Çocuğu olmayan insanlar neden evlat edinmek yerine kendi çocuğu olsun diye çabalar?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Konu hep "ebeveyn" lerin bakis acisindan incelenmis.
Bakici aile olarak ok.
Ama cocuk baskasinin.Bu unutulmamali.
Uygun bir zamanda da söylenilmeli coguga.
Sonra kapi kapi gercek ailesini ariyor.Bunun psikolojik boyutlari da haliyle yüksek oluyor.
Üstelik insan kimim,neyim,nerden geldim gibi antropolojik konularla ic icedir ister istemez.Dogasi bu.
Dürüstlük önemli.

9 ay karnında büyüttüğün çocukla evlat edindiğin çocuk kıyaslanamaz tabiki.

Bir çocuk bir oyuncak veya bir eşya değil. Kendi canı, kendi duyguları, kendi fikirleri ve hatta kendi seçimleri var. Siz sevseniz, o da sizi sevmek zorunda değil. Ve kimse gerçek bir anne veya baba olamaz. Kimse kendisinden olmayan bir çocuk için kendini bir zora sokmaz. Hayat ta bunu gerektiriyor. Bazen fedakarlık.

“Kimse kendisinden olmayan bir çocuk için kendini zora sokamaz“ cümlenize o kadar katılmıyorum ki... sanırım benim alıntıladığımdan sonra yazdığınız postunuzda da yazdığınız gibi size hep, bu çocukları benimseyemeyen kişiler denk gelmiş.

Ben ise tam aksini gördüm. Evlat edindiği evlatları için hiç düşünmeden, anne ve baba oldukları için, canlarını ortaya koyan insanlar tanıyorum. Çocuklarına dedikleri ise şu...
“Eğer bizden olsaydınız, seçme şansımız olmayacaktı. İstemsizce ve bilinçsizce sahiplenip sevecektik. Biz sizi isteyerek, bilerek seviyoruz. Sevgimizden, sizin için yapabileceklerimizden asla şüpheniz olmasın.”

Ben bu çifti tanıdıktan sonra aklımda olan:
Başkasından doğan çocuğu, kendimden olmuş gibi sevebilir miyim? Fedakarlık yapabilir miyim? Sabırlı davranabilir miyim? Sevgimden şüphe ederler mi? Sorularından tamamen kurtuldum.
Allah bir gün bana madden ve manen böyle bir sorumluluğu almayı, böyle bir sevgiyi tatmayı nasip eder inşallah.

Ahh yavrular
Kimisi öylece çöp gibi konteynerlerde
Kimisinin ailesi bir kaza sonucu ölünce gece gündüz evinden çıkmayan akrabaları dahi tanımaz bir can ne kadar yük olabilir ki
Sonuçta o evde bir tencere kaynıyor bir kase de yetim kalan yeğenine çıkmaz mı

Kocam istemiyor karım istemiyor bu yetimi felanlar bahane ancak
Arayana koca çok ama bir evlat ya da yeğenin yerini tutmaz
Yetime merhameti olmayanin sofrasında da ömür geçmez

Evlat edinmenin cocugun olup olmamasindan bagimsiz bir dusunce olarak gelismesi gerekli. Bu dusunceye bagimli olarak gelisince zaten sorun cikma orani cok yuksektir.

Geri