"Çocuklar istismarcıyla evlendirilecek" kararı

Konu sahibi son olarak 2762 gün önce görüldü
meOOYr3I27Dt1RpAsDbzyKUkomEljJQsfXQITY5svfspCNL9icc3Oe4YhX259iVFHxVirowRTgwr3EI2UUjkYEhf13F-P2xRGOMw19JyPHPinDPuLHxFewhNXB3nUtp-elRyWRMsPA1hgWCQQ0ElOJZi0V0H1Fwtug=s0-d-e1-ft

TBMM'nin onadığı bu iğrenç karara ilişkin gerekenin yapılması şart. Tecavüze ve cinsel istismara uğrayan bir çocuğun bunu kendisine yapan kişiyle evlendirilmesi, o çocuğun uğradığı tecavüzden daha ağır bir travmadır. Gerekenin yapılmasını arz ediyorum.

TBMM Boşanma Komisyonu onadı: Çocuklar istismarcıyla evlendirilecek!

Meclis’te, “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi için” kurulan Araştırma Komisyonu, genel kurul çatısı altında şaşaalı bir kutlama töreniyle, kadınların ve çocukların haklarının nasıl gasp edileceğini açıkladı.
Evrensel'de yer alan habere göre; 479 sayfalık rapor, kadınların ve çocukların haklarını koruyan az sayıdaki kanunu da kadınların ve çocukların aleyhine sonuçlar yaratacak biçimde değiştirmeyi öneriyor.

Eşitiz Kadın Grubu’nun açıklamasına göre Ceza Kanunu, Medeni Kanun ve 6284 sayılı Şiddet Önleme Kanunu’nda yapılması istenen değişikliklerin bazıları şunlar:

ÇOCUKLAR, İSTİSMAR EDENLE EVLENDİRİLECEK
Rapor, çocukların cinsel istismarının “rızaya” dayalı olabileceğini ama yine de suç olarak kalması gerektiğini söyledikten sonra, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve “başarılı” bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor.
Eğer istismarı gerçekleştiren de 15 yaşın altında olursa istismar suç olmaktan çıkarılıyor. Bu, ailelerin 15 yaş altı çocuklarını (şimdilik resmi nikahla olmasa bile) fiilen “evlendirmelerinin” yolunu açıyor.

AİLE MAHREMİ’ BAHANESİYLE GİZLİLİK
“Aile mahremiyetinin korunması” bahanesiyle, aile hukukuna ilişkin tüm davalarda duruşmaların gizli yapılmasını öneren rapor, esas olarak kadın örgütlerini sürecin dışında bırakmak, kadınları yalnızlaştırmak ve zorunlu arabuluculuğa giden yolu açmak için bu öneriyi yapıyor.

NAFAKA HAKKI GASP EDİLİYOR
Rapor, kadınların nafaka hakkını evlilik süresiyle bağlantılandırarak kısıtlıyor. “Boşanırsam nasıl yaşayacağım” diye düşünecek kadınları boşanmadan caydırmaya çalışıyor.
Nafaka kısıtlamasıyla yetinmeyen Komisyon, kadınların 1-2 yıl içerisinde mal paylaşımı davası açmazsa haklarını tümüyle kaybedecekleri yeni bir düzenleme öneriyor. Eğer evlilik eşlerden birinin ölümüyle sonlanırsa, sağ kalan eşin sadece kendi miras payını almasını öneriyor. Evlilik süresince edinilen mallar geleneksel olarak erkekler üzerine kayıtlandığı için, bu öneri, eşi ölen kadınların mal rejiminden kaynaklı paylarını alamayacakları anlamına geliyor.

AİLE DANIŞMANLIĞINA ‘DİNİ’ AYAR
Aile terapisi ve rehberlik hizmetleri verenlerin eğitim alanlarının, psikoloji, psikolojik danışmanlık, rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi ve eğitimi, sosyoloji, hemşirelik, tıp, öğretmenlik alanları ile sınırlı kalmaması, ilahiyat fakültesi mezunlarının da aile danışmanı olarak görevlendirilmesi öneriliyor.​

Change.org 'dan imzalamadığım bu kararı sizle paylaşmak istedim. TBMM neden böyle hastalıklı beyinler gibi kararlar alıyor acaba ?

Bu Nasıl iğrençliktir ya bizler bu şerefsizlerin en ağır ceza alması için yırtınırken resmen tacizin tecavüzün meşrulaştırılıyor bu kararla

Ben Bu konuya hiç girmeyeyimya...Benim dışımda bu tür olaylar..ALLAH belalarını versin

Böyle bir yaklaşım mı var ? Sizler böyle yasalar çıkarırsanız bu hırsızlık, tecavüz, öldürme gibi suçların artmasına şaşılmamalı. İnsani yönden bakın biraz arkadaş! Allah yaşatmasın ama bu yasalara evet diyenlerin eşleri, kızları veya bi akrabası bunları yaşasa böyle bi yasa çıkarabilirlermiydi ? Yanlış insanların peşinden gidiyoruz, bizler particilik değil de doğru kimse onun peşinden gitsek böyle olmaz..

