenler için en uygunu odur ..

Bir de çalışmayı doğru seçmek lazım .
Vucutta sıstematık olarak çalışmak lazım
butun vucuda birden yuklenmek çok kötu sonuclar dogurabılır

Az ağırlık çok tekrar değil. Aksine ağır ve az tekrar. Tabii burada "ağır" kavramını doğru algılamak gerekiyor. Ağırdan kasıt kıçını yırtarak kaldırabileceğin değil, askine nizami bir şekilde, hareketin formunu (yapılış şeklini) bozmadan ortalama 8 tekrar yapabileceğin bir ağırlık olmalı. Ağır diye kastedilen budur.

Spor bilimi camiasında bir çok şey tartışılıp çoktan bitirildi ama, maalesef bir çok şey halk arasına inemedi, benimsenemedi. Ağır çalışmak bunlardan birisi. Supplementler (yani ek besinler), özellikle de protein tozları da çok yanlış algılanıyor. Sanıldığı gibi muazzam, olmazsa olmaz, sihirli değnek gibi şeyler değiller. Bu şekilde halka empoze edilmesinin, pofpoflanmasının, gündeme getirilip teşvik edilmesinin sebebi, Dünya çapındaki 37 milyar dolarlık para akışı. Hal böyle olunca ek besinleri öven, teşvik edenler de çok oluyor. Sihirli değnek değiller, olmasa daha da iyi olurlar hatta. Sebebi zararlı olması falan değil. Çünkü zararlı bile değil. Olmasa daha iyi olur dememin sebebi çok pahalı olmaları, onlara verilecek parayla çok daha iyi alternatif besin kaynakları alınabilir.

Spor yapmalı ve yaptığınız spora uygun bir beslenme sürecine girmelisiniz. :)

9 senedir sporla içli dışlı oldum, hocalarımdan ve bir çok makaleden, çıkardığım diyetlerden, elde ettiğim başarılardan ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum.

Kas yapmak ; düzenli beslenmek ve uykudan başlar, spor sadece %20 hatta %15 lik kısmı içerir. Bu da hareketlerin düzgün yapılmasından geçer, bu cevabı size en iyi hocanız verir. Çünkü her insanın yapısı farklıdır, vücut tipleri hareketlerde farklılık gösterir. Çabuk yağlanan vücut, az yağlanan vücut, tembel kaslar vs. vs. bir çok şey sıralamak mümkün.

İnternetten edindiğiniz beslenme programları, ağırlık programları x kişi de işe yarıyorsa sizde yarayacak diye bir kural yok. En temizi güzel bir salona gidip başlamak ve bol bol okumak vücudunuzu dinlemeye özen gösterin.

Uyguladığım programı yazarsam sonuç alamazsınız mesela, ben şuan off season bulk dönemine geçtim. Ya da diğer arkadaşların kendi programlarını paylaşmaları sizde onlarda olduğu gibi aynı etkiyi vermez.

Geri