Çoğumuz iletişemiyoruz !

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Bazen düşünüyorum ''neden ?'' diyorum.Ben mi çok safım,yoksa çevremdekiler mi çok akıllı yada başka başka şeyler.Bir arkadaşım demişti ki bana ''Bu dünyada iyi bir insan yok.İyiler ölürler,tutunamazlar.Sende bende yaşayan herkes hepimiz kötüyüz'' ilk başta çok önyargılı değerlendirmiştim bu görüşünü.Yada çokça ihanete uğradığını o yüzden bu denli karamsar olduğunu düşünmüştüm.En basitinden kendi hayatıma bir göz geçirdim.Buzamana kadar üzüldüğüm hayatımdan ödün verdiğim her anıya göz gezdirdim.Yaptığım hataların nedenini sorguladım.Beni çok sevdiğini söyleyipte giden dahada aramayanlardan tut,biz çok iyi dost olacağıza kadar pek çok insanın kardaki izlerini silmiş olduğunu tespit ettim.Neden peki ? neden çoğumuz ''Ben seni sevmiyorum ! '' diyemiyor.''Seni seviyorum ama herzaman olamayabilir'' diyemiyor.Yada olumsuz düşüncelerini sineye çekip o kişinin yüzüne değilde duyması fuzuli olan kişilere aktarıyor ? bu konudaki amaç ne olabilir yada o eylemi yapan insan hangi konuda kendini tatmin etmeye çalışıyor olabilir ? Bir söz vardı: ''İkizyüzlü birlikteliktense,dürüst yalnızlık daha yeğdir'' diye.Bencede öyle.Keşke herkes küstahlık boyunutunada varsa açık sözlü olabilse.Eğlence anlayışı uğruna karşısındaki insanı yitirmemeyi bilse.Hepimiz insanız hatalarımızla,erdemlerimizle...Bizi biz yapan unsurları unutup hataları telafi etmeye çalışmak varken,insanlara boş ümitler vermemek varken 3 günlük dünya için boş küskünlükler,dargınlıklar neden var ? nedeni çok basit aslında düşüncelerimizi kısmen yada tamamen saklamamız.Yada egomuzun karşımızdaki insandan daha büyük olması...

M.S.​

Yaşamanın iyilik yada kötülükle bağdaştırılmasını doğru bulmuyorum açıkçası, her insan belli iyilikleri ve kötülükleri yaşar, yalanlar, hikayeler, aldanmalar, küsmeler, kırmalar, kırılmalar, hırpalanmalar, zorluklar hangimizin hayatında yokki? hangimiz zaman zaman isyan etmedik ki.. Aslında sıyrılmayı seviyoruz, hayatımızda iyi olan her durumun nedeni bizlerken, kötü olan her durum için bir sorumlu bulabiliyoruz üstelik olağanüstü bir hızla.. Bizler kimlerden ne bekliyorsak birileride bizlerden bunu bekliyor, bizler kimlerden yakınıyorsak birileride bizden yakınıyor.. Olumlu yönde bağdaştırmakda yarar var neticede hayatımızda değerli olan her insanı her an düşünemeyiz, hepimizin belli sorumlulukları, belli olanakları, belli zamanları var.. evet yaratılabilir ancak herzaman mümkün olamıyor malesef, çok karamsar olunmamalı diye düşünüyorum, herkes tabiatın kanunu neticesinde doğacak-yaşacak-ölecek.. evet yaşadığımız süre zarfında beşeri özelliklerimizden ödün vermemeli, üzmemeli, ağlatmamalı, kırmamalı, kızdırmamalıyız, değer yargılarımızı ve değerli insanları kaybetmemeliyiz ama hangimiz başlayacak bunu yapmaya.. İşte ne yazık ki gerçek bu biz beklentilerimizi yüksek tutup onlarla yerle bir olmaktan heba olsakta yinede bekliyoruz, peki ya bizi bekleyenler..

Konu için teşekkürler ancak karamsar olmamanızı öneriyorum varız ve olmayacağız bu sürede keyfinize bakın.. Sizin sizden başka kimseniz yok olmayacakda, kendinizle iyi geçinin gerisi gelir :)

Güzel yorumunuzla renk kattığınız için ben teşekkür ederim Evrim

Yok karamsar değilim,aksine karamsar olmadığımdan yazmak istedim gözlemlerimi.İnsanlardan iyilik yada başka birşey değil açıksözlülük istiyorum sadece okadarı kafi.Çok şey istiyorum evet.Kimse egosunun zedelenmesini göze alamaz.''Başkası ne der ? '' kaygısından kurtulup özü sözü bir olamaz herkes.Açıksözlü olmayan,önden A arkadan B diyen insanların nedenini sorgulamayacak,hiçbirşekilde insani yönden bakarak muhattap olmayacak kadar bencilim evet.Bazen herşey karşılıklı olmuyor.Siz bir tohuma itina ile su döksenizde nankörlük edip filizlenmeyebiliyor.

Öyle işte tekrar teşekkür (:

Bu tüm ilişkiler için böyle malesef, arkadaşlık, dostluk, nişanlılık, evlilik.. Belki tek çözüm bu soruna neden olanlarla birebir konuşmak olabilir, tabii bu kurtarıcı gibi görünen durumda her insan için etkili olamıyor, sahiden zıvanadan çıkmışlarınada rastlıyoruz, onlardan uzak durmak en iyisi.. Olabildiğince seçici olsak, affedici olmasak, hemen kabul etmesek daha kesin çözüm olmuş olur.. Belki çok daha az insan olur etrafımızda ama daha sakin bi yaşantımız olur..

Bu tüm ilişkiler için böyle malesef, arkadaşlık, dostluk, nişanlılık, evlilik.. Belki tek çözüm bu soruna neden olanlarla birebir konuşmak olabilir, tabii bu kurtarıcı gibi görünen durumda her insan için etkili olamıyor, sahiden zıvanadan çıkmışlarınada rastlıyoruz, onlardan uzak durmak en iyisi.. Olabildiğince seçici olsak, affedici olmasak, hemen kabul etmesek daha kesin çözüm olmuş olur.. Belki çok daha az insan olur etrafımızda ama daha sakin bi yaşantımız olur..

Kesinlikle katılıyorum.. nerede çokluk orada bokluk diye boşuna dememişler..

Geri