Çilek Kokusu Dizisi Çağla Kimdir - Gözde Kaya Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
oYk6yk.jpg

1988 yılında Antalya'da doğan Gözde Kaya 1.65 boyunda ve 50 kilodur.

Hayvansever yönüyle biliniyor. Sil Baştan dizisinde rol alan Gözde Kaya Nihat Odabaşı tarafından keşfedilmiş. İzmir'de üniversite eğitimi almıştır. Babası mimar, annesi öğretmendir.

Gözde Kaya’nın Oynadığı Diziler
Sil Baştan
Gölgedekiler
Benim Hala Umudum Var
Uçurum
Kalbim Seni Seçti

Hiç bir dizisini izlememişim :T: izlesem tanırdım.

Ekranlarda bir yaz dizisi olarak yayınlanmaya başlayan kısa sürede geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran Çilek Kokusu dizisinde karşımıza çıkan Gözde Kaya, aktif oyunculuk yaşantısına bu dizi ile adım atmamış olsa da asıl çıkışını Çilek Kokusu dizisinde sağlamıştır. Dizide Çağla karakteri ile izleyici karşısına çıkan başarılı oyuncu gerek oyunculuğu gerekse de güzelliği ile dikkat çekmektedir.

Kariyerine ilk olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Silsile dizisi ile adım atan Gözde Kaya, dizinin 9. bölümde final yapmasından sonra Çilek Kokusu dizisine geçmiştir. 1988 tarihinde Antalya’da dünyaya gelen başarılı oyuncu mimar bir baba ve öğretmen bir annenin kızı olarak yaşamına başlamıştır.

Antalya’da aldığı temel eğitim sonrasında lise eğitimini tamamlayan Gözde Kaya, üniversite eğitimi için İzmir’e gelmiş ve burada eğitim almıştır. Oyunculuk yaşantısına bir restoranda tanıştığı Nihat Odabaşı ile adım atan Kaya, oyunculuk kariyeri öncesinde reklam filmlerinde de kamera karşısına geçmiştir. ATV ekranlarında yayınlanan Kalbim Seni Seçti dizisinde İpek karakterini canlandıran oyuncu Sil Baştan dizisinde ise Maya karakterini canlandırmıştır.

Sil Baştan dizisi sona erdikten sonra Silsile dizisinde kamera karşısına geçmiş, bu dizi dokuz bölüm yayınlandıktan sonra final yapmıştır. Son olarak Çilek Kokusu dizisinde izleyici ile yeniden buluşan Gözde Kaya, dizide canlandırmış olduğu Çağla karakteri ile büyük bir beğeni toplamaktadır.

Geri