Çocukluktan kalma yara izi...

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Herkesin böyle bir yarası vardır kolunda bacağında gibi gibi.
Benim elimde baş parmağımın yanında çizik şekli vardır. -yakından bakınca belli oluyor evet-
Bunun nedeni de küçükken suda kalmış ve uçamayan bir martıya bir anlık deli cesareti ile yardım etmeye koşunca onu daha tutamadan elimin baş ve işaret parmağım arasındaki yeri kapması nedeni ile kalan bir yara. İyi daha fazla ısırmadı da parmaksız olmadık.
Bir de benim yaram değil ama küçükken kiraz ağacına daldığımız zamanlar -ne biçim akılsa kocaman ağaç kiraz yere düşünce paramparça oluyor zaten- kocaman bir taş fırlatmıştım ve o taş kuzenimin tam alnına denk gelmişti. Sonrasında kanlar boşalıyor tabi.Annem biraz temizledikten sonra kızın alnına çarpı işareti şeklinde yarabandı yapıştırmıştı...

Sol elimde, avucumun tam ortasında bir cam kesiği var. 1,5-2 cm. boyunda. İlginçtir, kesildiği günü dün gibi hatırlıyorum. O zaman da üzülmemiştim, şimdi de yaraya baktıkça üzülmüyorum. Hatta bu beni eski günlere götürüyor, mutlu oluyorum.

aklıma yorum yazdıktan sonra geldi, eskiden oturduğum yerde bir çam ağaçi vardi, ismi SELVİ ağaciydi öyle deniyordu mahalle de, gövdesi falan baya genişte bir ağaçti, neyse bizde bu amerikan sayding diş cehpe kaplamalari çıktığı zamanlar onları birileri toplamış bizde ordan araklayip ev yapmiştik :) sonra bir gün inerken atladim merdiven vari bişey yapmiştik kan çıkacak ya atladim kafamı yerdeki taşa vurunca sol göz kapağini kestik tabi, hala da izi duruyor :) kaş'tan ötürü de pek görünen bi yara izi olmasa da, hala dün gibi aklım da, o günleri de şuan bunu yazarken ne kadar da cok özlediğimi fark ettim. (EN son gittiğim de ağaçi yok etmişler) üzüldüm.

tşk.
.C

Son düzenleme:
Çocukluktan ya da değil, kalp yaraları kadar mühim değildir.

Konuyu yorumlayacak olursam ilkokuldayken çocuğun biriyle çarpışmıştık ve alt dudağımın iç kısmında belli belirsiz, hafif iki küçük nokta şeklinde iz var. Dilimle hissedebiliyorum. Bir de sağ elimin orta ve yüzük parmağı arasındaki dış bölümünde kesik var ancak o çocukluktan kalma değil.

Çinçon oynarken hep aynı dizimin üzerine düşerdim o zamanlar okulda hemşire odası olurdu oraya kaç defa gidip dizimi sardırmışımdır :) o yüzden sol dizimde yarası hala duruyor..

Konuyu görünce yüzümde oluşan ve çocukluguma gitmeler:)
Benim vücudumda bir hayli fazla yara var en belirgini sag ayak bilegimin hafif üstünde bayagıda büyük bir şeydi şimdi bakınca balık şeklinde bir yara ( gidip balık dövmesi yaptırayım oraya yaratıcılık zirvede! ) küçükken 3 tekerlekli bisikletin ön çamurlugu kesmişti saç şeklindeydi. Ah ahh.
Devamını akşam anlatırım!

