Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Kapaklı derin donduruculu buzdolapları, klasik modellerdir ve tam derin dondurucuya az ihtiyaç duyup buzdolabının içindekileri bir hamlede gözden geçirmek isteyenlere göredirler.

Çift kapaklı ve derin dondurucusu olan modeller, soğutucunun içindekilerin göz seviyesinde kalmasını sağlar ve derin dondurucu kısmı da daha geniştir. Yan yana (gardırop tipi) buzdolapları ise derin dondurucu ve soğutucu bölmelerinin yan yana bulunduğu modeller olup, derin dondurucuyu sık kullananlar için idealdir. İki kısım da neredeyse eşit büyüklüktedir. Geniş tabakların sığması biraz problem olabildiğinden, misafir ağırlamayı sevenler için ideal bir çözüm olmayabilir. Fakat dondurulmuş gıdaları sık tüketiyorsanız, diğer iki seçenekten daha geniş bir derin dondurucu alanınız olacağı kesin.

Buzdolabınızı seçerken, dondurucu ve soğutucu bölmelerinin farklı ısı ayarları olmasına özen gösterin. Bu sayede, söz gelişi dondurmanızı katı seviyorsanız dondurucunuzu daha soğuk bir dereceye ayarladığınızda, soğutucunuzdaki sütün içinde buz kristalleri oluşmayacağından emin olabilirsiniz.

Eğer sık buz tüketiyorsanız, kendinden buz yapma fonksiyonu olan bir buzdolabı seçebilirsiniz. Arada sırada buza ihtiyacınız oluyorsa, bu özellikten vazgeçebilirsiniz; çünkü makinenizin sürekli temiz olmasını sağlamak için devamlı buz atıp yeniden buz yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bizim buzdolabı su akıttı bilmem ne, baktım annem de bu konudan muzdarip, git dedim beğen al işte, delikanlıyız ya, demez olaydım...
Bu sabah buzdolabını getirmişler, kapaklarını takmamışlar, onu da yarın takacaklarmış, peki, prosedür mü veya böyledir anacım sorgulamıyorum.
Kapaklar mutfakta duruyor...

Annem bana bir fil gibi davrandı tüm akşam, zaten canım sıkkın taziyeden gelmişim, dolabı alan da benim, çok girme mutfağa sen şimdi devirirsin filan,

ben fil miyim lan?

Şimdi bizim bir de balkonda dolap vardır, ne boka yarıyorsa, yaradı işte, bira istedim, "sen çıkma çıkma" dedi, yağmur yağıyormuş, terlik yokmuş bana göre, basarsam kayarmışım filan,

aradım tekeli bana dedim bira yollayın ya, kaç tane abi, yollayın işte dedim 10 tane, canım zaten sıkkın,

ben uğraşamam dolapla da uğraşamam annemle de uğraşamam.

Buzdolabı alırken annemize dikkat etmeliyizdir, dantel ör dantel, öleceğiz yarın şu korumaya bak ya, o dolabı yakarım gider bir tane daha alırım.

gelirken buzdolabını da getirdim
şimdilik işimi görüyor

Geri