Cinlerin İnsanlara Yaklaşımları

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 48 gün önce görüldü
CİNLERİN İNSANLARA YAKLAŞIMLARI

Herkesin bildiği üzere cinler yine bizim dünyamızda farklı bir boyutta yaşamaktadır. Yani aslında onlarla her zaman iç içe olduğumuz gerçeğini hiçbir şey değiştiremez. Aramızda boyut farkı olsa bile cinlerin bizleri her an gördüğünü, duyduğunu hepimiz bilmekteyiz. Peki bu kadar iç içe yaşıyorsak o halde neden heran bizlere musallat olmuyorlar?

Değerli arkadaşlar unutmayalım ki bizlerde her ne kadar emir ve yasaklar varsa onlarda da uymaları gereken emir ve yasaklar vardır. Yani her canı isteyen bir insana musallat olmaz. Bunun için insanın bazı halleri olmalı ki cinlere fırsat vermiş olalım. Dilerseniz bu hallerden biraz bahsedelim genel olarak.
1- Namaz kılmamak,
2- Abdestsiz gezmek,
3- Hayiz dönemleri ( Bayanlar için ),
4- Günah işlemek,
5- Cinler ile dalga geçmek,
6- Cinlerin yaşam alanlarını ihlal etmek,
7- Tuvalaette şarkı söylemek ıslık çalmak ki bu hususta necis yerlere girildiğinde ( Tuvalet başta olmak üzere ) ''ALLAHümme inni eüzü bike minel hubsi vel habais'' dememiz gerektiğini peygamber efendimiz buyurmuştur.
8- Tenha yerler, çöplükler, mezarlıklar, destursuz ufak yada büyük abdest yapmak gibi hallerde,
9- Ruhsal yönden bozuk olanlara cinlerin yaklaşması çok ama çok kolaydır.
Elbette bir çok sebep daha sunulabilir lakin bu kadarı kafidir. Günah işleyen bir insandan pis bir koku yayılır ve bu kokudan melekler rahatsız olup kaçmak isterken cinlerde aksine o kokudan beslenmek için insana yaklaşır. Yalan söylerkende böyle bir koku hasıl olacağından ufak dahi olsa yalan söylenmemelidir.

Cinlerin yaşam alanlarını bilmiyoruz nasıl kendimizi müdafa edeceğiz diyen arkadaşlar olabilir. Ancak dediğim gibi zaten onlar bizim içimizde bizim ortak alanlarımızda yaşıyorlar. Bu sebeple sizi endişelendiren mahallerde destursuz bir iş yapmayınız ve göremediğiniz alemin göremediğiniz varlıklarına bilmeden dahi olsa zarar vereceğinizi unutmayınız. Cinleri insandan üstün gören kişiler yada en azından cinlerin bazı özelliklerinden mütevelit insanlardan üstün gören kişileri cinler çok sever. Çünkü onları bu düşünceler ile ihya etmiş olursunuz. Oysa ki yaratılmış en güçlü ve mukaddes varlık insandır. Zaten öyle olmasaydık alenen cinleri görür onlarla ortak ama belirgin bir hayat yaşardık.
Cinler insanlara bu hallerde yaklaşabilirler ve yaklaştıkları insanlara rehavet duygusunu vererek kendileri için sempati kazandırmaya çalışırlar. Bazende yine bu hallerde olan kişilere aniden musallat olurlar. Bu kişilerin bedeblerini kendilerine barınak edinirler ve kişiyi olduğu halden başka bir ruh haline büründürerek topluma faydasız ve ahirete günahkar olarak hazırlarlar. Aslında herkes potansiyel kurbandır cinler için. Bu sebeple biz iman etmeliyiz ve iman ettiklerimizin dışında yaşamamalıyız. Namazlarımızı kılmalı, dualarımızı okumalı, ALLAH'ı heran anmalı, zikirler çekmeli kısacası dini vecibelerimizi en iyi şekilde yapmak için gayret sarfetmeliyiz. Böylece cinlere fırsat vermemiş olduğumuz gibi yüce ALLAH'ın sevdiği kullar arasınada girebiliriz. En iyisini rahman ve rahim olan ALLAH bilir ..

