Çocukken çok isteyip de aldırılamayan şey

Konu sahibi son olarak 1062 gün önce görüldü
Şimdiki çocuklar her istediğine anında sahip olabildiği için doyumsuzlar ve hiç istekleri bitmiyor. Oysa ki biz öyle miydik? Çamurla bile oynardık. Çok fazla isteğimiz olmazdı ama içimde kalan tek şey bisikletti sanırım..

Hayvanat bahçesinde gördüğüm her hayvanı eve getirmek isterdim ki buna timsah da dahil, tabii kabul edilmeyince günlerce gözyaşı dökerdim.

Ben pek istekli bir çocuk değildim. Öyşe göreyim gözüm kalsın durumları bende hiç yoktu. İleride çocuğumun bu açıdan bana benzemesini diliyorum.

Çok şükür o konuda şanslıydım, ama kanaatkar bir çocuktum belki ondan istediklerim oluyordu. Canım abim, babamın yetmediği durumlarda hep beni gözler kollardı, şimdi de öyle gerçi.

Koyu kırmızı renkte bir müzik kutusuydu. Küçük,daire şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam. Kapağı açınca içinden çıkan balerin.
Çok güzeldi,çok fazla.
Almamışlardı,büyüyünce ise elim hiç gitmedi bir müzik kutusuna. Kaldı öyle.

Kırmızı kırazli rugan ayakkabı

Vardı

Evet vardı ama kirazı yoktu

Ayakkabının sağ yan köşelerine kiraz deseni geliyordu

Neslihan in ki kirazliydi
Bana kırazsız almışlardı

Onun dişinda istediğim her şey alındı

wzTfdR.jpg

Kalp olan yerde iki tane kiraz olmalıydı

Kırmızı sevmem niye istediysem o zaman shssh

Ama unutamadım

İlkokula başlamamiştim bile
Kıskandım sanırım shah

Babamdan bisiklet istemiştim olmaz düşersin dedi almadı hırs yaptım gittim 10 yaşında çalıştım kendi bisikletimi kendim aldım

Babama hep bisiklet için ağlardım o da eskiciden bir tane almıştı bununla öğren alacağım dedi.
Yokuş aşağı freni tutmayan bir bisikletle yuvarlanmıştım. Hala sürmeyi bilmem.
Başka da bir şey istemedim bizim için her şey sokakta oynamaktı.

Ne istersem aldılar...
Ben ne yaptım?
O zaman da memnun kalmadım...

Birtakım dertlerim vardı, dombili ve kederliydim, şu arsaya bi' ev yapsak iyi olur diyordum kendi kendime...

source.gif

Geri