Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

Ben bulmuyorum, gereksiz bir durum oluyor.
Alkışlamak onu yüceltmez ya da geri getirmez.
Alkışlamak yerine dua okumak, dua etmeye inanmıyorsanız sürekli iyi dileklerde bulunmak gerekir.

Cenaze alkışlamayı doğru bulmadığım gibi doğru bulmadığım ve irite olduğum diğer bir durum ise Şehit cenazelerin de Askeri Bando'nun çaldığı anlamsız müzik !
Tekbir sesleri eşliğinde,dualar ile şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlarken aşağıda ki videoda 1.dakika dan itibaren görmüş olduğunuz anlamsız o müzik çalınıyor..

1.dakika dan itibaren
[YOUTUBE]z61TZSc3e_o[/YOUTUBE]

Zaten genel de ellerimizi bambaşka şeylere kullanırız ama iki dakika açıp dua etmek zor gelir bu alkışlama eylemide bunun göstergesi bana göre en azından o anlık .

ben buluyorum, sonuçta adam bi şeyi başarmış ölmüş. pasta da kesmek lazım bence. ehehe

Ne müziği ne de alkışı doğru bulmuyorum.

Rahmetli Cem Karaca Necip Fazıl'ın kitaplarıyla tanışır. Ölümünün yakın olduğunu tahmin ettiği son dönemlerinde kimse arkamdan alkış tutmasın diye vasiyet etmiştir...

alkış iyi diğer tarafta prim yapar belki...belkide ordada alkışlıyarak karşılanıyordur kim bilir.

Oh ne güzel öldün iyki öldün yuppi der gbi ne sacma bişeydir cok gereksiz çok

Aslolan niyettir bence. Burada fetva verecek derecede dini bütün arkadaşlar var. Kendilerini diğerlerinden daha dindar ve bilgili olarak gören. Onlar değerli görüşlerini sunabilirler bize belki.

Genelde sanatçılar veya tanınmış kişilerin arkasından yapılıyor. Alkış genelde tebrik, protesto gibi durumlarda yapılır. Orada bir insan ölmüş, son yolculuğuna alkışlarla uğurlamak çok saçma. Hatırladığım kadarıyla bu alkış olayına rahmetli Kemal Sunal'ın cenazesinde şahit olmuştum ve gerçekten üzülmüştüm. Herkes bir gün ölüp gidecek. Alkışlamamız gereken ölenin geride bıraktıklarıdır. (Eserler, fikirler, vs.) Bunu da cenaze sırasında yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

Neden alkış tutulur?

"Çok güzel öldü,
kendine yakışır bir ölüm oldu,
tam vaktinde göçtü"

gibi garabet yüklü düşüncelerden dolayı mı?

Düşünüyorum...​

Cenaze usulünce sessizce uğurlanır. Bu da yeni çıktı alkış kıyamet.

dogru bulmuyorum cenazeyi bırakın başka durumlardada alkış yoktur
TEKBİR vardır islamda.......

saçma haşa azraille iyi savaştı ama kaybeti tebrik ederim mi demeye çalışılıyo

Geri