- Alıntı -

sen şimdi böyle konular açıyorsun ya abi ben merak edip okuyor sonrada etkisinde kalıyorum .gel etme.

Nas ve Felak Sûresini yanlıs okuyunca anlam değiştiği için ve gece cok aynaya bakınca da musallat olur diyorlar , bilemiyorum :dusun:

Nas ve Felak Sûresini yanlıs okuyunca anlam değiştiği için ve gece cok aynaya bakınca da musallat olur diyorlar , bilemiyorum :dusun:

Ayna kısmına katılırım evet ayna karşısında uzun vakitler geçirmemek gerek ..
Surelerin yanlış okunması ile musallata uğramazsınız ancak ayetlerle bilerek dalga geçmek, anlamlarını değiştirmek filan musibete davettir ..

Ayna kısmına katılırım evet ayna karşısında uzun vakitler geçirmemek gerek ..
Surelerin yanlış okunması ile musallata uğramazsınız ancak ayetlerle bilerek dalga geçmek, anlamlarını değiştirmek filan musibete davettir ..

Yok tabi bilerek dediğin gibi olur da abi , ben bilmeden yanlış okunduğu için anlamın değişmesi nedeniyle olur mu diye söyledim. Sûreler onlarla ilgili oldugu için öyle duymuştum.

onların var olup olmamalarıyla dalga geçmeyin. tuvalete sağ ayakla dalmayın. duş aldığınız yere idrar dökmeyin. yolda, ormanda, herhangi bir yerde kemik görürseniz yerini değiştirmeyin. cinlerin yaşam tarzını öğrenin. bi yerden sonra ortak yaşam denen şeye tecavüz etmiş oluyorsunuz anlamadan. sıkıntı çekmeyin.

Yok tabi bilerek dediğin gibi olur da abi , ben bilmeden yanlış okunduğu için anlamın değişmesi nedeniyle olur mu diye söyledim. Sûreler onlarla ilgili oldugu için öyle duymuştum.

Yok kardeşim olmaz, hatta şöyle söyleyeyim ; sureleri bilmeden yanlış okusak, karıştırsak filan onların hoşuna gider ve bu halimizle eğlenirler ..

onların var olup olmamalarıyla dalga geçmeyin. tuvalete sağ ayakla dalmayın. duş aldığınız yere idrar dökmeyin. yolda, ormanda, herhangi bir yerde kemik görürseniz yerini değiştirmeyin. cinlerin yaşam tarzını öğrenin. bi yerden sonra ortak yaşam denen şeye tecavüz etmiş oluyorsunuz anlamadan. sıkıntı çekmeyin.

Basüb kardeşimin doğrularına ek olarak ; Şunu anlayın ki onlar için bilmiyorduk-görmemiştik-düşünmemiştik gibi bahaneler geçersizdir .. Bilmeden de olsa onların yaşam alanına müdahil olduğunuzda ve bunu fütursuz bir şekilde yaptığınızda başınıza sarabilirler .. Sarabilirler zira en geçerli sebepleri " aklınız var kullansaydınız da öğrenseydiniz"dir ..

daha çoook şey var ama vakit ve imkan olsa da anlatsak. cinlerle ilgili ilim öğrenmek.zevkli iştir. korkudan uzaklaşıp ilimle bakmayı sağlar. her konu için geçerli yani. insanlar cinlerin isminden ve bilinmezliğinden, yani onları tanımamış olmalarından korkuyorlar. Sadece Allah'tan korkunuz.

Havas ilmiyle uğraşan bir arkadaş vardı. O geldi aklıma, ev arkadaşı bulamazdı.

Hocam taşlamayacaksanız ben inanmıyorum cinlere ya. Hanisülatif hurefeden oteye geçemedi benim icin.

Fazla merak iyi değil derler , doğruymuş .
Yatsam iyi olacak :/

Geri