Tecavüze uğrayan kişi,kendisine tecavüz eden kişiylemi evlenecek yani?? Hangi kadın,hangi kız byna razı olabilir.Tecavüz denen şey zaten kızı pskolojikmen bitiriyor.

Bunu düşübmek bile saçma.Onun için bu haberi iyice araştırmak lazım arkadaşlar.Bu haber çok taraflı olmuş.Yani o kadar saçma ki,doğru olduğuna inanamıyorum.

Kirlilik çamurlaşmaya doğru gidiyor.
Allahın danaları ..
Çoğu çocuğu istismar edenler baba , abi , amca vs vs o zaman nerenize sokacaksınız bu zırvalığı.

Bu ülke şaka gibi diyecem fakat bu kadar iğrenç şakaları artık midem kaldırmıyor.Bizdeki adalet resmen gayya kuyusu gibi.

Böyle suçları meşrulaştırmaktan başka bir şey değil bu.
Tecavüzcüsüyle yaşayarak ölmektense kendini öldürmek daha iyi böyle bir durumda. Kadın cinayetlerinin kanunlaşmış hali olur o da. Cinayetin farklı adı dediğiniz bu olay.

Şimdi buraya yorum yapan arkadaşlar gerçekten bu kararı araştırdı mı?
Bu konuyla ilgili gösterilebilecek bir resmi kaynağınız mevcut mudur?
TBMM TV'de filan çıkmış mıdır, açıp izleyebiliyor muyuz?

Allah için bir çok kararlarını eleştirmişimdir ama Sezar'ın hakkı da Sezar'a arkadaşlar.

Kanunun aslı şudur:
Bununla ilgili örnek bir duruşma vardı. Zaten bundan sonra çıkmış bir karardır. 15 yaşındaki bir kadın ve 18 yaşındaki bir erkek birlikte kaçıyorlar. Anne ve baba şikayetçi oluyor ama her şeye rağmen evleniyorlar. Anne ve baba şikayetlerini geri çekmelerine rağmen, 7 yıl sonra ortada 2 çocuk varken olay kamu davasına dönüyor ve adam 5 yıl hapis alıyor.

Şimdi bu olaydan sonra siz 5 yıl boyunca bu adamın hapis yiyerek 2 çocuğu ortada bırakmasını mı tercih edersiniz? Yoksa kimse şikayetçi olmadığı için hayatlarına devam etmelerini mi istersiniz?

Bir karar bu kadar çarptırılabilir mi yahu?

Bundan kötüsü Cehennemde odun olurdu herhalde!

Kararın aslı astarı nedir hiç araştırmadım ama bunun dile gelmesi bile iğrençliğin alasıdır. Daha kötü ne olabilir tecavüzcüler ucuz cezayla yırtıyor derken birde bu evlendirme olayı... Dahada kötüsü olabiliyormuş. Hep söyledim söylemeye de devam edeceğim insanlık bitiyor,bitti ve maziye karıştı. Rezalet! Pislikler!

Böyle bir şeyi düşünmek bile çirkin, cehalet diyorum sadece.

Bu iğrenç konuyu sadece bir kişinin açıklığa kavuşturması umut verici gerçekten.

Bunu geçiyorum "tahrik indirimi" diye bir şey var sırf bu yüzden bile toplum bu hukuk sistemine karşı bi duruş bi tavır koymalı bu kadınlara hakarettir.

Bir sorunu çözmekle üstünü kapatmak arasında dağlar kadar fark vardır ve bir sorunun üstü kapatılması için yapılan her bir yönelim başkasını doğurmaya gebedir. Kısacası acizlikte ve iğrençlikte son nokta(lar)dayız.

Edit : Bu arada kararın neye göre alındığından ziyade şu saatten sonra bizi ilgilendiren kararın nelere yol açacağıdır.

Bu arada kararın neye göre alındığından ziyade şu saatten sonra bizi ilgilendiren kararın nelere yol açacağıdır.

Kararın yol açacağı kötü bir şey yok.
Karar, zaten mevcutta evlilik hayatı yaşayan, yaş sınırından dolayı resmi evlilik yapamayan kişileri kapsıyor daha çok. Olayda da göründüğü gibi yani. Eğer kişiler ve aileleri kendi aralarında anlaşmışlarsa, açılan davaların temizlenmesi ve resmi evlilik işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile ilgili bir kanun.

Başlık yanıltıyor. "Çocuklar istismarcısıyla evlendirilecek." başlığı masum değil.

Geri