Çöğen helva ve keten tohumu.

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Ben inanırım insanın doğal yöntemler ile çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşam süreceğine. Tıpa karşı değilim ancak mümkün olduğunca ilaçlardan Uzak dururum.

Ben düzenli kan bağcısıyım, en son kan verdiğimde olumsuz neticelenmiş kandaki demir miktarı yetersiz çıkmış. Hemen internetten bir arama yaptım kandaki demir miktarı en iyi yükselten yiyecek tahin helvasıymış. Daha önce de zeka için faydalı yiyeceklere bakarken Omega 3'ün en çok bulunduğu gıdanın keten tohumu olduğunu öğrenmiştim. Ben de Her gün yatmadan en az 2 saat önce bir buçuk kaşık öğütülmüş keten tohumnu bir fincan su ile ve bir parmak kalınlığında çöğen helvasını mutlaka yerim. Sizin de böyle bildiğiniz gıdalar var mı merak ettim.?

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Evet abi keten tohumunu aktarda çektirip yoğurt ile tüketiyorum
Tahin pekmez falan yiyorum ben özellikle tahin

Kış akşamları yemeğin ardına illaki yeniliyor bizim evde.. Hele onu yufka arasına ekledin mi tam yemede yanında uyu misali mikemmel olur..

Keten tohumunun tadını seviyorum yoğurt dışında portakal suyu ile tüketiyorum. Daha da geliştirilebilir…

Ben inanırım insanın doğal yöntemler ile çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşam süreceğine. Tıpa karşı değilim ancak mümkün olduğunca ilaçlardan Uzak dururum.

Ben düzenli kan bağcısıyım, en son kan verdiğimde olumsuz neticelenmiş kandaki demir miktarı yetersiz çıkmış. Hemen internetten bir arama yaptım kandaki demir miktarı en iyi yükselten yiyecek tahin helvasıymış. Daha önce de zeka için faydalı yiyeceklere bakarken Omega 3'ün en çok bulunduğu gıdanın keten tohumu olduğunu öğrenmiştim. Ben de Her gün yatmadan en az 2 saat önce bir buçuk kaşık öğütülmüş keten tohumnu bir fincan su ile ve bir parmak kalınlığında çöğen helvasını mutlaka yerim. Sizin de böyle bildiğiniz gıdalar var mı merak ettim.?
Abi soğuk sıkım çörek otu yağını (1 tatlı kaşığı) yoğurt ya da bal ile her sabah aç karnına (kahvaltıdan yarım saat kadar önce) yiyebilirsiniz. Ek olarak limon sarımsak kürü de yüksek bağışıklık için çok iyi.

Keşke keten tohumunu tüketimi konusunda bu kadar dürüst olmasaydım herhalde En fakiri benim su ile içiyorum hahaha. Dur biraz hava katayım, su ama öyle her su değil belediye gazozu :)

• Ağlama
Tepkiler: ne
Abi soğuk sıkım çörek otu yağını (1 tatlı kaşığı) yoğurt ya da bal ile her sabah aç karnına (kahvaltıdan yarım saat kadar önce) yiyebilirsiniz. Ek olarak limon sarımsak kürü de yüksek bağışıklık için çok iyi.
Allah'ın bize bahşettiği şu vücut organizmanın ne muazzam bir şey olduğunu insanın hafsalası almıyor. Değil mi...

Demir için tahine limon sıkıp yiyorlar.
Ding-dong yine susam türevi. :)

Keşke keten tohumunu tüketimi konusunda bu kadar dürüst olmasaydım herhalde En fakiri benim su ile içiyorum hahaha. Dur biraz hava katayım, su ama öyle her su değil belediye gazozu :)
Bu dediğimi ılık su ile de içebilirsin abi sıkıntı yok :) İlk dediklerimdeki amaç keskin koku ve tadı ortadan kaldırmak içindi. Su ile motor yağı gibi oluyor biraz ama :D

Demir vücutta bağlayıcılık özelliği sağlıyor bilişsel süreçler için de faydalı.

Toz haline getirilmiş mi, yoksa bu afedersiniz kuş yemi olan haliyle mi?

Toz haline gelene kadar değil de biraz öğütmek gerekiyor daha faydalı.

Anladım, yani ben illaki karıştırmalıyım keten tohumunu yoksa öksürükten geberirim.. Su ile içmek iyi cesaret..

Anladım, yani ben illaki karıştırmalıyım keten tohumunu yoksa öksürükten geberirim.. Su ile içmek iyi cesaret..
Öyle değil ya, öğütülmüş halini.

Dıştaki kabuğunun bir vitamin değeri var mı bilemiyorum ama ben öğütülmüş keten tohumu tüketiyorum daha faydalıymış. Yoksa beni Muhabbet kuşu mu sandın kafese takıyorlar ya onun gibi yemiyorum ben hahaha.

Öyle değil ya, öğütülmüş halini.
1766950868807.png

Böyle aldım içmek için ve bu keten tohumunu rondoydu bıztt tı adam edemedim hahahha. Ben de bunun öğütülmüş halini alıyorum orda hemfikiriz ama leblebi tozu gibi hıkkkk diye gitmek istemiyorum :emoji_laughing: :emoji_laughing:

Ekli dosyayı görüntüle 123679

Böyle aldım içmek için ve bu keten tohumunu rondoydu bıztt tı adam edemedim hahahha. Ben de bunun öğütülmüş halini alıyorum orda hemfikiriz ama leblebi tozu gibi hıkkkk diye gitmek istemiyorum :emoji_laughing: :emoji_laughing:
Ufak kahve öğütme makineleri var Onun ile çok rahat bir şekilde yapıyorsun Çok fazla un gibi olmadan Çok iyi oluyor

Geri