• Beğen
Tepkiler: Aze
Konuyu görünce yüzümde oluşan ve çocukluguma gitmeler:)
Benim vücudumda bir hayli fazla yara var en belirgini sag ayak bilegimin hafif üstünde bayagıda büyük bir şeydi şimdi bakınca balık şeklinde bir yara ( gidip balık dövmesi yaptırayım oraya yaratıcılık zirvede! ) küçükken 3 tekerlekli bisikletin ön çamurlugu kesmişti saç şeklindeydi. Ah ahh.
Devamını akşam anlatırım!

menim Ureyimdeki tek yara pedrol quyularının açtığı yaradır üçgen bedenli Uşaq

https://youtu.be/ceUyQoFfhfw

yara ızı ılgılı şu fılmın tanıtımını gormustum cok duygulandırdı benı aklıma gelmısken ızleyeyım barı

Sevgili Cigdem, tavsiyen üzerine bu filmi izledim ve küçücük bir çocuğa 'farklı görünümü sebebi ile toplum tarafından yaşatılan travmadan' çok etkilendim fakat sanırım böyle önemli bir mesajın, çok daha farkındalık yaratacak şekilde vurgulanması gerekirdi. Oyunculuklar da başarılı ancak konunun hassasiyetine yeterli düzeyde dikkat çektiklerini düşünmüyorum, yine de başarılı bir filmdi, önerdiğin için teşekkür ederim.

Bu tarz filmler, insanı sadece dış görünüşten ibaret zanneden insanların bir şekilde ibret almasını sağlar diye umuyorum.

Son düzenleme:
Belirgin bir çocukluktan kalan yaram yok. Lakin bir keresinde 10 metrelik bir kiraz ağacının en tepesinden yere düşmüştüm.

Üç beş kemiğim yer değiştirmiştir, yara olarak sayabiliriz belki değil mi ahaha?

• Beğen
Tepkiler: Aze
Dudagima cam parcasi girmisti kafam kadar. Diken doktor da enteresan bir calisma yapmis. Zulfikar kilicina benzetiyorum ben. Kendisine burdan selamlarimi yolluyorum. Gozume de bir bicak sokmuslugum var ama o ayri bir konu. Iyiyim! Sorun yok!

Sevgili Cigdem, tavsiyen üzerine bu filmi izledim ve küçücük bir çocuğa 'farklı görünümü sebebi ile toplum tarafından yaşatılan travmadan' çok etkilendim fakat sanırım böyle önemli bir mesajın, çok daha farkındalık yaratacak şekilde vurgulanması gerekirdi. Oyunculuklar da başarılı ancak konunun hassasiyetine yeterli düzeyde dikkat çektiklerini düşünmüyorum, yine de başarılı bir filmdi, önerdiğin için teşekkür ederim.

Bu tarz filmler, insanı sadece dış görünüşten ibaret zanneden insanların bir şekilde ibret almasını sağlar diye umuyorum.

rıca ederım Lefty cım

dunyadakı en masum canlılar , cocuklar ve bır o kadar da acımasızlar maalesef :(

Sol elimde, avucumun tam ortasında bir cam kesiği var. 1,5-2 cm. boyunda. İlginçtir, kesildiği günü dün gibi hatırlıyorum. O zaman da üzülmemiştim, şimdi de yaraya baktıkça üzülmüyorum. Hatta bu beni eski günlere götürüyor, mutlu oluyorum.

Aynısı sağ elimde var. Dikiş bile atmışlar :) Sinirli bir çocukmuşum çay bardağını elimde sıkmışım ee haliyle cam parçaları kesmiş elimi hep.

Aynısı sağ elimde var. Dikiş bile atmışlar :) Sinirli bir çocukmuşum çay bardağını elimde sıkmışım ee haliyle cam parçaları kesmiş elimi hep.

Vay güzel tesadüf. Benimkisi de gazoz şişesinin kesiği. Elimizi çak yapsak bir süper güç ortaya çıkarabilir miyiz acaba ? :p

Anlımda saçımın tam başladığı yerde dikiş izim var
Abimden yadigar djkd

Hiç rahatsız olmuyorum.)

Avrupai ve elit 1 family mensubu olarak prens gibi büyütülmüşüm, emeklerken bile altıma kadife kumaşlar sermişler, tenim hiç zorlanmadı, yaram filan yok, yaram içeride efendim. :stres:​

Geri